Рецепти страв для 2 фази «Круїз»: чергування білкових днів з овочевими
Содержание
Рецепти страв для 2 фази «Круїз»: чергування білкових днів з овочевими
Переходячи до фази «Круїз», потрібно визначитися з тим, за якою схемою будуть чергуватися білкові дні з білково-овочевими днями: 1/1, 2/2, 3/3, 4/4 або 5/5. П’єр Дюка рекомендує дотримуватися схеми 3/3, вважаючи її найбільш ефективною для зниження ваги. Якщо в рецепті містяться овочі, то їх можна використовувати для білково-овочевих днів, а коли в рецепті перераховані тільки білкові продукти, то їх можна готувати в будь-який день.
Супи для фази «Круїз»
Суп з риби в японському стилі
Для приготування супу потрібні наступні продукти:
Слабосоленої філе лосося — 025 г;
Вакаме (водорості) — столова ложка.
Тофу — 100 г.
Місо-паста — столова ложка.
Соєвий соус — 3 столових ложки.
Цибуля зелена, кунжут, перець, сіль.
Водорості потрібно заздалегідь замочити у воді (200 мл). На плиту ставлять каструлю з водою 1,3 л і відварюють в ній лосось протягом 5 хвилин. Потім туди додають соєвий соус і кип’ятять ще близько 3 хвилин. Нарізану цибулю змішують з місо-пастою і вводять в суп. Перед подачею його прикрашають кунжутним насінням.
Гострий курячий суп
Продуктовий набір для супу:
Крила курячі — 500 г.
Корінь імбиру — 50 г.
Соус соєвий — 0,5 л.
3 зубчики часнику.
Перець і сіль.
З крил видаляють шкірку і відварюють до готовності, потім кістки видаляють, а м’ясо повертають назад в бульйон. За 10 хвилин до готовності в нього вводять зелень, часник, імбир.
Суп з тунцем
Набір продуктів для приготування супу:
Тунець — 500 г,
Ріпчасту цибулю і цибулю-порей — по 1 шт.
Перець болгарський — 1 шт.
Сіль, перець, лавровий лист, перець-чилі.
Перець болгарський заздалегідь запікають у духовці у фользі. На це йде близько півгодини, після чого його чистять від шкірки і нарізають на смужки. Ріпчасту цибулю ріжуть півкільцями, порей — кільцями. У каструлю вливають 1,5 л води, доводять до кипіння, вводять в неї рибу, порізану шматочками, і підготовлені овочі. Потім додають розігріті на сковороді спеції. Суп варять не більше 10 хвилин, натаівал під кришкою ще 20 хвилин і подають до столу.
Курячий суп «Дієта Дюка по-мексиканськи»
Продукти, необхідні для приготування супу:
Печінка, сердечка і шлуночки курей — по 150 г.
Один лимон.
По одному овочу: помідор, ріпчаста цибуля, солодкий перець.
Сіль і перець мелений за смаком.
Курячу печінку доводять до готовності, 2 рази слив воду після закипання, нарізають скибочками. В окремій каструлі варять шлунки і сердечка, бульйон злегка підсолюють. У сковороді обсмажують цибулю з готовими потрохами, але без масла. Додають до них нарізаний помідор і перець. Вводять весь вміст сковороди в бульйон, де варилися шлуночки і сердечка, доводять до кипіння, солять і проварюють ще протягом 5 хвилин. Потім вливають в суп сік половини лимона і витримують його на вогні ще 3 хвилини. Іншу половину лимона ріжуть кружечками, викладають його в тарілку і заливають супом. Туди ж можна додати висівки.
Рибний суп «Дюка по-лігурійськи» з часниковими булочками
Для приготування страви потрібно наступний набір продуктів:
Кальмар і мідії по 250 г.
Судак — 500 г.
Томати — 2 шт.
Паста томатна — 2 ст. л.
Стебло селери — 2 шт.
Лимон, орегано, чебрець, базилік, петрушка і сіль за смаком.
Три зубчики часнику.
На сковороді обсмажують дрібно нарізану селеру, часник, кальмари і мідії. Час обсмажування — 5 хвилин. Томати перекручують в пюре, вводять разом з томатною пастою в сковороду і гасять. Судак відварюють в 2 л води, прибирають кістки, розбирають на дрібні шматочки. Потім збирають суп, вводячи в рибний бульйон рибне філе і вміст сковороди. Варять протягом чверті години.
До супу подають булочку Дюка з сирком і часником, які змішують в окремій тарілці і намазують на випічку. Булочку можна обсмажити. Перед подачею в суп вводять лимонний сік і трави.
Другі страви для фази «Круїз»
Чахохбілі з курки
Для приготування страви потрібно:
Куряче м’ясо без кісток — 1 кг.
Томати або сік томатний — 1 кг або 1 л.
Кінза — пучок.
Голівка часнику.
Сіль і приправи за смаком.
Курку обвалюють в приправах і запікають у духовці. Потім м’ясо викладають на сковороду, заливають томатним соком і тушкують протягом 10 хвилин, солять, додають кінзу, витримують на вогні ще 10 хвилин. Блюдо готове.
Курячі фрикадельки
Для їх приготування потрібні такі продукти:
Куряча грудка — 150 г.
Яйця — 2 шт.
Вівсяні висівки — столова ложка.
Часник, сіль, трави за смаком.
Куряче м’ясо прокручують на м’ясорубці, змішують його з висівками, часником і травами, додають сіль. З фаршу ліплять фрикадельки, запікають їх в духовці протягом 30 хвилин.
Пельмені по Дюканов (рецепт для ситного обіду)
Для їх приготування знадобляться такі продукти:
На тісто: яйце (2 шт.), Висівки з борошном (2 ст. Л), глютен (4 ст. Л.), Крохмаль кукурудзяний (4 ст. Л.), Чайна ложка солі, казеїновий ізолят (4 ст. Л ), молоко не більше 1,5% жирності (6 ст. л).
Для фаршу: м’ясо індички (0,4 кг), ріпчаста цибуля (3 шт.), Сіль і перець за смаком.
Замішують в мисці тісто і залишають його на годину в спокої, прикривши рушником. М’ясо прокручують з цибулею через м’ясорубку, додають сіль і перець. Потім ліплять пельмені. Із зазначеного набору продуктів виходить близько 60 пельменів середнього розміру. Варять їх у воді з додаванням солі протягом 5 хвилин після спливання.
Фарширована овочами ароматна курочка
Для приготування страви потрібно наступний продуктовий набір:
Куряче м’ясо без шкірки — 2 кіло.
За 2 томата і 2 головки ріпчастої цибулі.
Три баклажана.
Часник — 2 зубчики.
Сіль і перець за смаком.
Виймають з курки ребра і спинку, а також всі інші кістки. Солять і перчать курку зсередини, залишають маринуватися. У сковороді обсмажують дрібно нарубані овочі, солять і перчать їх. Овочевим рагу фарширують курку, зашивають її, загортають у папір для запікання і прибирають в духовку на 40 хвилин. Температура випікання повинна бути близько 200 градусів.
Кабачки по Дюканов
Для приготування страви потрібно:
Три кабачка.
Знежирений сир — 0,25 кг.
Бринза не більше 7% жирності — 0,15 кг.
Один курячий білок і одне яйце.
Зубчик часнику.
Кріп і петрушка по столовій ложці.
Сіль і перець за смаком.
Кабачки ріжуть на 2 половини, виймають серцевину, рубають її і солять. Готують начинку для фарширування: сир, м’якоть кабачка, бринза, зелень і яйце. Викладають фарш в підготовлені половинки кабачків і запікають у духовці при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Коли кабачки великі, з них формують «стаканчики» і фарш накладають в них.
Баклажани човники з грибами
Для приготування страви будуть потрібні наступні продукти:
Два великих баклажана.
Ріпчасту цибулю — 1 шт.
Томати, перець болгарський — по 2 шт.
Два зубчики часнику.
Печериці — 0,15 кг.
Петрушка, кінза, сіль і перець за смаком.
Баклажани ріжуть навпіл, видаляють з них серцевину. Човники солять і запікають у духовці протягом 10 хвилин (температура — 230 градусів).
Окремо нарізають цибулю, м’якоть баклажана, перець, зелень і часник. Овочеву суміш гасять в сковороді протягом декількох хвилин, потім солять і перчать, доводять до готовності. В останню чергу в сковороду вводять дрібно нарізані томати без шкірки і тушкують ще 4 хвилини. Гриби смажать окремо, додають їх в овочеве рагу в кінці приготування.
Баклажани човники наповнюють вийшов фаршем і запікають у духовці протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів. Зеленню прикрашають блюдо перед подачею.
Білковий рулет по Дюканов з кальмарами
Для його приготування потрібні такі продукти:
Відвареної кальмар — 0,6 кг.
Два яйця сирих і два яйця варених.
Сир з жирністю не більше 7% — 0,1 кг.
М’який знежирений сир — 0,1 кг.
Солоний огірок — 1 шт.
За половині пучка кропу і петрушки.
Сіль і перець за смаком.
Кальмари подрібнюють блендером, змішують з сиром і приправами. Додають до фаршу 2 сирих яйця і випікають масу на деку рівномірним шаром. Час випічки — 10 хвилин, температура — 200 градусів.
Огірок і зелень дрібно нарізати, перетерти відварені яйця. Коли пласт з фаршу кальмарів охолоне, його рясно змащують сирком, зверху викладають зелень з огірком, потім знову промазують сирком і посипають тертими яйцями. З пласта формують рулет, загортають у фольгу і охолоджують.
Скумбрія по Дюканов з лимоном
Для приготування страви потрібно наступний набір продуктів:
Дві скумбрії.
6 часточок лимона.
Сіль і перець за смаком.
Скумбрію очищають від нутрощів, видаляють голову, роблять надрізи поперек хребта. Рибу солять і перчать. У надрізи вставляють лимонні дольки. Випікають рибу у фользі в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.