7881 Рецепт Гарбузовий торт зі сметанним кремом

Рецепт Гарбузовий торт зі сметанним кремом


Рецепт Гарбузовий торт зі сметанним кремом

ПРИГОТУВАННЯ
2 год 8 хв+2 год на підготовку сметани

ПОРЦІЇ
5

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

Для коржів
200 г очищеного гарбуза (300 г неочищеного)
200 мл апельсинового соку
50 мл рослинної олії
2 яйця
150 г цукру
180 г пшеничного борошна
1 ч. л. розпушувача
50 г шоколаду для посипки

Для крему
300 г жирної сметани
8 г загущувача (для магазинної сметани)
60 г цукрової пудри
сік чверті лимона

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Натріть на крупну терку 200 г очищеного гарбуза. Викладіть натертий гарбуз у сотейник, додайте до нього 200 мл апельсинового соку та проваріть 15 хв на невеликому вогні.
  2. Готову масу збийте потужним блендером до однорідності.
  3. Розділіть 2 курячих яйця на жовтки та білки. Білки викладіть у повністю суху миску та збивайте зі 150 г цукру впродовж 5-7 хв до пишних піків.
  4. Додайте 2 жовтки та 50 мл олії до гарбузової маси та перемішайте.
  5. Додайте до гарбузово-жовткової маси 180 г борошна, 1 ч. л. розпушувача та перемішайте до однорідності.
  6. Акуратно, за допомогою силіконової лопатки, введіть збиті білки до тіста та перемішайте інгредієнти повільними хвилеподібними рухами.
  7. Форму, діаметром 18 застеліть пергаментом та додатково змажте дно і борти рослинною олією. Викладіть тісто у підготовлену форму та випікайте 30 хв за температури 180 г. Коли корж спечеться, залиште його охолоджуватися за кімнатної температури прямо у формі.
  8. Щоб приготувати крем спершу необхідно підготувати сметану. Для цього викладіть 300 г холодної сметани у марлю, краї зав’яжіть. І цей марлевий пакунок зі сметаною покладіть у сито, а сито закріпіть на краях миски. Готову конструкцію покладіть до холодильника на 2 год. Це робиться для того, щоб зцідити зі сметани зайву сироватку та зробити її більш густою.
  9. Через дві години витягніть марлевий пакунок, додатково відіжміть його руками та викладіть сметану у миску. Додайте до неї 60 г цукрової пудри та почніть збивати спершу вручну вінчиком, щоб пудра не розліталася кухнею, а вже потім увімкніть міксер або кухонний комбайн з насадкою вінчик на невеликі оберти та збийте до однорідності. Додайте до крему сік чверті лимона ще раз перемішайте та поставте крем в холодильник на 20 хв.
  10. Корж кімнатної температури, розріжте посередині, щоб вийшло 2 шари.
  11. Почніть збирати торт: на широку тарілку або дощечку покладіть перший корж, змастіть його сметанним кремом, накрийте крем другим коржем, зверху змастіть торт кремом. Натріть 50 г шоколаду на терку та прикрасьте торт зверху.
Читайте ще:  Рецепт Торт «Для закоханих в життя»

ТОНКОЩІ ПРИГОТУВАННЯ КРЕМУ

Для сметанного крему найкраще обирати густу домашню або фермерську сметану, адже в ній зазвичай вищий відсоток жиру. Якщо ж плануєте використати магазинну, обирайте з найвищої жирності, і, додатково вам знадобиться спеціальний порошок-загущувач. Його можна знайти в магазинах поруч з іншими товарами для випічки.

Ще один важливий момент: щоб крем гарно збився, сметана повинна бути холодною!

Плануючи свій час, врахуйте, що на підготовку сметани знадобиться 2 додаткових години, тож можливо вам буде зручніше підготувати її заздалегідь. Готовий крем зберігайте в холодильнику.

По теме: ( из рубрики Рецепти Торів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top