7804 Рецепт Конвертики з лавашу з фаршем, рисом та сиром

Рецепт Конвертики з лавашу з фаршем, рисом та сиром


Конвертики з лавашу з фаршем, рисом та сиром

13 порцій
55 хв (ваші 50 хв )

Смачні, ситні, з апетитною хрусткою скоринкою конвертики з лаваша. Основа цієї страви – тонкий лаваш, у якого загортається начинка з відвареного рису, натертого сиру та м’ясного фаршу із прянощами та свіжою зеленню. Фарш придає страві соковитості та насиченості, рис додає поживної цінності, а сир створює приємну тягучість.

Продукти (на 13 порцій)

Лаваш тонкий — 260 г
Фарш м’ясний (у мене свинячий) — 250 г
Рис — 50 г
Лук ріпчастий — 100 г
Сир твердий — 50 г
Кінза свіжа — 10 г
Петрушка свіжа — 10 г
Яйця — 2 шт.
Молоко — 30 мл (2 ст. ложки)
Сметана — 50 г Томатна паста — 30
г (1 ст. ложка з гіркою)
Олія — ​​65 мл (4 ст. ложки
)
— 0,5 ч. ложки
Трави італійські сушені — 0,5 ч. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений — за смаком

Покроковий рецепт

  1. Готуємо потрібні продукти. У мене фарш свинячий, можна взяти будь-який інший.
  2. Рис заливаємо 300 мл води. Варимо після закипання до готовності 15-20 хвилин.
  3. Після відкидаємо рис на дуршлаг, зливаємо воду.
  4. Тим часом лук нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковороду з олією (20 мл) та обсмажуємо лук на середньому вогні до м’якості, 3-5 хвилин.
  5. Свинячий фарш перекладаємо до лука.
  6. Обсмажуємо, розбиваючи грудочки, 7-8 хвилин.
  7. Додаємо італійські трави, сушений чеснок, паприку, сіль (1/3 ч. ложки), перець (щипка), томатну пасту та 1-2 ст. ложки води.
  8. Перемішуємо та обжарюємо ще 3-4 хвилини, до випаровування рідини.
  9. Відварений рис перекладаємо на сковороду. Перемішуємо.
  10. Дрібно нарізаємо кінзу та петрушку та додаємо до решти інгредієнтів. Усі перемішуємо.
  11. Перекладаємо фарш з рисом біля миски і залишаємо охолонути.
    Твердий сир натираємо на середній тертці та додаємо в охолоджену начинку.
  12. Туди ж – сметану.
  13. Все перемішуємо – начинка готова.
  14. Лаваш нарізаємо прямокутниками розміром 10х25 см. У мене вийшло 13 шт. На край листа викладаємо близько 1 ст. ложки начинки.
  15. Загинаємо край лаваша із начинкою у вигляді трикутника.
  16. Потім перевертаємо, формуючи трикутник.
  17. І підвертаємо всередину край, що залишився.
  18. Так формуємо всі конвертики.
  19. Біля миски розбиваємо яйця. Додаємо молоко та маленьку щипку солі. Усі перемішуємо до однорідності.
  20. Обмочуємо конвертик у яєчно-молочну суміш.
  21. Викладаємо на сковороду з розігрітою олією (2 ст. ложки). Олія повинна покривати дно сковороди.
  22. Обсмажуємо конвертики на середньому вогні приблизно по 30-40 секунд із шкірного боку до золотистості. Так обсмажуємо всі конвертики, при необхідності додаючи олію.
  23. Конвертики з лаваша з фаршем, рисом та сиром подаємо гарячими. Смачного!
Читайте ще:  Рецепт Що можна покласти в лаваш. Простий рулет з овочами
По теме: ( из рубрики Рецепти Лавашів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top