8065 Рецепт Риба мрії – домашній рецепт маринованої скумбрії

Рецепт Риба мрії – домашній рецепт маринованої скумбрії


Рецепт Риба мрії – домашній рецепт маринованої скумбрії

ПРИГОТУВАННЯ
10 хвилин (+24 години для маринування)

ПОРЦІЇ
6

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

2 заморожені скумбрії
400 мл води
3 ч. л. крупної морської солі
4 лаврових листочки
½ ч. л. чорного перцю горошком (приблизно 7-10 шт.)
5 горошків духмяного перцю
2 бутони гвоздики
½ ч. л. коріандру в зернах

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Скумбрію (2 шт.) розморозьте в холодильнику, помийте, відріжте голову, хвіст та ретельно випотрошіть нутрощі. Очистьте рибу зсередини, щоб не було чорних плівок, бо вони дають гіркоту. Зріжте плавники, обсушіть паперовим рушником скумбрію та поріжте шматочками завтовшки 2 см. Бажано взяти гострий ніж, щоб м’ясо риби не вивалювалося при розрізанні й у вас вийшли красиві рівні шматочки.
  2. Приготуйте маринад. Для цього у каструлю влийте 400 мл води та додайте 3 ч. л. крупної морської солі, 4 лаврових листочки, ½ ч. л. чорного перцю горошком, 5 горошків духмяного перцю, 2 бутони гвоздики та ½ ч. л. коріандру в зернах.
  3. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини, доки сіль повністю не розчиниться. Періодично помішуйте. Готовий маринад охолодіть до кімнатної температури.
  4. Шматочки скумбрії розкладіть по банках, які закручуються кришками, та залийте маринадом, щоб він повністю покривав шматки. Закрийте банки кришками та поставте до холодильника мінімум на добу. Термін зберігання страви в холодильнику – до 7 днів.

МАРИНАД ДЛЯ СКУМБРІЇ

Скумбрія, замаринована в такий спосіб стане чудовою холодною закускою як на щодень, так і для святкового столу. Це базовий рецепт маринаду, який вам може захотітися трішки змінити, наприклад замінивши одні спеції іншими. Хоч переважно я закликаю до експериментів, у цьому рецепті рекомендую зробити все за інструкцією. Також не рекомендую збільшувати кількість прянощів, адже вони можуть перебити основний смак риби.

Читайте ще:  Рецепт Горбуша в цибульному клярі

Не менш смачною та корисною виходить запечена скумбрія в духовці за моїм рецептом. Риба запікається на подушці з червоної цибулі, попередньо обсмаженої з часником, оливковою олією та винним оцтом. Виходить неймовірно ніжна та святково.

МАРИНАД ДЛЯ СКУМБРІЇ НА 1 ЛІТР ВОДИ

Ми ділимося рецептом маринаду, розрахованим на 400 мл води та 2 середнього розміру скумбрії. Але якщо ви хочете замаринувати одразу 5 рибин, скористайтеся наступними пропорціями інгредієнтів:

5 заморожених скумбрій
1 л води
7,5 ч. л. морської солі грубого помелу
10 лаврових листочки
17-25 горошків чорного перцю
12 горошків духмяного перцю
5 бутонів гвоздики
1 ч. л. з гіркою коріандру в зернах

По теме: ( из рубрики Рецепти Риби )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top