Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»
2178 Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»

Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»


Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»

Готувати страви за рецептами для фази «Стабілізація» потрібно буде протягом всього життя, тому їх слід взяти за основу. В іншому випадку зайві кілограми дуже швидко повернуться назад.

Харчуватися правильно необхідно протягом усього тижня, лише два рази в 7 днів автор методики дозволяє влаштувати «свято живота». Якщо готувати за наведеними рецептами, то вага додаватися не буде, а значить, фігура залишиться в чудовій формі. Важливо стежити за тим, щоб в меню переважно були страви, що містять білок, а ось від крохмалистих продуктів найкраще відмовитися.

Супи для фази «стабілізація»

Суп пюре з печериць по Дюканов з травами

Для приготування страви потрібно наступний продуктовий набір:

Гриби (шампіньйони) — 0,2 кг.

Курячий бульйон — 0,6 л.

Головка ріпчастої цибулі.

0,3 л молока жирністю не більше 1,5%.

Два стебла селери.

Щіпка чебрецю.

Столова ложка кукурудзяного крохмалю.

За смаком додають сіль, перець мелений чорний, зелений лук.

Гасять в молоці в товстостінній каструлі дрібно нарізану цибулю, селеру і чебрець. Через 5 хвилин додають до овочів гриби і витримують їх під кришкою ще 10 хвилин. Потім в каструлю вливають залишки молока і бульйон, суп солять і перчать. Варять ще 10 хвилин.

Окремо розводять у воді крохмаль і вливають його в суп тоненькою струменем, постійно помішуючи. Варять суп ще 10 хвилин, поки він не стане потрібної густоти.

Суп гаспачо по Дюканов з гарбуза і печериць

Для того щоб приготувати страву, потрібен наступний продуктовий набір:

0,8 кг гарбуза.

0,15 кг печериць.

Читайте ще:  Рецепти страв для 2 фази «Круїз»: чергування білкових днів з овочевими

Дві головки ріпчастої цибулі.

Чотири зубчики часнику.

Сир рідкий з 0% жирності — 150 р

Курячий бульйон — 1 л.

Чебрець — 10 м

Сіль і перець додають в суп до смаку.

З гарбуза видаляють шкірку, ріжуть на невеликі шматочки, викладають їх на деко разом з нарізаною цибулею і часником, солять і додають трохи води. Запікають овочі в духовці протягом півгодини при температурі 200 градусів.

Печериці варять до напівготовності.

Овочі вводять в каструлю з грибами, додають чебрець, варять ще 15 хвилин. Потім доводять суп до пюреобразного стану на блендері. У готову страву додають сир, солять і перчать, розбавляють курячим бульйоном. Подають в тарілці з грінками по Дюканов.

Зелений борщ по-українськи

Для його приготування потрібні такі продукти, як:

Два літри води.

Чайна ложка масла рослинного.

0,3 кг картоплі.

Щавель — 1 пучок.

Цибулю і моркву — по 1 овочу.

Три відварені яйця.

Зелень (кріп, цибулю, петрушка), перець і сіль за смаком.

Доводять воду до кипіння і опускають в неї картоплю, нарізану кубиками. Обсмажують на сковороді терту моркву і рубаний лук. Вводять овочі в каструлю до картоплі, додають дрібно нарізаний щавель, солять і перчать. Коли щавель стане не таким яскравим, як на початку варіння, в суп додають решту зелень і кип’ятять протягом 10 хвилин. Прикрашають суп половинкою відвареного яйця.

Суп з лососем і креветками (рецепт Дюка-місо)

Для приготування супу потрібні такі продукти, як:

Очищені креветки і філе лосося.

Нігірі.

Сіль і соєвий соус.

Кріп, петрушка і зелений лук.

Всі продукти беруть за смаком. Рибу викладають в киплячу воду, солять, потім відправляють туди креветки і смужки нигири. Відразу ж знімають каструлю з вогню, вливають трохи соєвого соусу і додають за смаком зелень.

Томатний суп по Дюканов з мідіями

Для приготування супу потрібні наступні продукти:

Чотири томата.

Моркву і цибулю — по 1 овочу.

Пучок базиліка.

Сухе біле вино — 6 столових ложок.

Два зубчики часнику.

Заморожені мідії — 0,2 кг.

За смаком додають сіль і перець.

Цибулю і моркву подрібнюють і обсмажують на сковороді.

З томатів знімають шкірку. Два томата і половину пучка базиліка додають до цибулі з морквою. Смажать ще кілька хвилин, остуджують і доводять до пюреобразного стану блендером. Перекладають суміш в каструлю, вливають 2 склянки води і доводять до кипіння. Потім вливають в суп вино, вводять мідії.

Читайте ще:  Гречана дієта для схуднення на 10 кг

Решта томати ріжуть соломкою, дрібно рубають часник і базилік, вводять в суп, варять ще 10 хвилин.

Другі страви для фази «стабілізація»

Фаршировані перці «на швидку руку»

Для їх приготування потрібні такі продукти, як:

Перець червоний болгарський — три штуки.

Відварені яйця — 3 штуки.

0,3 кг сиру.

Дю-майонез.

Часник — 3 зубчики.

Яйця і сир натирають на терці, вводять до них часник, видавлений через прес, заправляють майонезом. Перець фарширують отриманою сумішшю і ріжуть кільцями. Забирають в холодильник, щоб кільця охололи.

Запечені печериці

Для їх приготування потрібні такі продукти, як:

10 великих грибів.

0,15 кг сиру.

Одна головка цибулі ріпчастої.

Дві столові ложки сметани.

Чайна ложка масла рослинного.

Перець, зелень і сіль.

Нарізають цибулю і ніжки печериць, смажать в олії, солять і перчать. Додають до них сметану, сир і зелень, остуджують отриману масу. У капелюшки грибів викладають цю начинку, посипають тертим сиром і запікають у духовці 20 хвилин.

Рататуй по Дюканов

Для його приготування потрібні такі продукти, як:

Томати — 6 шт.

Один кабачок і один перець болгарський.

4 зубчики часнику.

Головка ріпчастої цибулі.

Столова ложка прованських трав.

За смаком додають кріп і петрушку.

Два томата, паприку і цибулю нарізають кубиками, обсмажують їх на сковороді. Викладають ці овочі в блюдо для запікання на саме дно. Зверху розміщують залишилися помідори і кабачки, нарізані кружальцями. Посипають овочі сіллю, спеціями, рубаним часником і зеленню. Накривають блюдо фольгою і випікають протягом години при температурі 180 градусів.

Жюльєн по Дюканов з печериць

Для приготування страви будуть потрібні такі продукти, як:

Гриби печериці — 500 г.

Головка ріпчастої цибулі.

Сир з 0% жирності — 0,17 кг.

Крохмаль кукурудзяний — столова ложка.

Столова ложка соєвого соусу.

Мелені білі гриби — чайна ложка.

За смаком додають сіль і перець.

Печериці та цибулю дрібно ріжуть, обсмажують цибулю на сковороді, поки він не набуде золотистого відтінку. Потім до нього додають печериці, а коли половина рідини від грибів випарується, вводять сухі білі гриби, соєвий соус і перець. Гасять ще 8 хвилин. Окремо змішують крохмаль і сир, додають в сковороду. Гріють, але не кип’ятять, потім вимикають газ.

Читайте ще:  Другі страви для фази «Атака»

Салати для «Стабілізації»

Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»

Олів’є по Дюканов

Для приготування салату потрібні наступні продукти:

Відварна куряча грудка — 100 г.

Солоний огірок.

Відварені курячі яйця — 3 шт.

Відварна морква.

Відварна картоплина.

Горошок з банки — 100 г.

Дю-майонез, сіль, перець, зелень за смаком.

Всі продукти охолоджують, нарізають і змішують. Додають до салату сіль, перець, зелень і майонез.

Мариновані мідії

Для їх приготування потрібні такі продукти, як:

0,4 кг мідій.

Оливкова олія — ​​чайна ложка.

Замінник цукру — чайна ложка.

Лавровий лист — 1 шт.

Шість зубчиків часнику.

Столова ложка оцту.

Сік половини лимона.

Пучок петрушки.

Чайна ложка солі.

Перець за смаком.

Змішують всі продукти, додають в отриманий маринад мідії. Ставлять на вогонь і доводять до кипіння, вимикають газ. Після охолодження додають зелень.

Салат з тунця по Дюканов «Нісуаз»

Для його приготування потрібні такі продукти, як:

Одне яйце.

Один перець болгарський і один томат.

Банку консервованого тунця у власному соку.

Квасоля стручкова — 100 г.

Половина чайної ложки гірчиці готової.

За смаком в салат додають лимонний сік, зелена цибуля, чорний мелений перець.

Квасоля і яйце відварюють. На листя салату викладають нарізане яйце, томати, перець, тунець. Для приготування соусу потрібно змішати сік тунця, лимонний сік. Полити їм салат, посипати зверху зеленою цибулею.

Роли з кабачків із зеленню

Для їх приготування потрібні такі продукти, як:

Сир з 0% жирності — 100 р

Два кабачка.

50 г зелені цибулі.

80 г сиру жирністю не більше 7%.

Сік лимона — 3 чайних ложки.

Два зубчики часнику.

За смаком в блюдо додають кріп і чорний мелений перець.

Кабачки нарізають на тонкі «язички», варять в киплячій воді 2 хвилини. Сир змішують з сиром, спеціями, кропом, цибулею, часником і соком лимона, змащують цим складом остиглі кабачки і згортають у формі ролів. Подають до столу холодними.

Соуси для «Стабілізації»

Грецький соус «Цацики» з солоними огірками

Щоб приготувати соус, потрібні такі продукти, як:

0,3 л йогурту з 0% жирності.

П’ять корнішонів.

Зубчик часнику.

По пучку петрушки і кропу.

За смаком сіль і перець.

Огірки подрібнюють, часник пропускають через прес, зелень дрібно ріжуть, всі компоненти з’єднують один з одним. Солять і перчать суміш.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Дієти для схуднення)
Сейчас читают:
Top