Пиріг з апельсинових булочок
Содержание
Пиріг з апельсинових булочок
Інгредієнти для «Пирог з апельсинових булочок»:
тісто
Молоко — 150 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 250 г
Дріжджі (сухі) — 1 ч. Л.
Цукор — 25 г
Сіль — 1/4 ч. Л.
Масло вершкове — 25 г
Цедра апельсина — 1 ч. Л.
просочення
Сік — 60 мл
Цукор — 1 ст. л.
глазур
Шоколад білий — 100 г
Вершки — 2 ст. л.
Цедра апельсина — 1 ч. Л.
додатково
Вершки — 2 ст. л.
Масло вершкове — 1 ч. Л.
Рецепт «Пиріг з апельсинових булочок»:
- З апельсина знімаємо теркою цедру.
- Тісто я довіряю хлібопічці. Закладаю інгредієнти згідно з інструкцією,
включаю режим замісу, після звукового сигналу додаю апельсинову цедру і залишаю тісто до підйому на 1,5 години. - Для просочення вичавлюємо апельсиновий сік, додаємо цукор і перемішуємо до його розчинення.
- Тісто, що підійшло ділимо на 14 шматочків. Кожен розтягуємо в коржик, збираємо краю в центр і катаємо кулька.
- Кульки тесту викладаємо в змащену маслом форму 20-22 см в діаметрі не дуже щільно. Накриваємо форму рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 45 хвилин до збільшення обсягу булочок в два рази. Розігріваємо духовку до 200 град. С.
- Підійшли булочки пензликом змащуємо вершками і відправляємо в розігріту духовку хвилин на 20.
- Виймаємо форму з духовки і заливаємо булочки в формі просоченням.
- Поки пиріг просочується готуємо глазур.
- Шоколад ламаємо на шматочки. У каструльці нагріваємо вершки майже до кипіння, знімаємо з вогню і закладаємо шматочки шоколаду, перемішуємо до його повного розчинення, додаємо апельсинову цедру.
- Коли вся просочення вбереться, а булочки трохи охолонуть, виймаємо пиріг з форми і в два заходи покриваємо булочки глазур’ю: спочатку теплі булочки, а потім зовсім остиглі. Пригощаємося ніжними булочками!
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )