М’ясо по французьки
Содержание
М’ясо по французьки
Інгредієнти для «М’ясо по-французьки»:
Свинина (шийка) — 1,5 кг
Картопля — 8 шт
Цибуля ріпчаста — 4 шт
Часник — 6 зуб.
Майонез — 500 г
Сир твердий — 250 г
Олія — 1 ст. л.
сіль
Перець чорний
Рецепт «М’ясо по-французьки»:
- М’ясо порізати тонкими медальйонами. Для цього його краще попередньо трохи потримати в морозилці. Я цього не зробив, і у мене м’ясо вийшло нарізаним довільно.
- Картоплю очистити, порізати тонкими кружечками або півколами.
- Лук очистити, порізати кільцями або півкільцями.
- Часник розчавити.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Змішати часник, сир, майонез.
Глибоке деко змастити рослинним маслом, викласти шар картоплі. - На неї укласти цибулю. Зверху — м’ясо. Солити і перчити кожен шар, але без фанатизму: пам’ятайте про те, що майонез — солоний. Злегка змастити майонезом, можна просто нанести сіточку. Можна цього й не робити: майонезна шапка зверху оживляти всі верстви, поки блюдо готується.
- Повторити шари в тій же послідовності. Зверху рясно і рівномірно залити сирно-майонезно-Чесні очної сумішшю.
- Накрити деко кришкою або фольгою, помістити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин.
- Через цей час вийняти блюдо, зняти кришку або фольгу, повернути в духовку ще на 10-15 хвилин, включивши при цьому конвертер (якщо є, якщо немає — просто додайте температуру), щоб отримати рум’яної скоринки. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Свинини )