2448 Риба в картопляній паніровці

Риба в картопляній паніровці


Риба в картопляній паніровці

Інгредієнти для «Риба в картопляній паніровці»:

риба

Лосось (можна брати будь-яку рибу) — 2500 г
Картопля (середніх) — 8 шт
Цибуля ріпчаста — 2 шт
Оливкова олія (рафінована — для смаження, яке не горить ) — 10 ст. л.
Яйце куряче — 3 шт
Борошно пшеничне / Борошно — 3 ст. л.
Сіль — 2 ч. Л.
Перець чорний (мелений) — 2 ч. Л.

соус Тартар

Майонез (з розрахунку 1 ст л на порцію риби) — 6 ст. л.
Огірок маринований — 4 шт
Каперси — 2 ч. Л.
Кріп — 1/8 Пуч.

Рецепт «Риба в картопляній паніровці»:

  1. Рибу замочуємо на 20 хвилин у водному розчині солі і цукру (1 ст. Л. Солі і 1 ст. Л. Цукру на літр води). Сіль і цукор витягують соки з поверхневого шару риби і створюють, свого роду, корочку з більш щільною збезводненої м’якоті. Це утримує соки всередині риби в процесі приготування. Крім цього сіль, з цукром, мають властивість посилювати смак страв. Цей розчин, проникаючи всередину, підсилює смак риби.
  2. Готуємо соус Тартар. Беремо мариновані огірки, розрізаємо їх на пластини 2 — 3 мм уздовж, потім, кожну пластину на поздовжню соломку (теж 2 — 3 мм) і нарешті соломку — поперек на дрібні кубики
  3. Дрібно нарізаємо кріп — він дуже добре поєднується з рибою.
  4. Потім змішуємо огірки, кріп і каперси з майонезом. Соус готовий.
  5. Картоплю чистимо і натираємо на крупній тертці. Після цього дуже сильно віджимати сік, стискаючи руками над ситом, і перекладаємо в миску, де будемо змішувати з іншими інгредієнтами. Це дуже важливий крок — якщо не віджати — панірування буде «розповзатися»
  6. Цибулю нарізаємо дуже тонкими півкільцями і додаємо до картоплі
  7. Вбиваємо яйця в суміш картоплі з цибулею і додаємо борошно
  8. Ретельно перемішуємо руками — стежачи, щоб не залишилося сухий борошна і розділяючи цибулю на окремі півкільця
  9. Розігріваємо сковорідку з додаванням великої кількості оливкового масла для смаження. Це важливо — панірування виходить досить товстою і щоб вона добре присмажився треба мати глибину близько 5 мм. Це масло потім стікає, коли ми викладаємо рибу на допоміжну тарілку перед подачею. Коли пательню розігрілася беремо порційний шматок риби і обліплюють його паніруванням з усіх боків. Потім викладаємо на сковороду. Перевірити, що сковорідка розігрілася досить, можна кинувши туди маленький шматочок картоплі — коли зашипить — масло готове.
  10. Обсмажуємо рибу до готовності на досить сильному вогні. Можна перевертати кілька разів, щоб домогтися більш рівномірного прожарювання. Силу вогню доведеться підбирати досвідченим шляхом — так, щоб і риба і панірування були готові одночасно. Я ставлю на 2/3 від максимуму, але, звичайно, кожна плита буде відрізнятися. У міру готовності риби, викладаємо шматки на допоміжну тарілку, вистелену паперовими рушниками, які витягнуть зайве масло з панірування.
  11. Подаємо з салатом зі свіжих овочів. Смачного.
Читайте ще:  Рецепт Салат з минтая з квасолею
По теме: ( из рубрики Рецепти Риби )
Роздiли
Top