Рецепт Домашні пряники
Рецепт Домашні пряники
Інгредієнти для рецепта Домашні пряники
Борошно пшеничне — 800 г
Кефір — 200 мл
Яйце куряче (2 яйця + жовток на тісто, 1 білок на глазур.) — 3 шт
Цукор — 400 г
Олія — 50 мл
Сода — 1 ч. Л.
Цукрова пудра — 100 г
- З одного яйця відокремимо білок, жовток поміщаємо в миску, туди ж розбиваємо інші яйця, додамо цукор і перемішати, потім додамо кефір і рослинне масло, ще раз перемішати. У борошно додамо соду і поступово просіюючи, замісити тісто. Воно повинно вийти трохи ліпковатим.
- Змажемо маслом тісто і залишимо на 10 хвилин відпочивати. Далі розгортає коло товщиною 1 см. І формою вирізаємо кружечки. Перекладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
- Для приготування глазурі — білок, який ми відокремлювали раніше, збиваємо міксером до легкої піни, додамо цукрову пудру і трохи перемішати. Готові пряники викладемо в глибоку ємність і додамо глазур, залишаючи половину для решти пряників. Перемішаємо і викладемо на деко, після чого на 5 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку, щоб глазур застигла.
По теме: ( из рубрики Рецепти Печива )