7873 Рецепт Кіш з горбушею та шпинатом

Рецепт Кіш з горбушею та шпинатом


Рецепт Кіш з горбушею та шпинатом

ПРИГОТУВАННЯ
1 година 15 хвилин

ПОРЦІЇ
4

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:
250 г борошна
1 яйце
120 г вершкового масла
50 мл холодної води
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру

Для начинки:
450 г тушки горбуші
1 цибуля
5 г вершкового масла

Для заливки:
3 яйця
200 мл вершків 33%
400 г шпинату (свіжого або замороженого)
150 г твердого сиру
сіль і перець до смаку

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування кіша з горбушею. Увімкніть розігріватися до 220 градусів духовку.
  2. Рибу (450 г) треба попередньо розморозити. Розріжте тушку горбуші на три частини і відваріть у підсоленій воді 15 хвилин. Дайте рибі охолонути.
  3. Для тіста змішайте в мисці 250 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі і 1 ч. л. цукру. Додайте 120 г вершкового масла і перетріть у масляну крихту.
  4. Вбийте 1 яйце і дуже швидкими рухами замісіть тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 1 ст. л. крижаної води.
  5. Якщо потрібно, то додайте ще води, поки тісто не збереться в кулю. Замотайте тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.
  6. Очистіть цибулину і наріжте дрібними кубиками. На 5 г вершкового масла обсмажте цибулю до м’якості.
  7. Коли горбуша охолоне, відокремте м’ясо риби від кісток. Змішайте в мисці рибу зі смаженою цибулею.
  8. Для заливки перемішайте віничком 3 яйця з 200 мл вершків, додайте за смаком сіль і перець. Натріть 150 г твердого сиру і з’єднайте з яєчною сумішшю.
  9. Додайте в миску 400 г замороженого шпинату і перемішайте, щоб рівномірно його розподілити.
  10. Коли тісто відпочило, розкачайте його в пласт товщиною 3 мм. Викладіть у форму для запікання, сформуйте бортики і обріжте зайве тісто по краях. Наколіть виделкою, щоб тісто при випіканні не роздувалося. Запікайте основу кіша 20 хвилин за температури 220 градусів.
  11. Дістаньте форму з тістом і вилийте заливку. Викладіть начинку і рівномірно розподіліть всією формою. Випікайте кіш з горбушею за температури 180 градусів 30 хвилин. Перед подачею дайте йому охолонути, а вже після цього розріжте, кіш з рибою повинен стабілізуватися.
Читайте ще:  Пиріг пісочний фруктово-горіховий
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top