Рецепт Рисових онігірі з тунцем
Рецепт Рисових онігірі з тунцем
ПРИГОТУВАННЯ
40 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
200 г круглозернистого рису (або 400 г вже відвареного круглозернистого рису)
185 г тунця у власному соку
1 пакування кетчупу Торчин для дітей
1 лист норі
2 ч. л. кунжутної олії
½ ч. л. солі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- 200 г рису промийте під проточною водою. Висипте рис до каструлі, залийте його холодною водою у пропорції 1:2 (на 1 частину рису 2 частини води) і поставте варитися. Після закипання води, додайте в каструлю ½ ч. л. солі, виставте маленький вогонь і варіть рис під кришкою 15 — 20 хв до готовності. Дайте рису охолонути.
- Додайте до 400 г відвареного рису 2 ч. л. кунжутної олії та перемішайте. З 1 банки тунця у власному соку злийте рідину, м’ясо тунця викладіть на окрему тарілку і подрібніть його виделкою.
- Відріжте шматок харчової плівки розміром, приблизно, листка формату А4. У центр харчової плівки викладіть 1 ст. л. рису, а зверху покладіть трохи тунця.
- Поверх тунця покладіть ще 1 ст. л. рису. Загорніть майбутній онігірі у харчову плівку та сформуйте трикутник, як на фото.
- Наріжте 1 лист норі на прямокутні смужки, найзручніше це буде зробити ножицями. Прикрасьте основу кожного онігірі такою смужкою норі.
- Подавайте онігірі з ніжним, натуральним кетчупом Торчин для дітей.
ЩО ТАКЕ ОНІГІРІ?
Онігірі — це традиційна японська страва з відвареного, підсоленого рису, обгорнутого сушеними водоростями “норі” та наповненого різними начинками. Цей стритфуд настільки популярний, що ЮНЕСКО внесла онігірі до переліку нематеріальної культурної спадщини Японії. Саме слово “онігірі” можна перекласти як “рисова кулька”, що ідеально описує страву. Це дуже проста їжа, щось на кшталт сендвіча або пиріжка, тільки з рису, який зручно взяти з собою на роботу або їсти на ходу.
ЯК ВИБРАТИ РИС ДЛЯ ОНІГІРІ
Для онігірі потрібно обирати сорти рису з підвищеним вмістом крохмалю, адже саме крохмаль забезпечує потрібну нам клейку та щільну структуру. Найпростішим варіантом буде купити просто “круглозернистий” рис, адже його легко знайти в наших магазинах. Також підійде рис, який на пакуванні маркується “для суші”.
Ідеальною автентичною крупою для онігірі є японський рис “Кошіхікарі” (“Koshihikari”), адже він має особливу структуру зерен, що полегшує формування кульки. Придбати такий можна через інтернет.
Також зверніть увагу, перед приготуванням не потрібно занадто старанно промивати рис або надовго замочувати його у воді, адже це вимиє з крупи крохмаль, який нам навпаки потрібно зберегти.