Рецепт Грибний суп-пюре з фенхелем
Содержание
Рецепт Грибний суп-пюре з фенхелем
Інгредієнти для «Грибний суп-пюре з фенхелем»:
Фенхель (невеликі цибулини) — 2 шт
Лимон (цедра і сік) — 0.5 шт
Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт
Картопля (приблизно) — 800 г
Печериці — 300 г
Херес (сухий або сухе біле вино) — 100 мл
Бульйон (овочевий) — 500 мл
Сливки (нежирні або молоко) — 300 мл
Сир твердий — 170 г
Олія — 1 ст. л.
Рецепт «Грибний суп-пюре з фенхелем»:
- Підготувати продукти. Овочі вимити і очистити.
- Цибулю подрібнити. Зрізати перисті верхівки фенхеля і залишити для прикраси супу. Розрізати цибулини на 4 частини. Одну четвертинку нарізати дуже дрібно і покласти в миску з лимонним соком, гарненько перемішати. Решту фенхелю нарізати довільними шматочками.
- Печериці очистити і нарізати скибочками, картопля — невеликими кубиками.
- Налити рослинне масло у велику каструлю. Додати цибулю і злегка згасити.
- Всипати фенхель, перемішати, накрити кришкою і готувати на помірному вогні 5 хвилин, періодично струшуючи каструлю. Овочі повинні стати більш м’якими, але не підсмаженими.
- Додати картоплю, гриби, гарненько перемішати, влити херес і бульйон.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати 30 хвилин, поки картопля не розвариться.
- Збити суп у пюре за допомогою блендера. Повернути в каструлю.
- Додати сіль, чорний мелений перець і лимонну цедру.
- Вмішати вершки або молоко, при необхідності знову підігріти.
- Сир натерти на крупній тертці. Змішати дрібно нарізаний фенхель з натертим сиром.
- Щоб блюдо вийшло по-справжньому ситним, намазати сумішшю з сиру і фенхеля товсті скибки хліба і обсмажити до золотистого кольору. Подати до супу.
По теме: ( из рубрики Рецепти Супів )