2653 Пиріг з апельсинових булочок

Пиріг з апельсинових булочок


Пиріг з апельсинових булочок

Інгредієнти для «Пирог з апельсинових булочок»:

тісто

Молоко — 150 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 250 г
Дріжджі (сухі) — 1 ч. Л.
Цукор — 25 г
Сіль — 1/4 ч. Л.
Масло вершкове — 25 г
Цедра апельсина — 1 ч. Л.

просочення

Сік — 60 мл
Цукор — 1 ст. л.

глазур

Шоколад білий — 100 г
Вершки — 2 ст. л.
Цедра апельсина — 1 ч. Л.

додатково

Вершки — 2 ст. л.
Масло вершкове — 1 ч. Л.

Рецепт «Пиріг з апельсинових булочок»:

  1. З апельсина знімаємо теркою цедру.
  2. Тісто я довіряю хлібопічці. Закладаю інгредієнти згідно з інструкцією,
    включаю режим замісу, після звукового сигналу додаю апельсинову цедру і залишаю тісто до підйому на 1,5 години.
  3. Для просочення вичавлюємо апельсиновий сік, додаємо цукор і перемішуємо до його розчинення.
  4. Тісто, що підійшло ділимо на 14 шматочків. Кожен розтягуємо в коржик, збираємо краю в центр і катаємо кулька.
  5. Кульки тесту викладаємо в змащену маслом форму 20-22 см в діаметрі не дуже щільно. Накриваємо форму рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 45 хвилин до збільшення обсягу булочок в два рази. Розігріваємо духовку до 200 град. С.
  6. Підійшли булочки пензликом змащуємо вершками і відправляємо в розігріту духовку хвилин на 20.
  7. Виймаємо форму з духовки і заливаємо булочки в формі просоченням.
  8. Поки пиріг просочується готуємо глазур.
  9. Шоколад ламаємо на шматочки. У каструльці нагріваємо вершки майже до кипіння, знімаємо з вогню і закладаємо шматочки шоколаду, перемішуємо до його повного розчинення, додаємо апельсинову цедру.
  10. Коли вся просочення вбереться, а булочки трохи охолонуть, виймаємо пиріг з форми і в два заходи покриваємо булочки глазур’ю: спочатку теплі булочки, а потім зовсім остиглі. Пригощаємося ніжними булочками!
Читайте ще:  Рецепт Булочки з черемшею і брокколі
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )
Роздiли
Top