Рецепт Котлети з яловичої печінки
Рецепт Котлети з яловичої печінки
Інгредієнти для рецепта Котлети з яловичої печінки
Пластівці вівсяні — 3 ст. л.
Сметана — 200 г
Вода — 100 мл
Зелень (будь-яка ваша улюблена. У мене базилік)
Лист лавровий — 1 шт
Борошно пшеничне — 1 ст. л.
сіль
Перець чорний
Масло рослинне (для смаження)
- Беремо 3 ст. л вівсяних пластівців і заливаємо окропом так щоб злегка покрила. Ми залишаємо набухати на 15 хвилин.
- Печінку промиваємо, ріжемо на невеликі шматочки і подрібнюємо в блендері.
- У печінку додаємо вівсянку для смакоти і корисності і добре перемішуємо.
- Беремо дві цибулини і дрібно ріжемо. Автор рецепта пропонує взяти одну велику і одну трохи менше, але як відомо «кашу маслом не зіпсуєш», беріть на ваш розсуд.
- Викладаємо цибулю на сковороду з рослинним маслом і засмажуємо до золотистого кольору. Я завжди смажу цибулю тільки на вершковому маслі з невеликою кількістю солі — існує думка що масло з сіллю не підгорає. Я не перевіряв, це вже давно увійшло в звичку і для мене засмажкою таким способом стає смачніше.
- Знімаємо сковороду з плити, даємо цибулі трохи охолонути і добре перемішуємо з печінкою.
- Додаємо ст. л борошна, перемішуємо. Замість борошна можна додати яйце. На ваш погляд. Добре солимо (солонуваті котлетки виходять смачніше), перчимо.
- Добре розігріваємо сковороду з маслом, столовою ложкою викладаємо наш фарш і смажимо секунд по 30 з кожного боку.
- Підсмажені котлетки викладаємо у форму для запікання.
- Беремо 200 г сметани, наливаємо в неї приблизно пів склянки води, солимо, додаємо Сушоном травичку на свій смак. Мені подобається базилік.
- Заливаємо цією заправкою наші котлети і зверху кладемо листик лаврушки.
- Закриваємо форму фольгою і робимо з неї подобу кришечки. Ставимо наші котлетки в духовку розігріту до 200 гр приблизно на 30-35 хвилин.
- Дуже смачні, дуже ніжні котлетки готові! З 700 г печінки у мене вийшло 26 котлет. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Котлет )