Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»
Содержание
Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»
Готувати страви за рецептами для фази «Стабілізація» потрібно буде протягом всього життя, тому їх слід взяти за основу. В іншому випадку зайві кілограми дуже швидко повернуться назад.
Харчуватися правильно необхідно протягом усього тижня, лише два рази в 7 днів автор методики дозволяє влаштувати «свято живота». Якщо готувати за наведеними рецептами, то вага додаватися не буде, а значить, фігура залишиться в чудовій формі. Важливо стежити за тим, щоб в меню переважно були страви, що містять білок, а ось від крохмалистих продуктів найкраще відмовитися.
Супи для фази «стабілізація»
Суп пюре з печериць по Дюканов з травами
Для приготування страви потрібно наступний продуктовий набір:
Гриби (шампіньйони) — 0,2 кг.
Курячий бульйон — 0,6 л.
Головка ріпчастої цибулі.
0,3 л молока жирністю не більше 1,5%.
Два стебла селери.
Щіпка чебрецю.
Столова ложка кукурудзяного крохмалю.
За смаком додають сіль, перець мелений чорний, зелений лук.
Гасять в молоці в товстостінній каструлі дрібно нарізану цибулю, селеру і чебрець. Через 5 хвилин додають до овочів гриби і витримують їх під кришкою ще 10 хвилин. Потім в каструлю вливають залишки молока і бульйон, суп солять і перчать. Варять ще 10 хвилин.
Окремо розводять у воді крохмаль і вливають його в суп тоненькою струменем, постійно помішуючи. Варять суп ще 10 хвилин, поки він не стане потрібної густоти.
Суп гаспачо по Дюканов з гарбуза і печериць
Для того щоб приготувати страву, потрібен наступний продуктовий набір:
0,8 кг гарбуза.
0,15 кг печериць.
Дві головки ріпчастої цибулі.
Чотири зубчики часнику.
Сир рідкий з 0% жирності — 150 р
Курячий бульйон — 1 л.
Чебрець — 10 м
Сіль і перець додають в суп до смаку.
З гарбуза видаляють шкірку, ріжуть на невеликі шматочки, викладають їх на деко разом з нарізаною цибулею і часником, солять і додають трохи води. Запікають овочі в духовці протягом півгодини при температурі 200 градусів.
Печериці варять до напівготовності.
Овочі вводять в каструлю з грибами, додають чебрець, варять ще 15 хвилин. Потім доводять суп до пюреобразного стану на блендері. У готову страву додають сир, солять і перчать, розбавляють курячим бульйоном. Подають в тарілці з грінками по Дюканов.
Зелений борщ по-українськи
Для його приготування потрібні такі продукти, як:
Два літри води.
Чайна ложка масла рослинного.
0,3 кг картоплі.
Щавель — 1 пучок.
Цибулю і моркву — по 1 овочу.
Три відварені яйця.
Зелень (кріп, цибулю, петрушка), перець і сіль за смаком.
Доводять воду до кипіння і опускають в неї картоплю, нарізану кубиками. Обсмажують на сковороді терту моркву і рубаний лук. Вводять овочі в каструлю до картоплі, додають дрібно нарізаний щавель, солять і перчать. Коли щавель стане не таким яскравим, як на початку варіння, в суп додають решту зелень і кип’ятять протягом 10 хвилин. Прикрашають суп половинкою відвареного яйця.
Суп з лососем і креветками (рецепт Дюка-місо)
Для приготування супу потрібні такі продукти, як:
Очищені креветки і філе лосося.
Нігірі.
Сіль і соєвий соус.
Кріп, петрушка і зелений лук.
Всі продукти беруть за смаком. Рибу викладають в киплячу воду, солять, потім відправляють туди креветки і смужки нигири. Відразу ж знімають каструлю з вогню, вливають трохи соєвого соусу і додають за смаком зелень.
Томатний суп по Дюканов з мідіями
Для приготування супу потрібні наступні продукти:
Чотири томата.
Моркву і цибулю — по 1 овочу.
Пучок базиліка.
Сухе біле вино — 6 столових ложок.
Два зубчики часнику.
Заморожені мідії — 0,2 кг.
За смаком додають сіль і перець.
Цибулю і моркву подрібнюють і обсмажують на сковороді.
З томатів знімають шкірку. Два томата і половину пучка базиліка додають до цибулі з морквою. Смажать ще кілька хвилин, остуджують і доводять до пюреобразного стану блендером. Перекладають суміш в каструлю, вливають 2 склянки води і доводять до кипіння. Потім вливають в суп вино, вводять мідії.
Решта томати ріжуть соломкою, дрібно рубають часник і базилік, вводять в суп, варять ще 10 хвилин.
Другі страви для фази «стабілізація»
Фаршировані перці «на швидку руку»
Для їх приготування потрібні такі продукти, як:
Перець червоний болгарський — три штуки.
Відварені яйця — 3 штуки.
0,3 кг сиру.
Дю-майонез.
Часник — 3 зубчики.
Яйця і сир натирають на терці, вводять до них часник, видавлений через прес, заправляють майонезом. Перець фарширують отриманою сумішшю і ріжуть кільцями. Забирають в холодильник, щоб кільця охололи.
Запечені печериці
Для їх приготування потрібні такі продукти, як:
10 великих грибів.
0,15 кг сиру.
Одна головка цибулі ріпчастої.
Дві столові ложки сметани.
Чайна ложка масла рослинного.
Перець, зелень і сіль.
Нарізають цибулю і ніжки печериць, смажать в олії, солять і перчать. Додають до них сметану, сир і зелень, остуджують отриману масу. У капелюшки грибів викладають цю начинку, посипають тертим сиром і запікають у духовці 20 хвилин.
Рататуй по Дюканов
Для його приготування потрібні такі продукти, як:
Томати — 6 шт.
Один кабачок і один перець болгарський.
4 зубчики часнику.
Головка ріпчастої цибулі.
Столова ложка прованських трав.
За смаком додають кріп і петрушку.
Два томата, паприку і цибулю нарізають кубиками, обсмажують їх на сковороді. Викладають ці овочі в блюдо для запікання на саме дно. Зверху розміщують залишилися помідори і кабачки, нарізані кружальцями. Посипають овочі сіллю, спеціями, рубаним часником і зеленню. Накривають блюдо фольгою і випікають протягом години при температурі 180 градусів.
Жюльєн по Дюканов з печериць
Для приготування страви будуть потрібні такі продукти, як:
Гриби печериці — 500 г.
Головка ріпчастої цибулі.
Сир з 0% жирності — 0,17 кг.
Крохмаль кукурудзяний — столова ложка.
Столова ложка соєвого соусу.
Мелені білі гриби — чайна ложка.
За смаком додають сіль і перець.
Печериці та цибулю дрібно ріжуть, обсмажують цибулю на сковороді, поки він не набуде золотистого відтінку. Потім до нього додають печериці, а коли половина рідини від грибів випарується, вводять сухі білі гриби, соєвий соус і перець. Гасять ще 8 хвилин. Окремо змішують крохмаль і сир, додають в сковороду. Гріють, але не кип’ятять, потім вимикають газ.
Салати для «Стабілізації»
Олів’є по Дюканов
Для приготування салату потрібні наступні продукти:
Відварна куряча грудка — 100 г.
Солоний огірок.
Відварені курячі яйця — 3 шт.
Відварна морква.
Відварна картоплина.
Горошок з банки — 100 г.
Дю-майонез, сіль, перець, зелень за смаком.
Всі продукти охолоджують, нарізають і змішують. Додають до салату сіль, перець, зелень і майонез.
Мариновані мідії
Для їх приготування потрібні такі продукти, як:
0,4 кг мідій.
Оливкова олія — чайна ложка.
Замінник цукру — чайна ложка.
Лавровий лист — 1 шт.
Шість зубчиків часнику.
Столова ложка оцту.
Сік половини лимона.
Пучок петрушки.
Чайна ложка солі.
Перець за смаком.
Змішують всі продукти, додають в отриманий маринад мідії. Ставлять на вогонь і доводять до кипіння, вимикають газ. Після охолодження додають зелень.
Салат з тунця по Дюканов «Нісуаз»
Для його приготування потрібні такі продукти, як:
Одне яйце.
Один перець болгарський і один томат.
Банку консервованого тунця у власному соку.
Квасоля стручкова — 100 г.
Половина чайної ложки гірчиці готової.
За смаком в салат додають лимонний сік, зелена цибуля, чорний мелений перець.
Квасоля і яйце відварюють. На листя салату викладають нарізане яйце, томати, перець, тунець. Для приготування соусу потрібно змішати сік тунця, лимонний сік. Полити їм салат, посипати зверху зеленою цибулею.
Роли з кабачків із зеленню
Для їх приготування потрібні такі продукти, як:
Сир з 0% жирності — 100 р
Два кабачка.
50 г зелені цибулі.
80 г сиру жирністю не більше 7%.
Сік лимона — 3 чайних ложки.
Два зубчики часнику.
За смаком в блюдо додають кріп і чорний мелений перець.
Кабачки нарізають на тонкі «язички», варять в киплячій воді 2 хвилини. Сир змішують з сиром, спеціями, кропом, цибулею, часником і соком лимона, змащують цим складом остиглі кабачки і згортають у формі ролів. Подають до столу холодними.
Соуси для «Стабілізації»
Грецький соус «Цацики» з солоними огірками
Щоб приготувати соус, потрібні такі продукти, як:
0,3 л йогурту з 0% жирності.
П’ять корнішонів.
Зубчик часнику.
По пучку петрушки і кропу.
За смаком сіль і перець.
Огірки подрібнюють, часник пропускають через прес, зелень дрібно ріжуть, всі компоненти з’єднують один з одним. Солять і перчать суміш.