Рецепт Відкритий пиріг із листкового тіста зі шпинатом, помідорами та моцарелою
Рецепт Відкритий пиріг із листкового тіста зі шпинатом, помідорами та моцарелою
6 порцій
50 хв (ваші 25 хв )
Пироги зі шпинатом і помідорами завжди займають почесне місце на нашому столі, так як це не тільки смачно, але й дуже корисно, адже свіжий шпинат дуже багатий на клітковину і навіть на білок! Готується цей пиріг на основі з купованого листкового тіста, тому не займає багато часу і додаткових клопотів.
Тісто листкове (безрізкове) — 300 г
Шпинат свіжий – 200 г
Помідори – 150 г (1-2 шт.)
Моцарелла – 100-150 г
Яйця – 4 шт.
Вершки 20% — 150 мл
Олія оливкова — 2-3 ст. ложки
Сіль – 0,5 ч. ложки
Перець чорний мелений — 0,2 ч. ложки
Базилік сушений – 0,3 ч. ложки
Базилік свіжий — 2-3 гілочки
Покроковий рецепт
- Підготуйте усі інгредієнти.
- Шпинат промийте та обсушіть. Листкове тісто заздалегідь дістаньте для розморожування.
Розігрійте духовку до 200 градусів. - Помідори наріжте кружальцями завтовшки близько 1 см і викладіть на лист, застелений пергаментом. Притрусіть сухим базиліком і сіллю, збризкайте оливковою олією. Запікайте в духовці 10-12 хвилин|мінути|, до м’якості.
- Листкове тісто викладіть у форму, щоб вийшли високі борти. Дно тіста наколіть вилкою. Зверху насипте сухі боби. Випікайте основу пирога 10-15 хвилин|мінути| при 200 градусах.
- Для заливки в мисці з’єднайте яйця, вершки, сіль та чорний мелений перець. Перемішайте віночком.
- Розігрійте в сковороді оливкову олію та викладіть туди шпинат. Нехай вас не лякає кількість, шпинат швидко осяде при температурній обробці.
- Готуйте шпинат, помішуючи приблизно 8 хвилин, до м’якості. Зніміть з вогню та остудіть.
- Тим часом помідори вже запеклися, зберігши свою форму.
- Вийміть тісто з духовки, трохи остудіть і видаліть боби. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів.
Листкове тісто у мене сповзло по борти, тому що я використовувала силіконову форму. - Перекладіть пасерований шпинат у форму із тестом.
Моцареллу наріжте тонкими пластинками приблизно 0,6-0,8 см завтовшки. - Викладіть моцареллу зверху на шпинат.
- Залийте сир та шпинат яєчно-вершковою заливкою.
- Зверху розкладіть кружечки запечених помідорів.
Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів. - Випікайте пиріг зі шпинатом 40 хвилин, за цей час заливка схопиться і не залишатиметься на пальці під час торкання.
- Повністю остудіть пиріг перед тим, як вийняти його з форми. Потім перекладіть на тарілку, прикрасьте свіжим листям базиліка і подавайте до столу.
- При розрізанні остиглий пиріг добре тримає форму.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )