611 Рецепт Буженина запечена

Рецепт Буженина запечена


Рецепт Буженина запечена

Інгредієнти для рецепта Бажання запечена

Свинина (окіст) — 1500 г
Сіль — 1,5 ч. Л.
Часник — 5 зуб.

  1. Треба взяти шматок свинини (окіст) без кісток з невеликими залишками жирку. Промити його і гарненько обсушити на паперовому рушнику. Потім засолити. Втерти близько чайної ложки «з гіркою» солі на кілограм м’яса. Найкраще брати велику «кам’яну» змолоти сіль, але можна готову дрібну. Вкрай небажано використовувати морську сіль — від неї може з’явитися гіркоту. Покласти в чашку і прикрити.
  2. Гніт не потрібен, а то продукт вийде сухуватий. Посол відбувається при температурі приблизно +6 градусів (на нижній полиці холодильника). Триває засолення для шматка близько 1,5 кг три доби. За цей час треба два рази перевернути шматок, щоб нижня і верхня частина знаходилися при однаковій вологості (з м’яса в процесі засолювання виділяється трохи розсолу).
  3. Потім треба м’ясо замаринувати. Для цього втираємо прянощі (краще змішані з невеликою кількістю дрібної солі) і обмазуємо продавлені часником. Перед маринуванням м’ясо мити не треба. Прянощі — за смаком, я брав суміш п’яти перців. Часник потрібен обов’язково. Крім того, частина часнику (приблизно одну третину) кладемо всередину м’яса. Пластинки вводимо в глибокі ножові прорізи. Всього часнику треба взяти одну головку. Маринування триває три години при кімнатній температурі.
  4. Потім запікаємо. Для цього кладемо на деко в духовку на лист пергаменту при температурі +120 градусів. Можна покласти на фольгу, але вона «пріжарівается» до м’яса. Якщо м’ясо покласти просто на деко, то воно може знизу підгоріти. Для шматка в півтора кілограма треба приблизно 2,5 години. Бажано вимірювати температуру всередині шматка кулінарним термометром, вона в кінці повинна бути близько +85 +90 градусів. Можна, але це не обов’язково, потім на кілька годин покласти в мультиварку на 60 градусів. Потім охолодити. Готово.
  5. Буженини виходить близько 65-70% від початкової ваги м’яса. Оскільки шматок досить великий, то самий верхній шар може виявитися трохи солоніша, але цілком їстівна. Бажання за цим рецептом така, як раніше продавали в магазинах — саме печена, ароматна.
Читайте ще:  Свиняча грудинка "Дуже просто"
По теме: ( из рубрики Рецепти Свинини )

    Оставить отзыв

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    *
    *

    Роздiли
    Top