3166 Рецепт Торт з шоколадно-банановим кремом

Рецепт Торт з шоколадно-банановим кремом


Рецепт Торт з шоколадно-банановим кремом

Інгредієнти для «Торт з шоколадно-банановим кремом»:

шоколадний бісквіт

Борошно пшеничне / Борошно — 200 г
Какао-порошок — 3 ст. л.
Сіль — 1 пучку.
Сода — 1 ч. Л.
Вода — 210 мл
Олія — ​​60 мл
Оцет — 1 ст. л.
Цукор — 180 г
Кава розчинна — 1 ч. Л.

світлий бісквіт

Борошно пшеничне / Борошно — 130 г
Цукор — 160 г
Яйце куряче — 3 шт
Сіль — 1 пучку.

крем

Масло вершкове (м’яке) — 140 г
Молоко згущене — 240 г
Банан (середнього розміру) — 2 шт
Шоколад темний — 50 г

глазур

Цукор — 3 ст. л.
Какао-порошок — 3 ст. л.
Молоко — 4 ст. л.
Масло вершкове — 40 г

Рецепт «Торт з шоколадно-банановим кремом»:

  1. Для світлого бісквітного коржа: Яйця добре збити до стану піни. Додати цукор. Знову збити.
  2. Додати борошно і дрібку солі. Акуратно перемішати до однорідного стану.
  3. Форму для випічки (діаметр 20 см) трохи змастити олією, викласти тісто. Надіслати випікатися в розігріту до 160 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовий бісквіт вийняти з духовки, дати йому охолонути.
  4. Для шоколадного бісквіта: в мисці з’єднати борошно, какао, сіль і соду. Перемішати. В окремій мисочці з’єднати воду, рослинне масло, цукор, оцет і розчинну каву. Ретельно збити.
  5. Влити рідкі інгредієнти в сухі. Ретельно перемішати до однорідного стану.
  6. Форму для випічки (діаметр 20 см) трохи змастити олією, викласти тісто. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин (готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою).
  7. Готовий шоколадний бісквіт виймаємо з духовки і даємо йому охолонути. Потім розрізаємо на 2 частини.
  8. Для крему: очистити банани, нарізати на шматочки і розім’яти виделкою.
  9. З’єднати в мисці для збивання м’яке вершкове масло і згущене молоко. Додати банани. Ретельно збити міксером.
  10. Додати попередньо розтоплений на водяній бані або у мікрохвильовці шоколад. Ще раз ретельно збити крем. Накрити миску з кремом харчовою плівкою (щоб плівка стосувалася поверхні крему) і прибрати в холодильник.
  11. Для глазурі: в мисочці з’єднати цукор і какао. Перемішати. Додати молоко і вершкове масло. Поставити миску на маленький вогонь і, постійно помішуючи, дати розтопитися маслу.
  12. Як тільки глазур стане гладкою і однорідною, знімаємо з вогню, даємо охолонути.
  13. Збираємо торт, починаючи з шоколадного бісквітного коржа, змащуємо шоколадно-банановим кремом (у мене пішло приблизно 3 ст. Л. крему на 1 корж), потім зверху кладемо світлий бісквітний корж, знову крем і верхній шоколадний корж (попередньо можна просочити бісквіти сиропом по смаку).
  14. Ретельно обмазуємо боки торта кремом.
  15. Верх покриваємо остигнулою шоколадною глазур’ю.
  16. Прикрашаємо торт за бажанням і настроєм.
Читайте ще:  Рецепт Торт «Апельсини в хмарах»
По теме: ( из рубрики Рецепти Торів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top