Рецепти на кожен день дієти Дюка
Рецепти на кожен день дієти Дюка
Рецепти страв для 1 фази «атака»
Фаза «Атака» по праву вважається найскладнішою серед всіх етапів схуднення за методом Дюка. В цей час доводиться розлучитися з улюбленими продуктами і повністю переглянути свій раціон. Щоб готувати страви правильно, з користю для фігури і здоров’я, найкраще скористатися спеціальними рецептами для цієї фази.
Обов’язково потрібно планувати своє меню заздалегідь, на кілька днів вперед, щоб в наявності завжди були продукти, які будуть потрібні для приготування страв.
Хліб для фази «Атака»
Булочка з висівок для «Атаки»
Насправді вживати булочки під час дієти Дюка можна, головне, приготувати їх правильно.
Набір продуктів, які будуть потрібні для випічки:
Висівки — 4 ст. л.
Яйце — 1 або 2 шт.
Щіпка розпушувача тесту.
Сухе молоко (жирність не більше 5%) — 3 ст. л.
Якщо хочеться зробити булочки солодкими, то можна взяти 2 таблетки цукрозамінника.
Збити яйця, окремо змішати розпушувач, висівки і сухе молоко, з’єднати компоненти і ретельно перемішати. Розлити тісто по формах для запікання і прибрати духовку. Випікати булочки протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо запекти булочки не в формочках для кексів, а як млинці, то їх можна використовувати в якості основи для бутербродів.
Хлібці для дієти Дюка
Правильно приготовані хлібці можна використовувати в якості основи для бутербродів або є їх разом з іншими продуктами харчування.
Для приготування хлібців буде потрібно:
Висівки — 3 ст. л.
Знежирений йогурт — 2 ст. л.
2 білки курячого яйця.
Білки збивають, щоб утворилася піна. До них додають йогурт і висівки. Хлібці смажать на розпеченій сковороді без додавання масла. Час підсмажування становить в середньому 3 хвилини для кожної сторони. Можна на готові хлібці мазати м’який сир, є їх з шинкою, солоною рибою або без будь-яких добавок.
Швидкий хлібець в мікрохвильовці
Для приготування страви потрібно наступний продуктовий набір:
Висівки вівсяні — 4 столових ложки.
Йогурт з 0% жирності — 2 столових ложки.
Розпушувач для тіста — чайна ложка.
Два яйця курячі.
Всі компоненти змішують один з одним. Отримане тісто вливають в форму, попередньо застелену пергаментом. Посуд має підходити для використання в мікрохвильовій печі. Час випічки хліба — близько 10 хвилин на потужності в 800 Вт.
Чорний хліб по Дюканов з кмином
Для приготування хліба будуть потрібні такі продукти, як:
Висівки пшеничні (3 ст. Л.) І вівсяні (6 ст. Л).
Молоко знежирене порошкоподібною — 3 ст. л.
Глютен — столова ложка.
Швидкодіючі дріжджі — половина пачки.
Два курячих яйця.
Сода — чайна ложка.
Тепла вода — 5 ст. л.
Сирок м’який з 0% жирності — 100 р
Сіль і кмин за смаком.
Дріжджі розводять водою, змішують їх з яйцями і сиром. Потім туди ж додають все залишилися компоненти, крім кмину. Тісто прикривають і прибирають в тепле місце. Через 1,5 години в нього вводять кмин і ще раз обережно перемішують. Випікають хліб в духовці при температурі 180 градусів близько півгодини. Для зручності вилучення готового продукту з форми її попередньо потрібно вистелити папером для випічки.
Супи для фази «Атака»
Суп з м’ясними фрикадельками
Для приготування супу потрібні наступні компоненти:
200 г яловичого фаршу.
Два курячих яйця.
Вода — 800 мл.
Сіль, зелень, спеції.
У фарш вбивають яйця, додають до нього улюблені спеції, після чого формують з фаршу невеликі кульки. Воду доводять до кипіння і запускають в неї фрикадельки. Варять їх протягом півгодини. Через цей час в суп вводять подрібнену зелень, дрібно нарізане куряче яйце і кип’ятять ще протягом двох хвилин, не перестаючи помішувати.
Курячий суп з яйцями пашот
Для приготування страви будуть потрібні такі продукти, як:
Філе курки (грудка).
Два курячих яйця.
Вода — 800 мл.
Оцет винний — чайна ложка.
Спеції, зелень, сіль.
Куряче м’ясо відварити у воді з додаванням солі і спецій, після чого подрібнити і знову відправити в бульйон. У чашку розбити яйце (1 яйце в 1 чашку). У бульйон влити оцет і розмішати його, щоб вийшла воронка, вогонь зменшити до мінімуму. У центр утворилася воронки вливають по черзі яйця, намагаючись не порушити цілісність жовтка. Проварюють бульйон ще пару хвилин. Потім за допомогою шумівки яйце виймають з бульйону, викладають його в глибоку тарілку, після чого в неї наливають суп з курячим м’ясом. Прикрашають страву зеленню.
Рибний суп з лососем
Для приготування цього ситного супу потрібні наступні продукти:
Лосось (філе) — 200 г.
Вода — 800 мл.
Яйце.
Сіль, приправа для риби, зелень.
Філе лосося викладають в каструлю, заливають водою і доводять до кипіння. Потім в бульйон додають приправу, сіль і перець. Коли риба дійде до готовності, суп вимикають, перед подачею в нього вводять зелень і половинку курячого яйця, відварити яке круто потрібно заздалегідь.
Окрошка з куркою на кефірі
Для приготування окрошки потрібно наступний набір продуктів:
Куряча грудка — 1/2.
Кефір маложирний — 2 склянки.
Вода мінеральна — 1/2 склянки.
Відварені яйця — 2 шт.
Оцет білий — половина чайної ложки.
Зелень, перець, сіль.
Яйця і грудку потрібно відварити і нарізати кубиками. Зелень подрібнити і залити все продукти кефіром і мінеральною водою. Солять і перчать окрошку за смаком. Перед подачею її потрібно охолодити.
Суп Том Ям з морепродуктами для «Атаки»
Щоб приготувати суп, потрібно наступний продуктовий набір:
0,3 кг філе білої риби (можна взяти хек, минтай, тріску).
Креветки — 100 г.
Імбир сушений.
Базилік свіжий.
Приправа.
Вода — 2 л.
Рибу нарізають великими шматками і опускають в киплячу воду на 15 хвилин. Потім в бульйон вводять приправи і спеції, варять його ще протягом 10 хвилин. Останніми в суп додають креветки, і через 5 хвилин вимикають газ. Суп наполягають, перед подачею прикрашають зеленню базиліка.
Суп а-ля «Атака» по Дюканов
Щоб приготувати суп, потрібно запастися наступними продуктами:
Куряче філе — 500 г.
Вода — 2 л.
Одне куряче яйце.
Сіль, спеції, петрушка і часник до смаку.
У каструлі відварюють куряче м’ясо, вводять туди інші компоненти, крім яйця. Його окремо збивають і додають в киплячий суп, не забуваючи при цьому помішувати.
Суп з тофу по Дюканов
Для приготування супу потрібно наступний продуктовий набір:
Головка ріпчастої цибулі.
Три зубчики часнику.
Мідії — 0,2 кг.
Томатна паста — чайна ложка.
Тофу — 0,3 кг.
Куряче яйце — 3 шт.
Коньяк — столова ложка.
Перець чилі.
Цибулю і часник дрібно ріжуть і обсмажують на оливковій олії, робиться це в каструлі з товстим дном. Потім додають в піджарку томатну пасту і перець чилі. Суміш потрібно постійно помішувати, щоб вона не пригоріла. У каструлю вливають половину бульйону, ретельно розчиняють в ньому томатну пасту, потім доливають решту бульйону. Коли рідина закипить, в неї водять тофу, сіль, коньяк і сирі курячі яйця (заважати суп не треба). Вогонь вимикають і залишають суп настоятися протягом 5 хвилин. Якщо вирішено було додати морепродукти, то їх додають за 3 хвилини до кінця варіння. Коли тофу немає під рукою, можна зварити суп без нього, але в цьому випадку буде потрібно не 3 яйця, а 4. Одне з них в бульйоні розмішують, щоб зробити його більш густим.