7956 Рецепт Заварне тісто на пиріжки

Рецепт Заварне тісто на пиріжки


Рецепт Заварне тісто на пиріжки

ПРИГОТУВАННЯ
1 год 5 хв

ПОРЦІЇ
2

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

Для заварної основи:
1 ч. л. цукру
½ ч. л. солі
2 ст. л. олії
4 ст. л. пшеничного борошна
300 мл води

Для дріжджового тіста:
15 г живих дріжджів або 5 г сухих
100 мл теплої води
500 г пшеничного борошна+30 г борошна для підпилу
1 ч. л. цукру

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Закип’ятіть 300 мл чистої води.
  2. У велику миску всипте 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі та 2 ст. л. олії. Залийте всі інгредієнти окропом (300 мл) та, за допомогою ложки, активно замісіть інгредієнти до однорідної консистенції. Дайте тісту охолонути до 40 градусів.
  3. Підігрійте 100 мл води до температури 36 градусів. Без термометра це можна визначити, крапнувши воду на тильну сторону долоні: вам повинно бути тепло, але не гаряче. Вилийте теплу воду в окрему миску та розчиніть в ній 5 г сухих дріжджів або 15 г живих.
  4. Додайте до води з дріжджами 1 ч. л. цукру, 500 г борошна та замісіть тісто.
  5. Додайте замішане тісто з кроку №4 до заварної основи та ретельно перемішайте. Якщо тісто виходить надто липким, додайте ще 2 ст.л. борошна.
  6. Дайте тісту постояти 30-40 хв, після цього починайте готувати пиріжки. Ліпіть їх, змащуючи руки олією.

ЯК ГОТУВАТИ ПИРІЖКИ ІЗ ЗАВАРНОГО ТІСТА

Такі пиріжки на пісному заварному тісті найкраще смажити в олії. Для цього в сковорідку або каструлю з товстим дном налийте рафіновану рослинну олію в такій кількості, щоб вона могла майже повністю покрити пиріжки. Готовність олії до смаження можете перевірити дерев’яною шпажкою, занурте шпажку в розігріту олію, якщо навколо з’явилися дрібні бульбашки — можете починати готувати. Смажити пиріжки необхідно з обох боків, до золотавої рум’яної скоринки.

Читайте ще:  "Пухове" дріжджове тісто

Але якщо ви не дотримуєтеся посту, то цілком можете запекти їх у духовці. У такому разі головне попередньо щедро змастити пиріжки збитим яйцем. Або приготуйте дріжджове тісто для пиріжків на молоці — виходить воно не менш пухким та ніжним, ніж заварне.

По теме: ( из рубрики Рецепти Тіста )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top