3358 Рецепт Харчо легкий

Рецепт Харчо легкий


Рецепт Харчо легкий

Читайте также: Опис автомобіля Toyota Supra 2019 — 2020

Інгредієнти для «Харчо легкий»:

Яловичина  — 300 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Морква — 1 шт
Лист лавровий — 2 шт
Масло вершкове — 15 г
Помідор — 3 шт
Томатна паста — 1 ст. л.
Рис (У мене басматі.) — 80 г
Кінза (свіжа, грам 20-25) — 1 Пуч.
Часник — 3 зуб.
Хмелі-сунелі (1/2 ч.л.) — 0.5 ч. Л.
Базилік (1/3 ч.л.) — 0.3 ч. Л.
Перець чорний (Мелений) — 1 пучку.
Сіль (За смаком) — 1 ч. Л.

Час приготування: 160 хвилин

Кількість порцій: 8

Рецепт «Харчо легкий»:

  1. Найдовший етап приготування харчо — це варіння м’яса. Він не вимагає особливого моєї участі, тому я заздалегідь (ввечері) відварюю м’ясо, а вранці готую суп.
  2. У трилітрову каструлю, наливаємо 1,5 літра води, доводимо до кипіння.
  3. Шматок яловичини промиваємо, опускаємо в киплячу воду (м’ясо повинно бути на 3-4 см. Покрито водою).
  4. Коли вміст каструлі закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і залишаємо варитися 1 годину. Після закладаємо моркву, лавровий лист, перець чорний горошком, продовжуємо варити ще 30-40 хвилин.
  5. Після того, як м’ясо сварилось, дістаємо його з бульйону, остужаємо і розбираємо на волокна (можна просто нарізати невеликими шматочками).
  6. Бульйон проціджуємо. Моркву, лаврушку і перець викидаємо.
  7. Лук очистити, нарізати дрібними кубиками, трохи обсмажити на вершковому маслі.
  8. До цибулі додаємо відварене м’ясо, трохи обсмажуємо, вливаємо 1 черпак бульйону, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
  9. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, нарізати дрібними кубиками.
  10. Відправляємо нарізані помідори до м’яса, додаємо томатну пасту, по необхідності додаємо ще трохи бульйону, накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати ще 15 хвилин.
  11. Рис промиваємо в холодній воді.
  12. Викладаємо зажарку з м’ясом в бульйон, вливаємо 0,5 літра окропу, доводимо до кипіння, додаємо рис, варимо 15 хвилин після закипання. Періодично помішувати, щоб рис не прилип до дна каструлі.
  13. Секретний інгредієнт — поєднання спецій: Змішуємо дрібно посічену кінзу, часник, видавлений через прес, чорний перець, хмелі-сунелі, базилік і сіль.
  14. Додаємо спеції в суп, перемішуємо. Даємо супу знову закипіти, вимикаємо вогонь і залишаємо харчо хвилин 15 настоятися.
  15. Суп харчо готовий, можна додати ще свіжої зелені, смачного!
Читайте ще:  Густий суп "Нохутли аш"
По теме: ( из рубрики Рецепти Супів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top