Рецепт Конвертики з лавашу з фаршем, рисом та сиром
Конвертики з лавашу з фаршем, рисом та сиром
13 порцій
55 хв (ваші 50 хв )
Смачні, ситні, з апетитною хрусткою скоринкою конвертики з лаваша. Основа цієї страви – тонкий лаваш, у якого загортається начинка з відвареного рису, натертого сиру та м’ясного фаршу із прянощами та свіжою зеленню. Фарш придає страві соковитості та насиченості, рис додає поживної цінності, а сир створює приємну тягучість.
Продукти (на 13 порцій)
Лаваш тонкий — 260 г
Фарш м’ясний (у мене свинячий) — 250 г
Рис — 50 г
Лук ріпчастий — 100 г
Сир твердий — 50 г
Кінза свіжа — 10 г
Петрушка свіжа — 10 г
Яйця — 2 шт.
Молоко — 30 мл (2 ст. ложки)
Сметана — 50 г Томатна паста — 30
г (1 ст. ложка з гіркою)
Олія — 65 мл (4 ст. ложки
)
— 0,5 ч. ложки
Трави італійські сушені — 0,5 ч. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Покроковий рецепт
- Готуємо потрібні продукти. У мене фарш свинячий, можна взяти будь-який інший.
- Рис заливаємо 300 мл води. Варимо після закипання до готовності 15-20 хвилин.
- Після відкидаємо рис на дуршлаг, зливаємо воду.
- Тим часом лук нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковороду з олією (20 мл) та обсмажуємо лук на середньому вогні до м’якості, 3-5 хвилин.
- Свинячий фарш перекладаємо до лука.
- Обсмажуємо, розбиваючи грудочки, 7-8 хвилин.
- Додаємо італійські трави, сушений чеснок, паприку, сіль (1/3 ч. ложки), перець (щипка), томатну пасту та 1-2 ст. ложки води.
- Перемішуємо та обжарюємо ще 3-4 хвилини, до випаровування рідини.
- Відварений рис перекладаємо на сковороду. Перемішуємо.
- Дрібно нарізаємо кінзу та петрушку та додаємо до решти інгредієнтів. Усі перемішуємо.
- Перекладаємо фарш з рисом біля миски і залишаємо охолонути.
Твердий сир натираємо на середній тертці та додаємо в охолоджену начинку. - Туди ж – сметану.
- Все перемішуємо – начинка готова.
- Лаваш нарізаємо прямокутниками розміром 10х25 см. У мене вийшло 13 шт. На край листа викладаємо близько 1 ст. ложки начинки.
- Загинаємо край лаваша із начинкою у вигляді трикутника.
- Потім перевертаємо, формуючи трикутник.
- І підвертаємо всередину край, що залишився.
- Так формуємо всі конвертики.
- Біля миски розбиваємо яйця. Додаємо молоко та маленьку щипку солі. Усі перемішуємо до однорідності.
- Обмочуємо конвертик у яєчно-молочну суміш.
- Викладаємо на сковороду з розігрітою олією (2 ст. ложки). Олія повинна покривати дно сковороди.
- Обсмажуємо конвертики на середньому вогні приблизно по 30-40 секунд із шкірного боку до золотистості. Так обсмажуємо всі конвертики, при необхідності додаючи олію.
- Конвертики з лаваша з фаршем, рисом та сиром подаємо гарячими. Смачного!