Закуска з баклажанів соєво-медова
Содержание
Закуска з баклажанів соєво-медова
Інгредієнти для «Закуска з баклажанів соєво-медова»:
Баклажан (середнього розміру) — 8 шт
Петрушка — 1 Пуч.
Часник — 10 зуб.
Соєвий соус (ТМ Кіккоман «Легкий») — 125 мл
Оцет (рисовий або яблучний) — 125 мл
Олія — 125 мл
Мед — 2 ст. л.
Перець чилі (сухий) — 0.5 ч. Л.
Рецепт «Закуска з баклажанів соєво-медова»:
- Баклажани очистити від шкірки, нарізати кубиками, і відварити в киплячій, злегка підсоленій воді, протягом 3-5 хвилин. Відкинути на друшляк і дати стекти.
- Поки баклажани стікають і остигають, робимо заправку. Змішуємо в піалі соєвий соус, рослинна олія, оцет, мед і перець чилі. Все добре розмішуємо до розчинення меду.
- Зелень подрібнити, часник натерти на дрібній тертці або пропустити через прес. У мене на жаль була тільки петрушка, але Ви беріть будь-яку зелень на свій смак, підійде і кінза і базилік, і кріп.
- У баклажани виливаємо заправку, викладаємо часник і зелень. Все добре перемішуємо, даємо настоятися не менше 30 хвилин і подаємо до столу. Зберігається така закуска в холодильнику до 7 днів, чим більше настоюється, тим все смачніше і смачніше!
По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеві Закуски )