2221 Курячі котлети з креветками

Курячі котлети з креветками


Курячі котлети з креветками

Інгредієнти для «Курячі котлети з креветками»:

Грудка куряча (без шкіри, без кісточки) — 300 г
Стегно куряче (без шкіри, без кісточки, шкірку можна «утилізувати» окремо, для любителів) — 300 г
Креветки (Можна брати відразу чищення, салатні, мені найбільше до смаку 60-90 або 70-120) — 300 г
Жовток яєчний (При дуже сухому фарші ,. може знадобиться 2 жовтки. Білки не використовую, від них фарш жорсткіше стає) — 1 шт
Хліб (для сухарів панірувальних) — 3 скибки.
Сіль за смаком)
Перець білий (за смаком і бажанням)
Масло вершкове (при необхідності, якщо фарш дуже сухий)
Часник (за бажанням)

Рецепт «Курячі котлети з креветками»:

  1. Прокручуємо через м’ясорубку курку, креветки, залишивши 10-12 штук, часник, додаємо жовток, сіль, перець, добре вимішуємо і відбиваємо фарш
  2. Формуючи котлети, не дуже великі, десь грам по 80 фаршу, із зазначеної кількості курки і креветок у мене виходить 12 штук котлет, в серединку кожної котлетіни ховаємо цілу креветку, із залишених, можна піти іншим шляхом, порубати ці креветки на досить великі шматки і вмішати в фарш
  3. Беремо хліб, 3х скибочок буде досить. Якщо він підсохлий, або, ще краще, зовсім черствий, то просто розмелюємо його в блендері, я люблю, коли панірування дрібне, але це на розсуд кожного, якщо хліб свіжий, то підсушують його в СВЧ, обвалюють в отриманої паніровці котлети, обсмажуємо, 3-4 хвилини з кожного боку, на капелюшечку суміші масел (у мене соняшникова з додаванням оливкової і вершкове), тільки щоб не прилипло, до готовності, перевертаючи в міру необхідності. Як сік став прозорим — вуаля! котлетки готові.
  4. Подаємо з будь-яким гарніром, який душа заманеться. Чудовим доповненням буде зелень, свіжий / солоний / марин ованний огірочок, помідори, тут фантазія не обмежена.
  5. Відмінним варіантом гарніру є лимонно-м’ятний рис. Він дає свою нотку в «акорд» смаків..
Читайте ще:  Рецепт Зрази з грибами під соусом бешамель
По теме: ( из рубрики Рецепти Котлет )
Роздiли
Top