2174 Рецепти страв для 3 фази «Закріплення»

Рецепти страв для 3 фази «Закріплення»


Рецепти страв для 3 фази «Закріплення»

Незважаючи на те, що організм звикає до харчування за методикою Дюка, витримати дієту часом буває складно саме в психологічному плані. Тим більше що на фазі «Закріплення» вже можна візуально оцінити результат, і здається, що далі дотримуватися будь-які правила не варто. Однак, зрив в цей час загрожує набором загублених кілограмів. Щоб цього не сталося, потрібно готувати за рецептами, які розроблені спеціально для фази «Закріплення».

Супи для фази «Закріплення»

Морквяний суп

Щоб приготувати страву, будуть потрібні такі продукти, як:

Головка ріпчастої цибулі.

Морква — 0,7 кг.

Три зубчики часнику.

Фенхель — 70 м

Курячий бульйон — 0,5 л.

Оливкова олія — ​​3 ст. л.

Молоко жирністю не більш 1,5% — 0,2 л.

Сіль.

Очищену моркву потрібно відварити до розм’якшення. Води в каструлю багато не додають, вона повинна лише злегка покривати овочі. У сковороді гасять фенхель, цибулю і часник, після чого додають їх в каструлю з морквою і доводять до пюреобразного стану за допомогою блендера. Отриману суміш солять, вливають молоко, курячий бульйон і доводять суп до кипіння.

Азербайджанський суп довга з висівками

Для приготування супу потрібні такі продукти, як:

0,5 л кефіру жирністю не більше 1,5%.

Висівки вівсяні — столова ложка.

Крохмаль кукурудзяний — чайна ложка.

За смаком додають яйце, куркуму, корицю і сіль.

Петрушку і кріп беруть по 50 г.

В окремій чашці змішують яйце, крохмаль і висівки, вливають їх в каструлю з кефіром, ретельно змішують, включають вогонь. Постійно помішуючи, доводять суп до кипіння, всипають в нього дрібно посічену зелень. Вимикають вогонь, додають куркуму. Перед подачею посипають корицею.

Цю страву можна вживати як в холодному, так і в гарячому вигляді. Під час білково-овочевих днів дозволяється додати в суп капусту.

Недільна солянка по Дюканов

Для приготування страви потрібно наступні інгредієнти:

М’ясні продукти: яловичина (0,7 кг), сосиски не більше 10% жирності (3 шт.), М’ясо куряче копчене (0,3 кг), шинка жирністю не більше 4% (0,3 кг).

Овочі: цибуля ріпчаста і морква по 150 г, огірки солоні — 0,2 кг, каперси — 3 ст. л.

Заправка: томатна паста — 5 ст. л.

Приправи: за смаком додають в солянку лимон, чорний мелений перець, кріп, петрушку.

Яловичину варять до готовності, охолоджують, нарізають і знову повертають в бульйон. У сковороді обсмажують куряче м’ясо, сосиски, шинку (всі продукти ріжуть кубиками). Потім вміст сковороди викладають в бульйон з яловичиною. Проварюють 5 хвилин, вводять в суп каперси.

Читайте ще:  Ефективна дієта на 3 дні - медична

Окремо смажать морква, цибуля і огірки з томатною пастою, викладають овочі в каструлю і вливають в неї півсклянки огіркового маринаду. Проварюють солянку ще 5 хвилин. Додають приправу, сіль, зелень, вливають сік лимона. При бажанні можна покласти в гарячий суп половину лимона і дати настоятися протягом чверті години під кришкою. Перед подачею лавровий лист з бульйону потрібно витягти.

Гарбузовий суп-пюре

Для його приготування потрібні такі продукти:

Бульйон курячий — 1 л.

Вино біле — 100 г.

Вершки маложирні — 100 г.

Овочі: гарбуз і картопля по 0,3 кг, часник (1 зубчик) та 1 головка цибулі.

В якості приправи: перець, мускатний горіх — 0,5 чайної ложки, сіль за смаком.

Всі овочі нарізають кубиками (часник і цибулю ріжуть дрібніше) і викладають їх в киплячий курячий бульйон. Варять овочі протягом 30 хвилин після закипання. Коли вони будуть готові, суп доводять до пюреобразного стану за допомогою блендера і вводять в нього вино і вершки. Знову доводять суп до кипіння і витримують на вогні 3 хвилини.

Суп з фрикадельками і овочами

Для приготування супу потрібні наступні продукти:

Фарш з яловичого м’яса — 0,4 кг.

Квасоля заморожена — 0,2 кг.

Капуста цвітна заморожена — 0,3 кг.

Морква — 1 коренеплід.

Вода — 1 літр.

Приправа для супу «10 овочів», перець і сіль за смаком.

Фарш посолити, поперчити, сформувати фрикадельки і опустити їх в киплячу воду. Через 15 хвилин додати квасолю і капусту, дрібно нарізану моркву, посолити і поперчити, ввести приправу. Проварити суп ще 15 хвилин і посипати кропом перед подачею.

Другі страви для фази «закріплення»

Рецепти страв для 3 фази «Закріплення»

Яловичина в соєвому соусі

Для приготування страви потрібно:

Кілограм яловичини (нежирна частина).

Часник — 2 зубчики.

Соус соєвий.

М’ясо нарізають дрібними шматочками і смажать в олії. Коли воно покриється золотистою скоринкою, в сковороду додають воду (0,2 л) і тушкують до тих пір, поки рідина повністю не випарується. Після цього потрібно залити м’ясо невеликою кількістю соєвого соусу з подрібненим часником. Як гарнір можна використовувати картоплю, рис або інші овочі.

Картопля по-селянськи

Для його приготування потрібно:

Кілограм картоплі.

Оливкова олія — ​​2 столові ложки.

Приправа для картоплі і сіль.

Картопля чистять, ріжуть великими шматочками, змішують його з маслом, сіллю і приправою. Викладають картопля у жароміцних форму і запікають у духовці протягом півгодини при температурі 180 градусів.

Піца Дюка (рецепт на сковороді)

Для її приготування потрібні такі продукти:

Два яйця.

Висівки вівсяні — 2 столових ложки.

Висівки пшеничні — столова ложка.

Паста томатна — столова ложка.

Решта продукти додають за смаком: молоко 1,5% жирності, йогурт 0% жирності, копчене філе лосося, ріпчаста цибуля, сир 7% жирності.

Висівки потрібно пропустити через кавомолку, щоб з них вийшла борошно. До неї додають збиті з молоком яйця. Виливають тісто на розігріту сковороду і смажать як звичайний млинець.

Змащують його з одного боку томатною пастою і сметаною, викладають зверху лосось, цибулю і посипають сиром.

Читайте ще:  Дієта Бородіної для схуднення на 10 кг

Курячі кебаби «Тікка»

Для їх приготування потрібні такі продукти, як:

М’ясо курки без кісток — 0,4 кг.

Зубчик часнику.

Сік 1 лимона.

Столова ложка коріандру.

Півтори чайних ложки тертого кореня імбиру.

Йогурт з 0% жирності — 0,1 л.

За смаком додають: петрушку, кріп, салат, перець чилі.

Щоб приготувати маринад, потрібно змішати лимонний сік, йогурт, пропущений через прес часник, коріандр і перець. У маринад викласти куряче м’ясо, нарізане невеликими кубиками, закрити герметичною кришкою і залишити маринуватися протягом 12 годин.

М’ясо нанизати на шпажки, засмажити на грилі. З кебабами можна подавати з листової АлАТ.

Запіканка Дюка з сиру і курячого філе

Для її приготування потрібні такі продукти, як:

Сир з 0% жирності — 0,4 кг.

Чотири яйця.

М’ясо куряче без кісток — 0,4 кг.

Висівки вівсяні — 4 столові ложки.

На кінчику чайної ложки — розпушувач для тіста.

Соус соєвий додають за смаком.

Сир пропускають через сито, додають до нього жовтки, висівки і соєвий соус, залишають в прохолодному місці на 15 хвилин. Через цей час додають розпушувач, куряче філе, розрізане на невеликі кубики. Білки збивають до утворення піни і акуратно втручаються в тісто. Випікають в заздалегідь розігрітій духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Риба з овочами по Дюканов

Для її приготування потрібні такі продукти, як:

Філе будь-якої білої риби — чотири тушки.

Овочі: морква, солодкий червоний перець — по 1 шт.

Зелена цибуля — 2 шт.

Соус соєвий — їдальня ложа.

Морква натирають на терці, перець ріжуть смужками, цибулю нарізають пір’ям довжиною близько 6 см. На пергамент викладають рибу, покривають її овочами, заливають соусом і перчать. Обертають рибу пергаментом. Випікати блюдо потрібно в духовці при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин.

Салат з курячої печінки

Для його приготування потрібні такі продукти:

Печінка курки — 0,8 кг.

Огірки солоні — 0,35 кг.

Лук — одна головка.

Знежирений кефір — 0,3 л.

Гірчиця готова — чайна ложка.

Сік лимона — 2 чайні ложки.

За смаком додають сіль, перець і будь-яку зелень.

Печінка варять до готовності, ріжуть на смужки. Лук промивають в окропі, щоб пішла гіркота. Огірки нарізають кубиками. Всі компоненти змішують і заправляють соусом. Для його приготування потрібно з’єднати кефір, гірчицю, сік лимона, зелень. Перед подачею салат потрібно остудити.

Салат з тунцем по-іспанськи від П’єра Дюка

Для його приготування потрібні такі продукти, як:

Тунець консервований у власному соку — 150 г.

Перець болгарський — 3 шт.

Однією яйце.

Один зубчик часнику.

Сіль.

Перець нарізати смужками і запекти в духовці, остудити, викласти в блюдо. Додати до перцю розім’ятий виделкою тунець, відварене яйце і часник. Салат посолити перед подачею.

Салат з мідіями і грибами «Дует»

Для приготування салату потрібні наступні продукти:

Печериці і мідії по 0,2 кг.

Йогурт з 0% жирності — 100 мл.

Головка цибулі.

За смаком додають в салат: томати, спеції, сіль, кріп, петрушку, листя салату.

Обсмажити на сковороді подрібнені гриби, цибулю і мідії, посолити, додати спеції. Через 2 хвилини ввести в салат йогурт і зелень, тушкувати до повної готовності під закритою кришкою. Потім кришку прибрати і дати всій рідини випаруватися. Подають салат з томатами і зеленню.

Читайте ще:  Англійська дієта для схуднення на 10 кг

Салат з креветками і сьомгою, рецепт Дюка:

Для приготування салату потрібні наступні продукти:

По 50 г сьомги і креветок.

Однією яйце.

Один томат.

Половина солодкого перцю.

Чайна ложка винного оцту.

За смаком додають в салат: маринований корінь імбиру, листя салату.

Ріжуть кубиками томат, перець і сьомгу, яйце варять і нарізають смужками, салат рвуть руками. Імбир дрібно рубають. Змішують всі компоненти з вареними креветками, солять і заправляють оцтом.

Соуси для «Закріплення»

Соус «Дюка»

Для його приготування потрібні:

Лисички 0,2 кг.

Крохмаль кукурудзяний — столова ложка.

Молоко не більше 1,5% жирності — 125 мл.

Кубик бульйонний — 0,5.

Гасять гриби в невеликій кількості води з додаванням половини бульйонні кубики. У молоці розчиняють крохмаль і вливають до грибів, випарюють до тих пір, поки соус не стане густим. Додають сіль і перець.

Десерти для «Закріплення»

Панчо по Дюканов (тістечко)

Щоб приготувати бісквіт, потрібні такі продукти:

Одне яйце.

Мелені в борошно висівки вівсяні — дві столові ложки, і висівки пшеничні — столова ложка.

Чайна ложка какао жирністю не більше 12%.

Чайна ложка розпушувача для тіста.

Замінник цукру додають за смаком.

Для приготування крему потрібні такі продукти, як:

Сирок м’який, цедра лимона і його сік, замінник цукру і ванілін. Всі продукти додають за смаком.

Яйце збивають до утворення піни, додають замінник цукру, висівки, розпушувач, какао. Випікають тісто в духовці. Щоб приготувати крем, потрібно просто змішати всі компоненти і остудити їх у холодильнику. Коли бісквіт буде готовий, його розрізають на 2 пласти, змащують їх кремом і прибирають в холодильник для просочення.

Шоколадний пиріг з Дюканов з яєць

Для його приготування потрібні такі продукти, як:

Три яйця.

10 г какао жирністю не більше 12%.

Мускатний горіх 1/3 чайної ложки.

За смаком додають замінник цукру.

Ретельно змішують жовтки, замінник цукру і какао. Білки збивають до отримання піни. Змішують всі компоненти, додають мускатний горіх. Випікають в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин.

Шоколад Дюка (рецепт універсальний)

Для приготування десерту потрібно:

Дві чайні ложки молока 0% жирності.

Дві столові ложки какао 12% жирності.

8 чайних ложок молока з жирністю до 1,5%.

За смаком додають в шоколад, цукрозамінник, ароматизатор і спеції.

Всі компоненти складають в блюдо, яке підходить для мікрохвильової печі, і ретельно змішують. Забирають в мікрохвильовку і включають її на 10 секунд. Прогрівати суміш потрібно до тих пір, поки вона не стане густою. Кожні 10 секунд потрібно помішувати шоколад за допомогою віночка. Для приготування страви потрібно в цілому приблизно хвилина (50-60 сек).

Сирний зефір по Дюканов

Для його приготування потрібні такі продукти:

Сир з 0% жирністю — 0,25 кг.

Молоко з жирністю 1,5% — 0,2 л.

Столова ложка желатину.

Ароматизатор і замінник цукру за смаком.

У молоці замочують желатин. Через 15-30 хвилин ставлять молоко на вогонь і розігрівають, але до кипіння не доводять. Вводять в молоко замінник цукру і ароматизатор. Вливають підігріте молоко в сир і ретельно збивають. Розливають по формах і охолоджують. Подавати блюдо можна вже через півгодини.

По теме: ( из рубрики Рецепти Дієти для схуднення )
Роздiли
Top