Рецепт Борщ з ріпою
Рецепт Борщ з ріпою
Інгредієнти для «Борщ з ріпою»:
Бульйон (овочевий, 2,5-3 л, в залежності від бажаної густоти супу)
Морква — 100 г
Селера коренева — 80 г
Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт
Ріпа — 350 г
Буряк (стерилізований) — 160 г
Капуста білокачанна / Капустa (свіжого врожаю, 400-450.)
Часник (3-4 зуб.)
Рецепт «Борщ з ріпою»:
- Зварити овочевий бульйон. Кладу в воду цибулину, моркву, черешки селери, стебла кропу і петрушки. Крім того, використовую всілякі залишки овочів, які ніколи не викидаю, наприклад, качани і т. д. Додаю також чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздику. Варю 1 годину.
- Бульйон процідити, овочі віджати і викинути. Бульйон поки відставити.
Свіжі овочі вимити і очистити. До речі, вага вказана в очищеному вигляді. Моркву і селеру нашаткувати соломкою, цибулю і часник подрібнити. Ріпу нарізати маленькими кубиками, капусту нашаткувати локшиною. Моркву, селеру і цибулю можна спасерувати на олії, але можна використовувати і сирими, тоді вийде зовсім пісний суп, для днів без масла. - У киплячу воду або овочевий бульйон засипати ріпу, довести до кипіння.
- Додати моркву, селеру і цибулю, знову довести до кипіння і варити на маленькому вогні 10 хвилин.
- Засипати капусту, довести до кипіння, посолити і поперчити за смаком, готувати 5 хвилин.
- Потім викласти в суп буряк, добре перемішати.
- Запустити в суп 2-3 лаврушки і потомить суп ще хвилини три. Потім довести суп до смаку за допомогою цукру, солі та лимонної кислоти і вимкнути вогонь.
Додати часник і дати супу настоятися під кришкою 10-15 хвилин.
По теме: ( из рубрики Борщ )