Рецепти на кожен день дієти Дюка
2148 Рецепти на кожен день дієти Дюка

Рецепти на кожен день дієти Дюка


Рецепти на кожен день дієти Дюка

Рецепти страв для 1 фази «атака»

Фаза «Атака» по праву вважається найскладнішою серед всіх етапів схуднення за методом Дюка. В цей час доводиться розлучитися з улюбленими продуктами і повністю переглянути свій раціон. Щоб готувати страви правильно, з користю для фігури і здоров’я, найкраще скористатися спеціальними рецептами для цієї фази.

Обов’язково потрібно планувати своє меню заздалегідь, на кілька днів вперед, щоб в наявності завжди були продукти, які будуть потрібні для приготування страв.

Хліб для фази «Атака»

Булочка з висівок для «Атаки»

Насправді вживати булочки під час дієти Дюка можна, головне, приготувати їх правильно.

Набір продуктів, які будуть потрібні для випічки:

Висівки – 4 ст. л.

Яйце – 1 або 2 шт.

Щіпка розпушувача тесту.

Сухе молоко (жирність не більше 5%) – 3 ст. л.

Якщо хочеться зробити булочки солодкими, то можна взяти 2 таблетки цукрозамінника.

Збити яйця, окремо змішати розпушувач, висівки і сухе молоко, з’єднати компоненти і ретельно перемішати. Розлити тісто по формах для запікання і прибрати духовку. Випікати булочки протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо запекти булочки не в формочках для кексів, а як млинці, то їх можна використовувати в якості основи для бутербродів.

Хлібці для дієти Дюка

Правильно приготовані хлібці можна використовувати в якості основи для бутербродів або є їх разом з іншими продуктами харчування.

Читайте ще:  Дробная дієта для схуднення на 10 кг

Для приготування хлібців буде потрібно:

Висівки – 3 ст. л.

Знежирений йогурт – 2 ст. л.

2 білки курячого яйця.

Білки збивають, щоб утворилася піна. До них додають йогурт і висівки. Хлібці смажать на розпеченій сковороді без додавання масла. Час підсмажування становить в середньому 3 хвилини для кожної сторони. Можна на готові хлібці мазати м’який сир, є їх з шинкою, солоною рибою або без будь-яких добавок.

Швидкий хлібець в мікрохвильовці

Для приготування страви потрібно наступний продуктовий набір:

Висівки вівсяні – 4 столових ложки.

Йогурт з 0% жирності – 2 столових ложки.

Розпушувач для тіста – чайна ложка.

Два яйця курячі.

Всі компоненти змішують один з одним. Отримане тісто вливають в форму, попередньо застелену пергаментом. Посуд має підходити для використання в мікрохвильовій печі. Час випічки хліба – близько 10 хвилин на потужності в 800 Вт.

Чорний хліб по Дюканов з кмином

Для приготування хліба будуть потрібні такі продукти, як:

Висівки пшеничні (3 ст. Л.) І вівсяні (6 ст. Л).

Молоко знежирене порошкоподібною – 3 ст. л.

Глютен – столова ложка.

Швидкодіючі дріжджі – половина пачки.

Два курячих яйця.

Сода – чайна ложка.

Тепла вода – 5 ст. л.

Сирок м’який з 0% жирності – 100 р

Сіль і кмин за смаком.

Дріжджі розводять водою, змішують їх з яйцями і сиром. Потім туди ж додають все залишилися компоненти, крім кмину. Тісто прикривають і прибирають в тепле місце. Через 1,5 години в нього вводять кмин і ще раз обережно перемішують. Випікають хліб в духовці при температурі 180 градусів близько півгодини. Для зручності вилучення готового продукту з форми її попередньо потрібно вистелити папером для випічки.

Супи для фази «Атака»

Рецепти на кожен день дієти Дюка

Суп з м’ясними фрикадельками

Для приготування супу потрібні наступні компоненти:

200 г яловичого фаршу.

Два курячих яйця.

Вода – 800 мл.

Сіль, зелень, спеції.

У фарш вбивають яйця, додають до нього улюблені спеції, після чого формують з фаршу невеликі кульки. Воду доводять до кипіння і запускають в неї фрикадельки. Варять їх протягом півгодини. Через цей час в суп вводять подрібнену зелень, дрібно нарізане куряче яйце і кип’ятять ще протягом двох хвилин, не перестаючи помішувати.

Читайте ще:  Рецепти страв для 2 фази «Круїз»: чергування білкових днів з овочевими

Курячий суп з яйцями пашот

Для приготування страви будуть потрібні такі продукти, як:

Філе курки (грудка).

Два курячих яйця.

Вода – 800 мл.

Оцет винний – чайна ложка.

Спеції, зелень, сіль.

Куряче м’ясо відварити у воді з додаванням солі і спецій, після чого подрібнити і знову відправити в бульйон. У чашку розбити яйце (1 яйце в 1 чашку). У бульйон влити оцет і розмішати його, щоб вийшла воронка, вогонь зменшити до мінімуму. У центр утворилася воронки вливають по черзі яйця, намагаючись не порушити цілісність жовтка. Проварюють бульйон ще пару хвилин. Потім за допомогою шумівки яйце виймають з бульйону, викладають його в глибоку тарілку, після чого в неї наливають суп з курячим м’ясом. Прикрашають страву зеленню.

Рибний суп з лососем

Для приготування цього ситного супу потрібні наступні продукти:

Лосось (філе) – 200 г.

Вода – 800 мл.

Яйце.

Сіль, приправа для риби, зелень.

Філе лосося викладають в каструлю, заливають водою і доводять до кипіння. Потім в бульйон додають приправу, сіль і перець. Коли риба дійде до готовності, суп вимикають, перед подачею в нього вводять зелень і половинку курячого яйця, відварити яке круто потрібно заздалегідь.

Окрошка з куркою на кефірі

Для приготування окрошки потрібно наступний набір продуктів:

Куряча грудка – 1/2.

Кефір маложирний – 2 склянки.

Вода мінеральна – 1/2 склянки.

Відварені яйця – 2 шт.

Оцет білий – половина чайної ложки.

Зелень, перець, сіль.

Яйця і грудку потрібно відварити і нарізати кубиками. Зелень подрібнити і залити все продукти кефіром і мінеральною водою. Солять і перчать окрошку за смаком. Перед подачею її потрібно охолодити.

Суп Том Ям з морепродуктами для «Атаки»

Щоб приготувати суп, потрібно наступний продуктовий набір:

Читайте ще:  Салати для фази «Круїз»

0,3 кг філе білої риби (можна взяти хек, минтай, тріску).

Креветки – 100 г.

Імбир сушений.

Базилік свіжий.

Приправа.

Вода – 2 л.

Рибу нарізають великими шматками і опускають в киплячу воду на 15 хвилин. Потім в бульйон вводять приправи і спеції, варять його ще протягом 10 хвилин. Останніми в суп додають креветки, і через 5 хвилин вимикають газ. Суп наполягають, перед подачею прикрашають зеленню базиліка.

Суп а-ля «Атака» по Дюканов

Щоб приготувати суп, потрібно запастися наступними продуктами:

Куряче філе – 500 г.

Вода – 2 л.

Одне куряче яйце.

Сіль, спеції, петрушка і часник до смаку.

У каструлі відварюють куряче м’ясо, вводять туди інші компоненти, крім яйця. Його окремо збивають і додають в киплячий суп, не забуваючи при цьому помішувати.

Суп з тофу по Дюканов

Для приготування супу потрібно наступний продуктовий набір:

Головка ріпчастої цибулі.

Три зубчики часнику.

Мідії – 0,2 кг.

Томатна паста – чайна ложка.

Тофу – 0,3 кг.

Куряче яйце – 3 шт.

Коньяк – столова ложка.

Перець чилі.

Цибулю і часник дрібно ріжуть і обсмажують на оливковій олії, робиться це в каструлі з товстим дном. Потім додають в піджарку томатну пасту і перець чилі. Суміш потрібно постійно помішувати, щоб вона не пригоріла. У каструлю вливають половину бульйону, ретельно розчиняють в ньому томатну пасту, потім доливають решту бульйону. Коли рідина закипить, в неї водять тофу, сіль, коньяк і сирі курячі яйця (заважати суп не треба). Вогонь вимикають і залишають суп настоятися протягом 5 хвилин. Якщо вирішено було додати морепродукти, то їх додають за 3 хвилини до кінця варіння. Коли тофу немає під рукою, можна зварити суп без нього, але в цьому випадку буде потрібно не 3 яйця, а 4. Одне з них в бульйоні розмішують, щоб зробити його більш густим.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Дієти для схуднення)
Сейчас читают:
Top