2138 Меню для 3 фази дієти Дюка

Меню для 3 фази дієти Дюка


Меню для 3 фази дієти Дюка

Третя фаза дієти Дюка носить назву «закріплення» або «консолідація». Людина, який вступив на цей етап, уже домігся схуднення до потрібної позначки. Головна мета третьої фази — це фіксація результатів, тобто необхідно зробити так, щоб досягнутий вага залишався стабільним на постійній основі.

Меню стає більш різноманітним в порівнянні з двома попередніми фазами. Продукти можна використовувати більш калорійні, проте загальні правила харчування, передбачені програмою схуднення Дюка, порушувати категорично заборонено. В іншому випадку втрачену вагу повернеться назад.

Тривалість 3 фази «закріплення»

Щоб визначитися з тривалістю фази «закріплення», необхідно провести нескладні розрахунки. Для цього потрібно помножити кількість втрачених кілограмів на 10. Для прикладу: людина схуд на 8 кг, тому 8 * 10 = 80. Це означає, що третя фаза повинна тривати 80 днів. Причому перші 40 днів потрібно буде дотримуватися одного меню, а наступні 40 днів — іншого раціону.

Принцип фази «закріплення»

Фаза «закріплення» розбивається на дві рівні за кількістю днів стадії.

Щоб отримати потрібний ефект, необхідно дотримуватися наступних правил:

  1. У день можна з’їдати по 1 порції фруктів. Під заборону потрапляють банани, вишня і виноград.
  2. За день потрібно з’їсти рівно 2 скибочки хліба, виготовленого з цільнозерновий борошна.
  3. Дозволяється вживати сир, але не більше 40 г в день. Вибирати потрібно сири твердих сортів.
  4. В першу половину фази «закріплення» вводять крупи і макарони, які можна приймати в їжу не частіше 1 разу на тиждень. Коли настане друга половина фази «закріплення», макарони і крупи можна буде вживати 2 рази на тиждень. Обсяг порції — 250 г. До круп також відноситься квасоля, кус-кус, коричневий рис, сочевиця. Або можна замінити їх порцією картоплі.
  5. В першу половину фази «закріплення» також дозволено 1 раз в тиждень вживати в їжу свинину або баранину. У другій половині цієї фази такі м’ясні страви можна дозволити собі 2 рази в тиждень.
  6. Також 1 раз в тиждень в першій половині фази дозволяється влаштувати собі «святковий день». Він передбачає вживання основного страви з м’яса і крупи, ще дозволяється з’їсти десерт і випити вино (1 келих).
  7. Білковий день в третій фазі проводиться всього лише 1 раз в тиждень.
  8. Кожен день потрібно включати в меню висівки — не менше 2 столових ложок.
  9. Щоденні прогулянки — це обов’язкова умова третього етапу. Вони повинні бути регулярними і тривати не менше 25 хвилин.
  10. Важливо дотримуватися адекватний питний режим.
Читайте ще:  Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»

Дозволені і заборонені продукти для 3 фази

Меню для 3 фази дієти Дюка

Фаза «закріплення» дозволяє включати в меню всі ті ж продукти, що вживав в їжу людина під час фази «круїз». Однак третій етап програми схуднення передбачає розширене меню. Тепер на столі може з’явитися хліб, картопля та інші продукти, які раніше перебували під забороною.

У першій половині третьої фази розріджується 1 порція крохмалистих продуктів 1 раз в 7 днів і одна святкова трапеза:

  • Продукти, що містять крохмаль. Вживають в їжу 1 раз в 7 днів. Обсяг порції повинен бути невеликим і не перевищувати 220 г. Можна приготувати страву з сочевиці, макаронів, рису, кус-куса, булгура, бобових, гороху, картоплі. Дозволяється варити італійську кашу поленту з кукурудзяної муки.
  • Хліб. У день допустимо з’їсти 50 г житньо-пшеничного хліба з цільнозерновий борошна (не більше 2 шматочків).
  • Сир. Максимальна жирність сиру не повинна бути вище позначки в 20%. Допустимий добовий обсяг сиру в день — 40 м
  • Фрукти. Можна вживати в їжу будь-які фрукти, але в обмеженому обсязі — не більше 200 г / день. Під забороною залишаються банани, вишня, черешня, сухофрукти, виноград. Не варто вживати в їжу більше 1 фрукта в день. Якщо вони мають невеликий розмір, наприклад, якщо було прийнято рішення з’їсти абрикос, то дозволяється 2 фрукта в день.
  • Крупа. Білий рис — 125 г / день.
  • Гречка без додавання масла — 200г / день.
  • Мясні продукти. 1-2 рази на 7 днів можна вжити в їжу свинину (нежирну частина), шинку, бекон, ягнятину.
  • Святковий прийом їжі. Десерт в меню можна додати 1 раз в 7 днів. Не можна робити цього під час білкового дня. Дозволено з’їсти салат із заправкою з майонезу, торт (невеликий шматочок), або який-небудь інший продукт, який потрапляє в список заборонених.
  • У другій половині третьої фази дозволяється в тиждень два святкових прийому їжі і два блюда, що містять крохмаль.
  • Продукти з крохмалем в складі. Страви з меню, яке описано для першої половини третьої фази, але тепер їх можна дозволити собі 2 рази в тиждень.
  • Святковий прийом їжі. Заборонені продукти можна вживати 2 рази в 7 днів, але важливо, щоб ці дні не йшли один за одним. Між ними потрібно зробити перерву.
  • Інша. Можна заправити локшину шіратакі столовою ложкою рослинного масла. У добу потрібно випивати не менше 1500 мл води. Обов’язково протягом дня з’їсти 2 столових ложки висівок.
Читайте ще:  Меню для 1 фази дієти Дюка

Отже, третя фаза під назвою «закріплення» передбачає вживання в їжу тільки білкових продуктів всього лише один раз в тиждень. Решта шість днів можна їсти овочі та фрукти.

Меню на 7 днів 3 фази

Меню для 3 фази дієти Дюка

понеділок:

  • Сніданок — сирна запіканка, соус на основі ягід, кави без цукру
  • Обід — рибний суп, шматочок хліба з висівками
  • Ланч — груша
  • Вечеря — запіканка з овочів, риба варена, зелений чай

вівторок:

  • Сніданок — каша вівсяна на молоці з 0% жирності, кава
  • Обід — макарони, шматочок сиру
  • Ланч — курячі котлети, овочевий салат
  • Вечеря — сирники, кефір з висівками

Середа

  • Сніданок — омлет з шинкою, коржик з висівками, кава з молоком
  • Обід — борщ на овочах, запечная куряча грудка, шарлотка (1 шматочок), чай
  • Ланч — ягоди — 200 г
  • Вечеря — суфле з сиру, йогурт з низьким відсотком жирності

четвер:

  • Сніданок — сирники, печене яблуко, чай зелений
  • Обід — суп з бобовими, свинячий гуляш, овочеве рагу, кава
  • Ланч — салат Мімоза, філе лосося печене
  • Вечеря — кефір з додаванням висівок

п’ятниця:

  • Сніданок — сир з йогуртом, зелений чай
  • Обід — млинці з висівковий борошна, кави
  • Ланч — омлет з 2 яєць
  • Вечеря — риба, запечена в духовій шафі, будь-який теплий напій

субота:

  • Сніданок — варений рис, куряча котлета на пару, какао
  • Обід — борщ, кабачкові оладки, чай
  • Ланч — салат з морепродуктів, кефір з висівками
  • Вечеря — суфле з лимонною цедрою, чай з травами

неділя:

  • Сніданок — сирники з ягідним соусом, кава
  • Обід — бульйон курячий, яйце відварне, шматочок хліба, будь-який напій в теплому вигляді
  • Ланч — грибний суп
  • Вечеря — йогурт з висівками
Читайте ще:  Рибна дієта для схуднення на 10 кг

Чому так важлива 3 фаза «закріплення»?

Фаза «закріплення» дуже важлива для того, щоб зафіксувати отримані результати. Вона дозволяє не набрати вагу знову. Жирові запаси організм робить для того, щоб в разі недостатнього надходження енергії використовувати їх. Коли калорійність раціону урізається, відбувається запуск ряду хімічних реакцій. В результаті відчуття голоду посилюється, швидкість клітинних реакцій сповільнюється, вага завмирає, організм йде в стан спокою.

Люди, які дотримувалися дієти Дюка, стверджують, що після завершення програми схуднення їм вдавалося споживати продуктів на 10% більше, але організм при цьому засвоював тільки потрібну кількість калорій. Проте, так відбувається далеко не у кожної людини. Частина людей, худевшіх за методикою Дюка, стверджують, що після завершення другої фази значно посилюється апетит, хочеться вживати в їжу солодкі продукти, а організм починає накопичувати жирову тканину.

Третя фаза необхідна саме для того, щоб контролювати такі небажані наслідки. В іншому випадку пішли кілограми швидко повернуться назад. Тривалість третьої фази пояснюється тим, що правильні звички харчування потрібно закріпити.

Варто розуміти, що втрачені під час програми схуднення кілограми — це результат того, що організм голодував. Він не міг забезпечувати себе жировими запасами. Тому клітини знаходяться в очікуванні того, коли до них знову будуть надходити калорії, щоб знову відправити їх «в жир». Може трапитися навіть так, що будь-який з’їдений фрукт буде відкладатися саме в жирові запаси. Тому вага почне збільшуватись, а рідина, як і раніше, буде накопичуватися в клітинах.

П’єр Дюка пропонує позбуватися від таких непотрібних кілограмів одним білковим днем ​​в тиждень. Вага завдяки цьому буде зупинятися або йти на спад. Саме тому так важлива третя фаза дієти Дюка.

По теме: ( из рубрики Рецепти Дієти для схуднення )
Роздiли
Top