Рецепт З гарбузом і яловичиною. Грецький пиріг шумуш
Рецепт З гарбузом і яловичиною. Грецький пиріг шумуш
ПРИГОТУВАННЯ
1 год 20 хв
ПОРЦІЇ
8
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
1 цибулина
200 г гарбуза
50 г вершкового масла
500 г яловичини
1 ч.л. солі
1 кг листкового дріжджового тіста
1 яйце
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Очистьте та наріжте 1 цибулину кубиком, відріжте 200 г гарбуза, очистьте його від шкірки та натріть на крупну тертку. Викладіть на розігріту пательню 50 г масла, коли воно розтане — цибулю. Смажте її 3-4 хвилини, додайте на пательню гарбуз і смажте овочі разом іще 4-5 хвилин.
- Перекрутіть через мʼясорубку 500 г яловичини та змішайте фарш із овочевою засмажкою. Додайте 1 ч.л. солі та перемішайте.
- Застеліть форму пергаментом і увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Розкачайте пласт тіста у квадрат приблизно вдвічі більший, ніж форма для запікання. Викладіть тісто в форму, щоб кутики виходили за межі форми по ребрах квадрата.
- Викладіть начинку всередину пирога та закрийте його конвертом.
- Заліпіть пиріг на стиках тіста. Збийте 1 яйце та змастіть ним верх шумуша за допомогою силіконового пензлика.
- Випікайте пиріг 1 годину, потім дайте трішки охолонути та зніміть форму.
ЩО ПОКЛАСТИ В НАЧИНКУ
Ми обрали яловичину та гарбуз, вони чудово поєднуються в цьому пирозі. Сорт гарбуза не дуже принциповий, тому обирайте просто той, який буде в супермаркеті. Беріть мʼякоть яловичини без прожилок. Якщо хочеться не такої поживної начинки, слойки з гарбузом та бринзою вам точно сподобаються.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )