7826 Рецепт Відкритий пиріг із листкового тіста зі шпинатом, помідорами та моцарелою

Рецепт Відкритий пиріг із листкового тіста зі шпинатом, помідорами та моцарелою


Рецепт Відкритий пиріг із листкового тіста зі шпинатом, помідорами та моцарелою

6 порцій
50 хв (ваші 25 хв )

Пироги зі шпинатом і помідорами завжди займають почесне місце на нашому столі, так як це не тільки смачно, але й дуже корисно, адже свіжий шпинат дуже багатий на клітковину і навіть на білок! Готується цей пиріг на основі з купованого листкового тіста, тому не займає багато часу і додаткових клопотів.

Тісто листкове (безрізкове) — 300 г
Шпинат свіжий – 200 г
Помідори – 150 г (1-2 шт.)
Моцарелла – 100-150 г
Яйця – 4 шт.
Вершки 20% — 150 мл
Олія оливкова — 2-3 ст. ложки
Сіль – 0,5 ч. ложки
Перець чорний мелений — 0,2 ч. ложки
Базилік сушений – 0,3 ч. ложки
Базилік свіжий — 2-3 гілочки

Покроковий  рецепт

  1. Підготуйте усі інгредієнти.
  2. Шпинат промийте та обсушіть. Листкове тісто заздалегідь дістаньте для розморожування.
    Розігрійте духовку до 200 градусів.
  3. Помідори наріжте кружальцями завтовшки близько 1 см і викладіть на лист, застелений пергаментом. Притрусіть сухим базиліком і сіллю, збризкайте оливковою олією. Запікайте в духовці 10-12 хвилин|мінути|, до м’якості.
  4. Листкове тісто викладіть у форму, щоб вийшли високі борти. Дно тіста наколіть вилкою. Зверху насипте сухі боби. Випікайте основу пирога 10-15 хвилин|мінути| при 200 градусах.
  5. Для заливки в мисці з’єднайте яйця, вершки, сіль та чорний мелений перець. Перемішайте віночком.
  6. Розігрійте в сковороді оливкову олію та викладіть туди шпинат. Нехай вас не лякає кількість, шпинат швидко осяде при температурній обробці.
  7. Готуйте шпинат, помішуючи приблизно 8 хвилин, до м’якості. Зніміть з вогню та остудіть.
  8. Тим часом помідори вже запеклися, зберігши свою форму.
  9. Вийміть тісто з духовки, трохи остудіть і видаліть боби. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів.
    Листкове тісто у мене сповзло по борти, тому що я використовувала силіконову форму.
  10. Перекладіть пасерований шпинат у форму із тестом.
    Моцареллу наріжте тонкими пластинками приблизно 0,6-0,8 см завтовшки.
  11. Викладіть моцареллу зверху на шпинат.
  12. Залийте сир та шпинат яєчно-вершковою заливкою.
  13. Зверху розкладіть кружечки запечених помідорів.
    Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів.
  14. Випікайте пиріг зі шпинатом 40 хвилин, за цей час заливка схопиться і не залишатиметься на пальці під час торкання.
  15. Повністю остудіть пиріг перед тим, як вийняти його з форми. Потім перекладіть на тарілку, прикрасьте свіжим листям базиліка і подавайте до столу.
  16. При розрізанні остиглий пиріг добре тримає форму.
Читайте ще:  Рецепт Кокосовий пиріг на молоці
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top