Рецепт Торт «Апельсини в хмарах»
Рецепт Торт «Апельсини в хмарах»
Інгредієнти для рецепта Торт «Апельсини в хмарах»
тісто
Борошно пшеничне (2,5 чашки) – 325 г
Цукор (2 чашки) – 400 г
Розпушувач тесту – 3 ч. Л.
Молоко – 240 мл
Олія – 120 мл
Яйце куряче (великих) – 2 шт
Вода – 120 мл
Екстракт (ванілі) – 1 ст. л.
Сіль – 1 пучку.
просочення
Желе (апельсинове – 50г в упаковці) – 2 пач.
Молоко згущене – 1 бан.
Вода (для желе) – 1/3 скл.
покриття
Вершки – 500 мл
Цукрова пудра – 100 г
Екстракт (ванілі) – 2 ч. Л.
Цукерки (мармеладні – за бажанням-для прикраси) – 12 шт
- Борошно, цукор, розпушувач і сіль змішати.
- Змішати молоко, рослинне масло, ванільний екстракт і яйця.
- З’єднати «сухі» і «вологі» компоненти, добре перемішати. Повільно додати гарячу воду і змішувати на низькій швидкості.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто вилити в підготовлену форму (22см х 32см) і випікати близько 30 – 40 хвилин (лучинка повинна виходити з декількома вологими крихтами)
- Дати основі охолонути. Коктейльної трубочкою великого діаметру зробити дірочки по всій поверхні коржа.
- Підготувати заливку: суміш желе залити гарячою водою. Розмішати до однорідної прозорої рідини. Змішати зі згущеним молоком.
Рівномірно залити просоченням весь корж. - Збити вершки з цукровою пудрою і ванільним екстрактом.
- Прикрасити торт збитими вершками, як вам підкаже фантазія. Відразу скажу, якщо ви не любите багато вершків на десертах, як я, то вистачить і половини зазначеної норми (у мене вершки залишилися і потім я їх використовувала з іншим десертом)
1 коментарий к статье Рецепт Торт «Апельсини в хмарах»