2511 Юшка"за мотивами поморської кухні"

Юшка»за мотивами поморської кухні»


Юшка»за мотивами поморської кухні»

Інгредієнти для «Юшка» за мотивами поморської кухні «»:

Тріска (рибу брала б / г, потрошеную, дрібну) — 1 кг
Картопля (середні) — 6 шт
Морква (середня) — 1 шт
Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт
Масло вершкове (для обсмажування риби) — 50 г
Спеції (за смаком, лаврове листя, перець, приправа для риби перечно-лимонна, сіль)
Сливки (за смаком, додаємо прямо в тарілку при подачі)
Зелень (за бажанням, у мене — подрібнений кріп)
Борошно пшеничне / Борошно (для пасерування овочів) — 2 ч. Л.
Соняшникова олія (для пасерування овочів і обсмажування риби) — 2 ст. л.

Рецепт «Юшка» за мотивами поморської кухні «»:

  1. Рибку обробила на філе, відправила кісточки варитися, для розсолику «міцніше», порізала на шматочки, відправила обсмажувати на суміші вершкового і соняшникової олії, до випаровування рідини і утворення рум’яної скоринки.
  2. Поки обсмажуємо рибку, цибулю нарізаємо кубиком, моркву соломкою, картоплю кубиком.
  3. Картоплю відправляємо в бульйон, попередньо вийнявши з нього кісточки, вони вже віддали все, що могли,
    цибуля страхуємо до прозорості, припорошує трохи борошном, перемішуємо, щоб не було грудочок.
  4. Додаємо моркву, як тільки масло у нас забарвилося в помаранчевий колір, додаємо в сковорідку або окріп, або, при великій кількості бульйону, можна «пожертвувати» ополоником розсолику.
  5. Доводимо овочі до м’якості, перекладаємо в бульйон, картопля за цей час зварилася, риба теж «дійшла до розуму». Пробуємо на сіль і даємо покипіти на маленькому огонечкі хвилин 5.
  6. Вимикаємо вогонь, додаємо зелень, накриваємо кришкою і даємо настоятися.
  7. Хвилин через 10-15 розливаємо по тарілочках, «Забіляни» вершками жирність і кількість визначайте за смаком і бажанням. І приємного апетиту.
  8. До юшки чудово пішов пиріг з листкового дріжджового тіста з рисом і яйцями.
Читайте ще:  Рецепт Суп-пюре з кабачків
По теме: ( из рубрики Рецепти Супів )
Роздiли
Top