Малакофф-торт
Малакофф-торт
Інгредієнти для «Малакофф-торт»:
основа
Печиво (печиво Савоярді.) — 250 г
Молоко — 100 мл
Ванільний цукор — 1 пакет.
Ром — 1 ст. л.
крем
Молоко — 225 мл
Вершки — 150 мл
Пудинг ванільний (38 гр ) — 1 пач.
Цукор — 125 г
Масло вершкове — 150 г
Мигдаль (мелений ) — 100 г
прикраса
Вершки — 250 мл
Цукор — 1 ст. л.
Горіхи (горіхи смажені ) — 50 г
Фісташки — 30 г
Джем (полуничний) — 2 ст. л.
Загущувач для вершків — 1 пакет.
Ванільний цукор — 1 пакет.
Рецепт «Малакофф-торт»:
- Отже, робимо спочатку крем. Для цього змішаємо вершки, молоко і цукор. Додамо пудинг. Все перемішати і ставимо на вогонь. Варимо, постійно помішуючи. До загустіння.
- Готовий пудинг знімаємо з вогню. Накриємо плівкою і залишимо остигати.
- Коли пудинг охолоне, беремо м’яке масло. Збиваємо його в міксері до білого. І додаємо по ложці пудинг. Продовжуємо збивати.
- У готовий крем додамо мелений мигдаль. І приберемо поки в сторону.
- Підготуємо форму 20 см або кільце. Ставимо форму на підкладку і всередині проклад плівкою або кулінарної папером.
- Для просочення змішаємо молоко з ванільним цукром і ромом. Можна замінити на лікер.
- Викладаємо печиво на дно кільця. Промажем просоченням. Або злегка окунем в молоко.
- Викладаємо половина крему. Далі зверху знову палички.
- Зверху знову крем. Закриємо плівкою і приберемо в холодильник на 3 години. Я прибрала на ніч.
- На наступний день, збиваємо вершки з загустителем для вершків. Додаємо цукор за смаком, ванільний цукор.
- Торт дістаємо, прибираємо кільце, папір.
- Обмащуємо весь торт вершками. І обсипаємо боки горіхами. Верх торта НЕ вирівнюємо, а беремо чайну ложку і робимо такі мазки.
- Далі беремо кулінарний мішок і накладаємо джем. Якщо у вас він густий, то розігрійте його в мікрохвильовці. І робимо довільні смужки на торті.
- Сливки у мене ще залишилися, і я зробила по краю кульки. І в завершенні прикрасила фісташками. Краще їх перемолоти злегка. Ну все. Торт готовий.
По теме: ( из рубрики Рецепти Торів )