Рецепт Пиріг з фореллю і картопляним пюре
Содержание
Рецепт Пиріг з фореллю і картопляним пюре
Інгредієнти для «Пирог з фореллю і картопляним пюре»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно (+ — 1 ст.л.) — 400 г
Йогурт — 240 мл
Яйце куряче — 1 шт
Сіль — 1 ч. Л.
Цукор — 1 ч. Л.
Розпушувач тесту (з гіркою) — 1 ч. Л.
Олія — 1,5 ст. л.
начинка
Форель (філе) — 500 г
Пюре картопляне — 500 г
Цибуля ріпчаста — 2 шт
сіль
Олія — 1 ст. л.
Перець чорний
Цукор — 1/2 ч. Л.
додатково
Жовток яєчний — 1 шт
Вершки — 1 ч. Л.
кунжут
Рецепт «Пиріг з фореллю і картопляним пюре»:
- Змішати йогурт, яйце і сіль.
- Змішати в іншій мисці борошно, розпушувач, цукор. З’єднати обидві маси і замісити тісто.
- Влити в тісто рослинне масло і вмішати його. Тісто прибрати в пакет і в холодильник на 30 хвилин.
- У цей час приготувати начинку. Рибу обробити, видаливши шкіру і кістки, нарізати шматками.
- Злегка обсмажити шматки риби на сухій сковороді, викласти їх на блюдо, посолити.
- Обсмажити цибулю на рослинній олії, додавши цукор і чорний перець.
- Заздалегідь зварити картопляне пюре, заправивши його за своїм смаком. У мене сьогодні з морквою.
- Включити духовку на розігрів. Тісто розкачати на посипаній борошном робочому місці і викласти в форму, формуючи бортики. Форма зі знімними бортами 23 * 23 см ..
- На тісто викласти половину смаженої цибулі, розмістити рибу, лук, потім картопляне пюре.
- Змішати жовток і вершки, нанести на картопляне пюре. Прикрасити кунжутом.
- Випікати пиріг 15 хвилин при 200 градусах, потім прикрити фольгою і ще 25 хвилин при 180. Прибрати фольгу, підрум’янити під грилем 5 хвилин.
- Дати пирогу постояти 5 хвилин у формі, зняти борту, акуратно перенести в Блюда.
Подати гарячим.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )