Рецепт Торт «Апельсини в хмарах»
Рецепт Торт «Апельсини в хмарах»
Інгредієнти для рецепта Торт «Апельсини в хмарах»
тісто
Борошно пшеничне (2,5 чашки) — 325 г
Цукор (2 чашки) — 400 г
Розпушувач тесту — 3 ч. Л.
Молоко — 240 мл
Олія — 120 мл
Яйце куряче (великих) — 2 шт
Вода — 120 мл
Екстракт (ванілі) — 1 ст. л.
Сіль — 1 пучку.
просочення
Желе (апельсинове — 50г в упаковці) — 2 пач.
Молоко згущене — 1 бан.
Вода (для желе) — 1/3 скл.
покриття
Вершки — 500 мл
Цукрова пудра — 100 г
Екстракт (ванілі) — 2 ч. Л.
Цукерки (мармеладні — за бажанням-для прикраси) — 12 шт
- Борошно, цукор, розпушувач і сіль змішати.
- Змішати молоко, рослинне масло, ванільний екстракт і яйця.
- З’єднати «сухі» і «вологі» компоненти, добре перемішати. Повільно додати гарячу воду і змішувати на низькій швидкості.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто вилити в підготовлену форму (22см х 32см) і випікати близько 30 — 40 хвилин (лучинка повинна виходити з декількома вологими крихтами)
- Дати основі охолонути. Коктейльної трубочкою великого діаметру зробити дірочки по всій поверхні коржа.
- Підготувати заливку: суміш желе залити гарячою водою. Розмішати до однорідної прозорої рідини. Змішати зі згущеним молоком.
Рівномірно залити просоченням весь корж. - Збити вершки з цукровою пудрою і ванільним екстрактом.
- Прикрасити торт збитими вершками, як вам підкаже фантазія. Відразу скажу, якщо ви не любите багато вершків на десертах, як я, то вистачить і половини зазначеної норми (у мене вершки залишилися і потім я їх використовувала з іншим десертом)
По теме: ( из рубрики Рецепти Торів )