Рецепт Буряковий суп-пюре з песто
Содержание
Рецепт Буряковий суп-пюре з песто
Інгредієнти для «Буряковий суп-пюре з песто»:
ряжанка
Молоко
Закваска (бактеріальна закваска для ряжанки )
суп
Буряк (середній, запекти або відварити до готовності) — 2 шт
Огірок (невеликий) — 4 шт
Ряжанка — 400 мл
Сік лимонний (або за смаком) — 1 ст. л.
Сіль за смаком
песто
Базилік (зелений) — 50 г
Часник — 2 зуб.
Сіль за смаком
Оливкова олія — 100 ст. л.
Горіхи кедрові — 2 ст. л.
Рецепт «Буряковий суп-пюре з песто»:
- Спочатку необхідно приготувати ряжанку. У пастеризоване молоко кімнатної температури всипати закваску, добре перемішати до повного її розчинення.
Влити молоко з закваскою в йогуртницю-термос, закрити кришкою і залишити на 6-10 годин. - Готову ряжанку прибрати в холодильник для охолодження.
- Приготувати песто. Базилік вимити й обсушити, часник очистити. У чашу блендера покласти базилік, часник і горішки, сіль, влити олію, подрібнити. Сир додавати не потрібно.
- Готове песто викласти в банку, зберігати в холодильнику.
- Буряк (я віддаю перевагу запеченнному) очистити і нарізати на шматочки.
Огірки також очистити від шкірки і нарізати. - Відміряти необхідну кількість ряжанки.
- У блендер викласти буряк, огірки, влити ряжанку.
- Подрібнити до однорідності, після чого приправити за смаком сіллю і лімонниі соком.
Розлити суп по мисках, додати песто і подавати. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Супів )