Рецепт Булочки з сиром
Рецепт Булочки з сиром
Інгредієнти для рецепта Булочки з сиром
Молоко — 150 мл
Вода — 150 мл
Яйце куряче (0,5 в тісто, 0,5 для змащування) — 1 шт
Цукор — 2 ч. Л.
Сіль — 1 ч. Л.
Олія — 2 ст. л.
Борошно пшеничне — 500 г
Дріжджі (у мене сухі) — 1 ч. Л.
Сир напівтвердий (голландський) — 200 г
Зелень — 0,5 Пуч.
Часник — 3 зуб.
Масло вершкове — 50 г
- З’єднати молоко, масло рослинне і воду. Потім розчинити цукор, сіль, дріжджі. Збити виделкою яйце.
- Влити половину яйця. Половину я залишила для змащення. Ввести просіяне борошно.
- Замісити тісто. Щільно накрити і прибрати на расстойку в тепле місце на 90 хвилин.
- Сир натерти на крупній тертці. Зелень і часник почистити і помити. Обсушити і дрібно порубати. Вершкове масло злегка розтопити.
- Тісто розкачати в пласт, зі сторонами приблизно 50 × 30 см.
- Змастити пласт вершковим маслом, відступивши від одного краю 3 см. Для того, щоб добре закріпити шов. Посипати рівномірно часником, зеленню і сиром.
- Скрутити нещільно в рулет. Край защипнуть.
- Поділити на рівні шматочки. Спочатку стиснути тісто між великим і вказівним пальцями, як би стискаючи тісто «в кільці». Потім відрізати ножем.
- Зрізи акуратно защипнути. І на столі, подпилённом борошном, «пропрасувати» шов.
- Отриману заготівлю викласти на деко. Шви залишаються з боків — як різали рулет, так і викладаємо заготовки. У мене помістилося 9 булочок на одному листі.
- Гострим ножем зробити надріз, майже до середини. Надріз я робила по діагоналі. І трохи розкрити.
- Накрити плівкою. Поставити в тепле місце на 30 хвилин. Зняти плівку, змастити яйцем. Поставити деко в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Час приготування зазначено без урахування часу на підйом тесту.
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )