Рецепт Гарбузовий торт зі сметанним кремом
Рецепт Гарбузовий торт зі сметанним кремом
ПРИГОТУВАННЯ
2 год 8 хв+2 год на підготовку сметани
ПОРЦІЇ
5
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
Для коржів
200 г очищеного гарбуза (300 г неочищеного)
200 мл апельсинового соку
50 мл рослинної олії
2 яйця
150 г цукру
180 г пшеничного борошна
1 ч. л. розпушувача
50 г шоколаду для посипки
Для крему
300 г жирної сметани
8 г загущувача (для магазинної сметани)
60 г цукрової пудри
сік чверті лимона
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Натріть на крупну терку 200 г очищеного гарбуза. Викладіть натертий гарбуз у сотейник, додайте до нього 200 мл апельсинового соку та проваріть 15 хв на невеликому вогні.
- Готову масу збийте потужним блендером до однорідності.
- Розділіть 2 курячих яйця на жовтки та білки. Білки викладіть у повністю суху миску та збивайте зі 150 г цукру впродовж 5-7 хв до пишних піків.
- Додайте 2 жовтки та 50 мл олії до гарбузової маси та перемішайте.
- Додайте до гарбузово-жовткової маси 180 г борошна, 1 ч. л. розпушувача та перемішайте до однорідності.
- Акуратно, за допомогою силіконової лопатки, введіть збиті білки до тіста та перемішайте інгредієнти повільними хвилеподібними рухами.
- Форму, діаметром 18 застеліть пергаментом та додатково змажте дно і борти рослинною олією. Викладіть тісто у підготовлену форму та випікайте 30 хв за температури 180 г. Коли корж спечеться, залиште його охолоджуватися за кімнатної температури прямо у формі.
- Щоб приготувати крем спершу необхідно підготувати сметану. Для цього викладіть 300 г холодної сметани у марлю, краї зав’яжіть. І цей марлевий пакунок зі сметаною покладіть у сито, а сито закріпіть на краях миски. Готову конструкцію покладіть до холодильника на 2 год. Це робиться для того, щоб зцідити зі сметани зайву сироватку та зробити її більш густою.
- Через дві години витягніть марлевий пакунок, додатково відіжміть його руками та викладіть сметану у миску. Додайте до неї 60 г цукрової пудри та почніть збивати спершу вручну вінчиком, щоб пудра не розліталася кухнею, а вже потім увімкніть міксер або кухонний комбайн з насадкою вінчик на невеликі оберти та збийте до однорідності. Додайте до крему сік чверті лимона ще раз перемішайте та поставте крем в холодильник на 20 хв.
- Корж кімнатної температури, розріжте посередині, щоб вийшло 2 шари.
- Почніть збирати торт: на широку тарілку або дощечку покладіть перший корж, змастіть його сметанним кремом, накрийте крем другим коржем, зверху змастіть торт кремом. Натріть 50 г шоколаду на терку та прикрасьте торт зверху.
ТОНКОЩІ ПРИГОТУВАННЯ КРЕМУ
Для сметанного крему найкраще обирати густу домашню або фермерську сметану, адже в ній зазвичай вищий відсоток жиру. Якщо ж плануєте використати магазинну, обирайте з найвищої жирності, і, додатково вам знадобиться спеціальний порошок-загущувач. Його можна знайти в магазинах поруч з іншими товарами для випічки.
Ще один важливий момент: щоб крем гарно збився, сметана повинна бути холодною!
Плануючи свій час, врахуйте, що на підготовку сметани знадобиться 2 додаткових години, тож можливо вам буде зручніше підготувати її заздалегідь. Готовий крем зберігайте в холодильнику.