Рецепт Зрази з грибами під соусом бешамель
Рецепт Зрази з грибами під соусом бешамель
Інгредієнти для рецепта Зрази з грибами під соусом бешамель
для котлет
Фарш м’ясний (свинячий і яловичий навпіл) — 1 кг
Яйце куряче — 1 шт
Цибуля ріпчаста (у мене — білий і червоний) — 2 шт
Батон — 1/2 шт
Молоко — 150 мл
сіль
Перець чорний
Для начинки
Маслюки (якщо немає, можна замінити будь-якими іншими грибами) — 800 г
Масло вершкове — 70 г
сіль
Перець чорний
для соусу
Масло вершкове — 70 г
Борошно пшеничне — 3 ст. л.
Сливки (нежирні — 10-15%) — 500 мл
Молоко — 100 мл
Горіх мускатний — 1 ч. Л.
Естрагон — 2 ч. Л.
Сир твердий — 100 г
сіль
перець білий
- Підготувати начинку. У сковороді розтопити вершкове масло, підсмажити гриби. Якщо вони заморожені, попередньо розморозити, в сковороді вони будуть, скоріше, гаситися, головне — щоб випарувати якомога більше вологи. Посолити, поперчити.
- Залишити остигати.
- Обидва види фаршу з’єднати, добре перемішати.
- Цибулю порізати кубиками, додати в фарш.
- З батона попередньо зрізати скоринку, м’якоть дрібно покришити, залити молоком. Додати в фарш вимочений в молоці батон.
- Вбити яйце.
- Все посолити, поперчити, ретельно вимісити руками до однорідності. Дати фаршу трохи постояти, закривши ємність кришкою або просто накривши рушником.
- Тим часом приготувати соус. Для цього розтопити в глибокій сковороді вершкове масло, покласти борошно і на середньому вогні підсмажити її, помішуючи лопаткою, до трохи коричневого кольору. Додати вершки, молоко, естрагон, зменшити вогонь до малого і варити соус, поки він не придбає консистенцію сметани середньої жирності. В кінці додати сіль, білий перець і тертий мускатний горіх, перемішати.
- Брати на долоню достатню для зрази кількість фаршу, розминати в коржик, в центр укладати гриби (приблизно столову ложку або трохи менше), ліпити котлети і укладати на змащене маслом деко.
- Зверху зрази полити соусом бешамель.
- Густо посипати тертим на дрібній тертці сиром.
- Запікати в духовці при температурі 200 градусів хвилин 40-50 або просто до рум’яної скоринки.
По теме: ( из рубрики Рецепти Котлет )