Рецепт Риба мрії – домашній рецепт маринованої скумбрії
Содержание
Рецепт Риба мрії – домашній рецепт маринованої скумбрії
ПРИГОТУВАННЯ
10 хвилин (+24 години для маринування)
ПОРЦІЇ
6
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
2 заморожені скумбрії
400 мл води
3 ч. л. крупної морської солі
4 лаврових листочки
½ ч. л. чорного перцю горошком (приблизно 7-10 шт.)
5 горошків духмяного перцю
2 бутони гвоздики
½ ч. л. коріандру в зернах
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Скумбрію (2 шт.) розморозьте в холодильнику, помийте, відріжте голову, хвіст та ретельно випотрошіть нутрощі. Очистьте рибу зсередини, щоб не було чорних плівок, бо вони дають гіркоту. Зріжте плавники, обсушіть паперовим рушником скумбрію та поріжте шматочками завтовшки 2 см. Бажано взяти гострий ніж, щоб м’ясо риби не вивалювалося при розрізанні й у вас вийшли красиві рівні шматочки.
- Приготуйте маринад. Для цього у каструлю влийте 400 мл води та додайте 3 ч. л. крупної морської солі, 4 лаврових листочки, ½ ч. л. чорного перцю горошком, 5 горошків духмяного перцю, 2 бутони гвоздики та ½ ч. л. коріандру в зернах.
- Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини, доки сіль повністю не розчиниться. Періодично помішуйте. Готовий маринад охолодіть до кімнатної температури.
- Шматочки скумбрії розкладіть по банках, які закручуються кришками, та залийте маринадом, щоб він повністю покривав шматки. Закрийте банки кришками та поставте до холодильника мінімум на добу. Термін зберігання страви в холодильнику – до 7 днів.
МАРИНАД ДЛЯ СКУМБРІЇ
Скумбрія, замаринована в такий спосіб стане чудовою холодною закускою як на щодень, так і для святкового столу. Це базовий рецепт маринаду, який вам може захотітися трішки змінити, наприклад замінивши одні спеції іншими. Хоч переважно я закликаю до експериментів, у цьому рецепті рекомендую зробити все за інструкцією. Також не рекомендую збільшувати кількість прянощів, адже вони можуть перебити основний смак риби.
Не менш смачною та корисною виходить запечена скумбрія в духовці за моїм рецептом. Риба запікається на подушці з червоної цибулі, попередньо обсмаженої з часником, оливковою олією та винним оцтом. Виходить неймовірно ніжна та святково.
МАРИНАД ДЛЯ СКУМБРІЇ НА 1 ЛІТР ВОДИ
Ми ділимося рецептом маринаду, розрахованим на 400 мл води та 2 середнього розміру скумбрії. Але якщо ви хочете замаринувати одразу 5 рибин, скористайтеся наступними пропорціями інгредієнтів:
5 заморожених скумбрій
1 л води
7,5 ч. л. морської солі грубого помелу
10 лаврових листочки
17-25 горошків чорного перцю
12 горошків духмяного перцю
5 бутонів гвоздики
1 ч. л. з гіркою коріандру в зернах