Рецепт Зрази з грибами під соусом бешамель
580 Рецепт Зрази з грибами під соусом бешамель

Рецепт Зрази з грибами під соусом бешамель


Рецепт Зрази з грибами під соусом бешамель

Інгредієнти для рецепта Зрази з грибами під соусом бешамель

для котлет

Фарш м’ясний (свинячий і яловичий навпіл) – 1 кг
Яйце куряче – 1 шт
Цибуля ріпчаста (у мене – білий і червоний) – 2 шт
Батон – 1/2 шт
Молоко – 150 мл
сіль
Перець чорний

Для начинки

Маслюки (якщо немає, можна замінити будь-якими іншими грибами) – 800 г
Масло вершкове – 70 г
сіль
Перець чорний

для соусу

Масло вершкове – 70 г
Борошно пшеничне – 3 ст. л.
Сливки (нежирні – 10-15%) – 500 мл
Молоко – 100 мл
Горіх мускатний – 1 ч. Л.
Естрагон – 2 ч. Л.
Сир твердий – 100 г
сіль
перець білий

  1. Підготувати начинку. У сковороді розтопити вершкове масло, підсмажити гриби. Якщо вони заморожені, попередньо розморозити, в сковороді вони будуть, скоріше, гаситися, головне – щоб випарувати якомога більше вологи. Посолити, поперчити.
  2. Залишити остигати.
  3. Обидва види фаршу з’єднати, добре перемішати.
  4. Цибулю порізати кубиками, додати в фарш.
  5. З батона попередньо зрізати скоринку, м’якоть дрібно покришити, залити молоком. Додати в фарш вимочений в молоці батон.
  6. Вбити яйце.
  7. Все посолити, поперчити, ретельно вимісити руками до однорідності. Дати фаршу трохи постояти, закривши ємність кришкою або просто накривши рушником.
  8. Тим часом приготувати соус. Для цього розтопити в глибокій сковороді вершкове масло, покласти борошно і на середньому вогні підсмажити її, помішуючи лопаткою, до трохи коричневого кольору. Додати вершки, молоко, естрагон, зменшити вогонь до малого і варити соус, поки він не придбає консистенцію сметани середньої жирності. В кінці додати сіль, білий перець і тертий мускатний горіх, перемішати.
  9. Брати на долоню достатню для зрази кількість фаршу, розминати в коржик, в центр укладати гриби (приблизно столову ложку або трохи менше), ліпити котлети і укладати на змащене маслом деко.
  10. Зверху зрази полити соусом бешамель.
  11. Густо посипати тертим на дрібній тертці сиром.
  12. Запікати в духовці при температурі 200 градусів хвилин 40-50 або просто до рум’яної скоринки.
Читайте ще:  Рецепт М'ясні човники
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Котлет)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

десять + семь =

Сейчас читают:
Top