Ікра морквяна
Ікра морквяна
Інгредієнти для «Ікра морквяна»:
Морква — 1 кг
Цибуля ріпчаста — 1 кг
Помідор — 1 кг
Часник — 8 зуб.
Перець чилі — 1 шт
сіль
Олія — 4 ст. л.
Рецепт «Ікра морквяна»:
- Моркву натерти на крупній тертці.
- Цибулю порізати дрібними кубиками.
- Дрібно порізати помідори.
- Перець звільнити від насіння і перегородок, дрібно порізати.
- Зубчики часнику розчавити чеснокодавкою.
- У каструлі з товстим дном розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву, смажити до м’якості.
- Потім викласти помідори і перець, посолити, перемішати, тушкувати під кришкою на невеликому вогні, поки ікра не стане практично однорідною, коли ви не зможете відрізнити інгредієнти один від одного. Хоча, якщо з помідорів не відкинеш шкурку, вони все одно будуть вкрапленнями, але це не заважає смаку.
- Додати роздавлений часник, перемішати, зняти з плити. Викладати ікру гарячою в скляні банки, банки міцно закрити, перевернути, накрити рушником і дати постояти добу. Через добу можна пробувати. Тільки без фанатизму, а то на Новий рік нічого не залишите!
- Подавати можна в тарталетках, на шматках житнього хліба …
По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеві Закуски )