Юшка”за мотивами поморської кухні”
2511 Юшка"за мотивами поморської кухні"

Юшка”за мотивами поморської кухні”


Юшка”за мотивами поморської кухні”

Інгредієнти для “Юшка” за мотивами поморської кухні “”:

Тріска (рибу брала б / г, потрошеную, дрібну) – 1 кг
Картопля (середні) – 6 шт
Морква (середня) – 1 шт
Цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт
Масло вершкове (для обсмажування риби) – 50 г
Спеції (за смаком, лаврове листя, перець, приправа для риби перечно-лимонна, сіль)
Сливки (за смаком, додаємо прямо в тарілку при подачі)
Зелень (за бажанням, у мене – подрібнений кріп)
Борошно пшеничне / Борошно (для пасерування овочів) – 2 ч. Л.
Соняшникова олія (для пасерування овочів і обсмажування риби) – 2 ст. л.

Рецепт “Юшка” за мотивами поморської кухні “”:

  1. Рибку обробила на філе, відправила кісточки варитися, для розсолику “міцніше”, порізала на шматочки, відправила обсмажувати на суміші вершкового і соняшникової олії, до випаровування рідини і утворення рум’яної скоринки.
  2. Поки обсмажуємо рибку, цибулю нарізаємо кубиком, моркву соломкою, картоплю кубиком.
  3. Картоплю відправляємо в бульйон, попередньо вийнявши з нього кісточки, вони вже віддали все, що могли,
    цибуля страхуємо до прозорості, припорошує трохи борошном, перемішуємо, щоб не було грудочок.
  4. Додаємо моркву, як тільки масло у нас забарвилося в помаранчевий колір, додаємо в сковорідку або окріп, або, при великій кількості бульйону, можна “пожертвувати” ополоником розсолику.
  5. Доводимо овочі до м’якості, перекладаємо в бульйон, картопля за цей час зварилася, риба теж “дійшла до розуму”. Пробуємо на сіль і даємо покипіти на маленькому огонечкі хвилин 5.
  6. Вимикаємо вогонь, додаємо зелень, накриваємо кришкою і даємо настоятися.
  7. Хвилин через 10-15 розливаємо по тарілочках, “Забіляни” вершками жирність і кількість визначайте за смаком і бажанням. І приємного апетиту.
  8. До юшки чудово пішов пиріг з листкового дріжджового тіста з рисом і яйцями.
Читайте ще:  Курячий суп з рисово-сирними галушками
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Супів)
Сейчас читают:
Top