Меню для 4 фази дієти Дюка
2143 Меню для 4 фази дієти Дюка

Меню для 4 фази дієти Дюка


Меню для 4 фази дієти Дюка

Четверта фаза дієти Дюка є останньою. Однак потрібно розуміти, що вона не обмежена за часом. Адже важливо не тільки позбутися від зайвої ваги, але і продовжувати харчуватися правильно, щоб кілограми не повернулися назад.

Четверта фаза носить назву «стабілізація». Вона повинна міцно ввійти в життя людини і в корені змінити його харчову поведінку. Саме тому, перш ніж починати худнути за допомогою системи Дюка, потрібно заздалегідь оцінити власні можливості.

Правила і принципи 4 фази «стабілізація»

Фаза «стабілізація» не передбачає будь-яких жорстких обмежень в меню. Вони, безумовно, є, але їх не так вже й багато. Дотримуватися цих правил буде потрібно протягом усього життя. Ця дасть можливість зберегти струнку і привабливу фігуру, підтримати здоров’я в нормі і не набрати зайву вагу.

Отже, основні правила четвертої фази дієти Дюка:

  1. Переїдати категорично заборонено. Їсти потрібно тільки для того, щоб насититися, обжерливість під забороною.
  2. Не можна нехтувати фізичними навантаженнями. Вони повинні бути регулярними.
  3. Один раз в тиждень необхідно робити розвантажувальний день на білкових продуктах. Це дозволить позбутися від зайвої ваги і зайвої рідини. Автор програми рекомендує робити розвантаження по четвергах.
  4. Обов’язково в день необхідно випивати не менше 2 л води.

Повернення до звичного меню повинен бути плавним і поступовим. Це стосується і обсягу порцій, і різноманітності продуктового набору. Важливо відмовитися від вживання тих продуктів, які Дюка відносить до заборонених.

Меню для 4 фази дієти Дюка

Основні принципи, яких потрібно дотримуватися під час четвертої стадії

  • Овочі дозволено вживати в їжу практично в необмеженій кількості.
  • Порцію фруктів можна з’їсти 1 раз в день. Порція — це 1 великий фрукт (наприклад, яблуко або груша).
  • Заборонені до вживання цукор і фруктоза. На той час як людина дійде до 4 фази, він вже повинен відвикнути від солодких страв і більше до них не повертатися.
  • Сири потрібно вибирати тільки жорсткі. Відмовитися слід від сиру на основі козячого молока і від сирів з цвіллю.
  • Висівки потрібно вживати в їжу щодня. Добова норма становить 3 столових ложки.
  • М’ясо слід вибирати нежирне, вживати його в їжу в необмежених кількостях не слід. Основний упор потрібно робити на продукти, багаті клітковиною і білками.
  • У день слід з’їдати не менше 2 скибочок хліба, який виготовлений з житнього борошна грубого помелу.
  • Крохмалисті продукти в цій фазі вже не під забороною, однак вживати їх частіше 2 разів на день не варто.
Читайте ще:  Ефективна дієта на 3 дні - медична

Фаза «стабілізація» спрямована на те, щоб допомогти організму повернутися до звичного раціону, а також позбутися від шкідливих харчових звичок. Це стосується вживання солодких страв, переїдання і т. Д. Коли людина звикає до здорової їжі, повертатися до старих звичок вже не захочеться. В іншому випадку пішли з таким трудом кілограми можуть повернутися.

100 продуктів по Дюканов

П’єр Дюка дозволяє вживати в їжу різноманітні продукти харчування. Людина буде втрачати вагу, але при цьому у нього не виникне почуття незадоволеності. Автор програми схуднення пропонує 100 продуктів, які можна їсти в необмеженій кількості і худнути. З них 72 продукту мають білковий склад, а решта 28 продуктів мають змішане походження.

Білкову їжу можна вживати практично в необмежених кількостях. П’єр Дюка з’ясував, що ці продукти мають необхідні для організму поживні властивості, але при цьому вони містять мало вуглеводів і жирів.

Наступні 72 продукту мають білкове походження, і їх можна вживати в їжу вже починаючи з фази «атака»:

  1. Нежирне м’ясо. Сюди входить телятина (печінка, відбивна, нирки), яловичина (бастурма, мова, стейк), дичину, кролятина, пісна свиняча шинка, з якої обов’язково потрібно видалити шкірку, ростбіф.
  2. Птах. Курка (шинка з курячого м’яса, саме куряче м’ясо, куряча печінка), м’ясо півня, м’ясо голуба, перепела і цесарки. Можна вживати в їжу шинку з індички.
  3. Риба. Можна їсти палтус і лосось, в тому числі, в копченому вигляді. Дозволена така риба, як дорадо, барабулька, камбала, кефаль, большеголов, морський вовк, риба-меч, пікша, хек, тунець, тріска, скумбрія, сардина, путасу, скат, морський окунь і морський язик.
  4. З морепродуктів дозволено вживати в їжу м’ясо великої краба, кальмарів, креветки, каракатиці, лангусти, лангустина. Можна включати в меню мідії, морські гребінці, морського їжака, омара, устриці, морських равликів, молюсків.
  5. Що стосується білкових продуктів, що мають рослинне походження, то можна їсти висівки з вівсянки і тофу.
  6. Чи не заборонені до вживання курячі яйця.
  7. З молочних продуктів дозволяється наступний набір: сир зернения, знежирений м’який сирок, молоко і йогурт без добавок і з 0% жирності, сир плавлений знежирений, сир знежирений.
Читайте ще:  Смугаста дієта для схуднення на 10 кг

Решта 28 продуктів рослинного походження можна вживати в їжу тоді, коли людина вступає в фазу «круїз»:

  • Баклажани, гриби, кабачки, артишоки.
  • Капуста брюссельська, капуста цвітна, брокколі, кольрабі.
  • Квасоля зелена.
  • Лук порей, цибуля ріпчаста, морква.
  • Салат польовий, салат-латук, фенхель.
  • Огірки, томати.
  • Редис, ревінь.
  • Буряк.
  • Спаржа, соя.
  • Серцевина пальми, ендивій.
  • Шпинат.

Також є певний набір продуктів, які можна вживати в їжу, але в обмежених кількостях і лише в певні фази програми схуднення:

  1. Шіратакі (локшина). Її можна включати в свій раціон без обмежень, починаючи з фази «Атака». Локшина є відмінним джерелом харчових волокон, сприяє нормальній роботі травного тракту і має мінімальний набір кілокалорій. Ця локшина — надзвичайно популярний продукт в країнах Азії.
  2. Масло рослинне. Можна вживати в їжу будь-які масла рослинного походження, починаючи з етапу «круїз». Масло є джерелом вітаміну Е, Омега-3 жирних кислот і вкрай необхідно для нормального функціонування організму в цілому. У фазі «атака» можна вживати не більше 1 кавової ложки масла, в фазі «круїз» дозволяється збільшити його обсяг до 1 чайної ложки, а в фазі «закріплення» допустима 1 столова ложка масла в день.
  3. Насіння Чіа. Їх можна вживати в їжу, починаючи з етапу «круїз». Обмеження за кількістю насіння — 1 столова ложка. Цей обсяг перекриває на 14% добову потребу людини в харчових волокнах і на 100% в Омега-3. Їх можна вживати в їжу для позбавлення від зайвої ваги, насіння дозволяють підтримувати рівень холестерину в нормі, надовго зберігають відчуття ситості і виступають в якості природного антиоксиданту.
  4. Лляне насіння. Його можна вживати, починаючи з фази «круїз». Їдять насіння по 1 чайній ложці в білкові дні, а в білково-овочеві дні — по 2 чайної ложки. Насіння льону — це цінне джерело Омега 3, Омега 6 і Омега 9 кислот. Вони дозволяють прискорити обмінні процеси і якісно очистити кишечник за рахунок харчового волокна.
  5. Ріпчаста цибуля. У першій фазі можна вживати по одному овочу в день. У фазі «круїз» можна їсти по 1 цибулині в білкові дні, а в білково-овочеві дні продукт дозволяється вживати в їжу без будь-яких обмежень.
  6. Висівки пшеничні. Їх потрібно включати в меню протягом всієї програми схуднення по 1 ст. л. Висівки додають в десерти, якщо є схильність до закрепів. Варто розуміти, що пшеничні висівки не замінюють вівсяні висівки і є їх не обов’язково.
  7. Зелень і цибуля зелена. Можна вживати в їжу, починаючи з фази «атака».
  8. Сік лимона. Його використовують для поліпшення смаку рибних страв.
  9. Мариновані огірки (корнішони). Починаючи з першої фази, дозволяється з’їдати по 2-3 плоди в білково-овочеві дні.
  10. Палички крабові. У день можна з’їдати більше 8 паличок. Якщо їх жирність не перевищує 0,1% на 100 грам, то дозволяється їсти крабові палички без обмежень.
  11. Куряче яйце. Коли показники холестерину у людини не завищені, дозволяється в день з’їдати по 2 жовтки і стільки білків, скільки захочеться. Якщо рівень холестерину підвищений, то більше двох жовтків на тиждень в меню не включають.
  12. Паста томатна. На першому етапі дозволяється вжити не більше 2 столових ложок продукту. Починаючи з фази «круїз», томатну пасту можна їсти без обмежень, але тільки в білково-овочеві дні.
Читайте ще:  Рецепти страв для 4 фази «Стабілізація»

Меню на 7 днів для фази «стабілізація»

Меню для 4 фази дієти Дюка

понеділок:

  • Сніданок: сир, сир, хлібець і чай
  • Обід: пюреподібний грибний суп, курячі нагетси (в них потрібно обов’язково додати висівки)
  • Полудень: млинці з твороженной начинкою, стакан кефіру
  • Вечеря: запечена риба і овочі

вівторок:

  • Сніданок: каша вівсяна з медом і сухофруктами (в неї обов’язково додають висівки)
  • Обід: бульйон курячий з фрикадельками, зеленню і яйцем, хліб
  • Полудень: будь-який фрукт
  • Вечеря: морепродукти, салат

Середа

  • Сніданок: рулет, йогурт з додаванням висівок, чай
  • Обід: окости курячі, приготовані «по-італійськи» з печеною картоплею, грецький салат, келих вина
  • Полудень: морозиво
  • Вечеря: телячі котлети з рисом

четвер:

  • Сніданок: сир і чай
  • Обід: м’ясо теляти на пару
  • Полудень: склянка кефіру
  • Вечеря: куряча запіканка з додаванням висівок, чай зелений

п’ятниця:

  • Сніданок: яєчня з сиром і томатами, чай
  • Обід: суп з капустою свіжою, філе курки
  • Полудень: млинці з висівками з заварного тіста, кефір
  • Вечеря: риба з овочами

субота:

  • Сніданок: кефір і сир
  • Обід: пюреподібний суп з куркою і зеленню, хліб
  • Полудень: грінки з сиром і чай
  • Вечеря: салат з овочів, парові котлети з ягнятини з висівками

неділя:

  • Сніданок: кекс з лимоном, сир, чай з імбиром
  • Обід: суп томатний, палички рибні, хліб
  • Полудень: кефір і сир
  • Вечеря: кальмари з соєвим соусом, селеру і картоплю
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Дієти для схуднення)
Сейчас читают:
Top