Юшка»за мотивами поморської кухні»
Содержание
Юшка»за мотивами поморської кухні»
Інгредієнти для «Юшка» за мотивами поморської кухні «»:
Тріска (рибу брала б / г, потрошеную, дрібну) — 1 кг
Картопля (середні) — 6 шт
Морква (середня) — 1 шт
Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт
Масло вершкове (для обсмажування риби) — 50 г
Спеції (за смаком, лаврове листя, перець, приправа для риби перечно-лимонна, сіль)
Сливки (за смаком, додаємо прямо в тарілку при подачі)
Зелень (за бажанням, у мене — подрібнений кріп)
Борошно пшеничне / Борошно (для пасерування овочів) — 2 ч. Л.
Соняшникова олія (для пасерування овочів і обсмажування риби) — 2 ст. л.
Рецепт «Юшка» за мотивами поморської кухні «»:
- Рибку обробила на філе, відправила кісточки варитися, для розсолику «міцніше», порізала на шматочки, відправила обсмажувати на суміші вершкового і соняшникової олії, до випаровування рідини і утворення рум’яної скоринки.
- Поки обсмажуємо рибку, цибулю нарізаємо кубиком, моркву соломкою, картоплю кубиком.
- Картоплю відправляємо в бульйон, попередньо вийнявши з нього кісточки, вони вже віддали все, що могли,
цибуля страхуємо до прозорості, припорошує трохи борошном, перемішуємо, щоб не було грудочок. - Додаємо моркву, як тільки масло у нас забарвилося в помаранчевий колір, додаємо в сковорідку або окріп, або, при великій кількості бульйону, можна «пожертвувати» ополоником розсолику.
- Доводимо овочі до м’якості, перекладаємо в бульйон, картопля за цей час зварилася, риба теж «дійшла до розуму». Пробуємо на сіль і даємо покипіти на маленькому огонечкі хвилин 5.
- Вимикаємо вогонь, додаємо зелень, накриваємо кришкою і даємо настоятися.
- Хвилин через 10-15 розливаємо по тарілочках, «Забіляни» вершками жирність і кількість визначайте за смаком і бажанням. І приємного апетиту.
- До юшки чудово пішов пиріг з листкового дріжджового тіста з рисом і яйцями.
По теме: ( из рубрики Рецепти Супів )