8116 Рецепт Ніжний паштет з лівером та коньяком

Рецепт Ніжний паштет з лівером та коньяком


Рецепт Ніжний паштет з лівером та коньяком

ПРИГОТУВАННЯ
1 година 10 хвилин + 30 хв на охолодження

ПОРЦІЇ
6

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

500 г курячої печінки
300 г курячих сердець
300 г курячих шлунків
100 г вершкового масла
25 мл коньяку або бренді
⅓ ч. л. солі для варіння субпродуктів
⅓ ч. л. солі (в сам паштет)
⅓ ч. л. меленого коріандру
1 цибулина
2 ст. л. олії
20 г вершкового масла
хліб або сухарі з білого хліба для подачі

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. 500 г печінки, 300 г сердець та 300 г шлунків залийте холодною водою, додайте ⅓ ч. л. солі та доведіть до кипіння. Варіть 1 годину, потім воду злийте та охолодіть субпродукти.
  2. 1 цибулину очистьте та поріжте кубиками. На сковорідку додайте 2 ст. л. олії, 20 г вершкового масла та розігрійте. Обсмажте цибулю до золотавого кольору та додайте її до субпродуктів.
  3. Цибулю з відвареними печінкою, серцем і шлунками покладіть в чашу блендера, додайте 25 мл коньяку, 100 г вершкового масла, ⅓ ч. л. солі, ⅓ ч. л. меленого коріандру та перебийте до однорідності. Приблизно 5 хв, але не забудьте робити паузи, щоб мотор блендера не перегрівався.
  4. Подавайте паштет холодним з хлібом або сухарями.

СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ ПАШТЕТУ З ЛІВЕРА

Шлуночки та печінка продаються в магазинах вже механічно очищені, але веред приготуванням варто їх оглянути та за потреби дочистити від плівок. А щоб процес йшов простіше, можна спершу ошпарити їх окропом. До речі, лівер — це і є поєднання субпродуктів, у цьому випадку курячих.

Обирайте якісне вершкове масло, адже від нього великою мірою залежатиме смак паштету.

Якщо у вас немає блендера, то субпродукти з цибулею можна подрібнити у м’ясорубці (механічній або електричній). В такому у випадку спершу перекрутіть серця, шлунки та печінку з цибулею, а лише потім змішайте їх з розм’якшеним вершковим маслом, коріандром, коньяком та сіллю.

Читайте ще:  Рецепт Рис з грибною піджаркою
По теме: ( из рубрики Основні страви )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top