Другі страви для фази «Атака»
Содержание
- 1 Другі страви для фази «Атака»
- 1.0.1 Курка з розмарином і лимоном
- 1.0.2 Курячі нагетси
- 1.0.3 Курячі маффіни
- 1.0.4 Рулетики з курки з м’яким сиром
- 1.0.5 Омлет з копченим лососем
- 1.0.6 Сьомга з гірчицею, запечена в духовці
- 1.0.7 Сирні роли з крабовими паличками
- 1.0.8 Юшка з лосося з вареними яйцями і цибулею
- 1.0.9 Сирно-рибна запіканка
- 1.0.10 Котлети з субпродуктів
- 1.0.11 Дю-пастрома
- 1.0.12 Курячі котлети з крабовими паличками
- 1.0.13 Індичка в соусі
- 1.0.14 Ростбіф
- 1.0.15 Медальйони з яловичини в кисло-солодкому соусі
- 1.1 Салати для фази Атака
Другі страви для фази «Атака»
Курка з розмарином і лимоном
Щоб приготувати страву, потрібно:
Ніжки, стегна і грудка куряча.
3 гілочки розмарину.
Сік половини лимона.
З курки видаляють шкуру і жир, поміщають її на фольгу, збризкують лимонним соком і викладають поруч гілочку розмарину. Випікають м’ясо в духовці при температурі 180 градусів протягом півгодини.
Курячі нагетси
Щоб приготувати страву, потрібно:
Куряча грудка — 2 шт.
Яйце — 1 шт.
Висівки — 2 ст. л.
Спеції.
Висівки змішують зі спеціями і сіллю. Окремо збивають яйце. Грудку нарізають на смужки товщиною в 20 мм, умочують в яйце, потім обвалюють у висівках і випікають в духовці при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
Курячі маффіни
Для приготування мафінів будуть потрібні наступні продукти:
Яйце (1 шт. На 1 маффин).
Куряча грудка.
Спеції.
Цибуля ріпчаста або зелена цибуля.
Сир нежирний.
Куряче м’ясо, цибулю і сир потрібно дрібно порубати, змішати зі спеціями і розділити масу на 4 порції. У форму для випікання мафінів викладають сирно-курячу суміш, зверху розбивають по 1 яйцю (на кожен маффин). Випікають маффіни в духовці при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Подають до столу в охолодженому вигляді.
Рулетики з курки з м’яким сиром
Для приготування страви потрібні такі продукти:
Грудка куряча — 4 шт.
Сир м’який знежирений — 70 м
Часник — 1 зубчик.
Цибуля зелена, спеції.
Грудку ріжуть навпіл по ширині, щоб з 1 грудки вийшло 2 пласта. Їх відбивають, викладають зверху начинку (сир, цибуля, часник, спеції) і формують рулетики. Випікають в духовці близько 25 хвилин.
Омлет з копченим лососем
Щоб приготувати страву, потрібно:
Яйце куряче — 5 шт.
Копчений лосось — 0,2 кг.
Йогурт знежирений — 2 ст. л.
Ріпчасту цибулю — 1 ст. л.
Кріп.
Рибу нарізають кубиками, окремо змішують яйця, йогурт, цибуля і кріп, потім до нього додають лосось, змішують. Випікають в силіконової формі в духовці при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
Сьомга з гірчицею, запечена в духовці
Для приготування страви потрібно:
Готова гірчиця — 1 ст. л.
Сьомга — 1 шматок.
Чебрець, спеції.
Рибу змащують гірчицею, обвалюють у спеціях і посипають чебрецем. Випікають в духовці протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Сирні роли з крабовими паличками
Для приготування страви потрібно:
Сир м’який.
Листя норі.
Крабові палички.
На норі викладають сир, потім крабові палички і згортають лист. Сформовані «ковбаски» охолоджують в холодильнику протягом 20 хвилин, після чого нарізають на роли.
Юшка з лосося з вареними яйцями і цибулею
Щоб приготувати юшку, потрібно наступний продуктовий набір:
Лосось — 0,3 кг.
Зелена цибуля — пучок.
Яйця курячі — 2 шт.
Сіль, перець, приправа для юшки, лавровий лист.
У суп можна додати кілька креветок, але можна обійтися і без них.
Рибу доводять до готовності в підсоленій воді, ріжуть на дрібні шматочки і запускають назад в бульйон. Креветки чистять і також опускають в киплячий рибний відвар. За 2 хвилини до закінчення варіння в суп вводяться дрібно порізані варені яйця, зелень і спеції.
Сирно-рибна запіканка
Щоб приготувати запіканку, потрібні такі продукти:
Сир з 0% жирності.
Філе хека — 0,2 кг.
Цибулина — 1 шт.
Білок курячого яйця в сирому вигляді — 2 шт.
Висівки вівсяні — столова ложка.
Сіль і перець.
Лук потрібно дрібно нарізати, рибу з сиром подрібнити за допомогою блендера. Отримані компоненти змішати, викласти в чашу мультиварки і випікати протягом півгодини.
Котлети з субпродуктів
Для приготування котлет будуть потрібні такі продукти, як:
Шлуночки, сердечка і печінку курки. Загальний обсяг субпродуктів — 500 г.
Головка цибулі.
Яйце куряче свіже.
Перець і сіль.
Сердечка, печінка і шлуночки відварюються і пропускаються через м’ясорубку разом з головкою цибулі. У готовий фарш додають сіль, перець і яйце, після чого формують котлети і смажать їх на сухій сковороді з антипригарним покриттям.
Дю-пастрома
Для приготування страви потрібні такі продукти, як:
Філе яловичини (при бажанні можна використовувати філе індички або курки).
Сіль, спеції.
Оливкова олія.
Часник.
У сольовий розчин (в літрі води розчиняють столову ложку солі) опускають м’ясо і прибирають в холодне місце на 12 годин. Через цей час м’ясо з розчину виймають, обмазують маслом, часником і спеціями. Запікають філе в духовці близько 50 хвилин.
Курячі котлети з крабовими паличками
Для приготування котлет будуть потрібні наступні продукти:
Філе курки — 250 г.
Палички крабові — 150 г.
Куряче яйце.
Сіль і спеції.
Куряче м’ясо і крабові палички пропускають через м’ясорубку, вбивають в отриманий фарш яйце, солять і перчать. З фаршу формують котлети і випікають в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Індичка в соусі
Для приготування страви потрібні такі продукти:
Індичка (філе) — 0,2 кг.
Йогурт з 0% жирності — 60 м
Соус соєвий — 15 м
Перець, сіль, розмарин.
Для приготування страви потрібно нарізати м’ясо тонкими пластинами. Окремо приготувати заправку, змішавши соєвий соус і йогурт. Соусом заливають м’ясо, викладають його на фольгу і запікають у духовці протягом години при температурі 180 градусів.
Ростбіф
Для його приготування потрібні такі продукти, як:
Телятина (вирізка) — 0,35 кг.
Чайна ложка гірчиці.
Натуральний знежирений йогурт — 100 г.
Сіль і перець.
М’ясо натирають сіллю і приправами, обмазують гірчицею і прибирають в холодильник на ніч. Вранці його поливають йогуртом, загортають у фольгу і запікають у духовці не менше години.
Медальйони з яловичини в кисло-солодкому соусі
Для приготування страви потрібні такі продукти:
Яловичина — 120 м
Желе з ягід червоної смородини без додавання цукру — 50 г.
Чайна ложка гірчиці.
Імбир сушений (корінь) — половина чайної ложки.
Сік лимона — 2 чайних ложки.
Олія соняшникова — чайна ложка.
Сіль і чорний перець.
М’ясо розрізати на 2 частини, щоб вийшло два медальйона, кожен вагою по 60 р Що б під час приготування м’ясо не деформувалося, медальйони обв’язують ниткою. Обмазують м’ясо сіллю, перцем, гірчицею і маринують протягом 15 хвилин. Через цей час медальйони обсмажують на сковороді.
Для приготування соусу потрібно ягідне желе змішати з соком лимона і імбиром. На вогні довести соус до бажаної густоти, після чого посолити і поперчити його.
З м’яса знімають нитки, викладають на тарілку і поливають соусом.
Салати для фази Атака
Салат мімоза
Для його приготування потрібні такі продукти:
Рибні консерви в с / р — 1 банка.
Сир твердий (невеликий шматочок).
Яйця — 3 шт.
Цибулина.
Йогурт.
Рибу подрібнюють, розминаючи її виделкою, і викладають в салатник першим шаром. Зверху посипають рибу різаним цибулею, промазують йогуртом. Потім йде шар натертих на крупній тертці яєчних білків і сиру. Його теж промащують йогуртом. Останній шар салату — яєчні жовтки, подрібнені на дрібній тертці.
Салат з кальмарами по Дюканов «Атака»
Для приготування страви будуть потрібні наступні продукти:
Дві тушки кальмара (відварених).
Два яйця.
Корнішони — 3 шт.
Сирок з 0% жирністю.
Цибуля зелена, спеції.
Кальмари ріжуть соломкою, до них додають дрібно нарубані корнішони, яйця і цибулю. Заправляють салат сирком.
Салат з курки з Дюканов «Ніжність»
Для приготування страви будуть потрібні такі продукти, як:
Куряче м’ясо (філе) — 0,3 кг.
Яйце — 2 шт.
Знежирений йогурт — столова ложка.
Гірчиця, зелена цибуля і сіль за смаком.
Куряче м’ясо варять, дрібно ріжуть, додають до нього порубаний лук і заливають йогуртом, який попередньо змішують з сіллю і гірчицею.
Білковий салат по Дюкану
Для приготування страви потрібно:
Варене куряче філе — 200 г.
Креветки — 0,2 кг.
Відварені яйця — 2 шт.
Шинка з жирністю не більше 4% — 0,1 кг.
Йогурт з жирністю 0% — 6 ст. л.
Кріп.
Рубають дрібно курку, яйця і шинку. Креветки годі й нарізати, якщо вони не дуже великі. Заправляють салат йогуртом і прикрашають кропом. При бажанні можна додати цибулю.
Соуси для «Атаки»
дю майонез
Дю-майонез (рецепт для «Атаки»)
Для приготування майонезу потрібно:
Сирий жовток — 2 шт.
М’який сирок з 0% жирності — 250 р
Замінник цукру — 1 таблетка.
Оливкова олія — столова ложка.
Гірчиця — чайна ложка.
Сік лимона — столова ложка.
Сіль.
У жовтки додають замінник цукру, гірчицю і сіль, все збивають за допомогою міксера. Туди ж вводять сирок і продовжують збивати, поступово вливаючи олію. На цьому етапі суміш матиме жовтий відтінок. Потім до неї додають сік лимона і маса біліє. На виході із зазначеного набору продуктів вийде 200 г майонезу.
Гірчиця по Дюканов (рецепт з вином)
Для приготування соусу потрібно:
Порошок гірчичний — 60 м
Сухе біле вино — стакан.
Ріпчасту цибулю — 1 головка.
Зубчик часнику.
Чайна ложка солі.
5 крапель соусу «Табаско».
Цукрозамінник.
У вині проварюють цибулю і часник протягом 7 хвилин. Потім вино проціджують, всипають до нього гірчичний порошок і збивають за допомогою міксера. До отриманої суміші додають цукор, сіль і соус «Табаско». Виливають вийшла гірчицю в каструлю і добре прогрівають, поки вона не загусне до потрібної консистенції. Зберігати соус потрібно в скляній ємності в холодильнику.