Вершково-кавовий торт з бананом
Содержание
Вершково-кавовий торт з бананом
Інгредієнти для «Сливочно-кавовий торт з бананом»:
бісквіт
Яйце куряче — 5 шт
Цукор — 5 ст. л.
Борошно пшеничне — 5 ст. л.
Цукровий сироп
Цукор — 4 ст. л.
Вода — 4 ст. л.
суфле
Желатин — 40 г
Вода — 120 мл
Молоко — 250 мл
Кава натуральна (зерна) — 25 шт
Шоколад білий — 100 г
Яйце куряче — 10 шт
Борошно пшеничне — 1 ст. л.
Цукор — 150 г
Сливки (35%) — 500 г
Банан — 2 шт
Рецепт «Вершково-кавовий торт з бананом»:
1. Спечемо бісквіт. Білки збити до стійких пік. Жовтки збити з цукром до утворення густої білої маси. З’єднати білкову та жовткову масу. Додати борошно. Добре перемішати. Викласти тісто у форму, покриту пергаментом (або змащену вершковим маслом і присипану борошном). Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин при 180 градусах. Готовий бісквіт не виймати відразу з форми, а дати йому трохи охолонути.
2. Залити желатин холодною водою. Залишити для набухання.
3. Підготуємо кавове молоко. У невелику каструльку влити молоко, додати зерна кави і на середньому вогні довести до кипіння, варити 1 хвилину. Поки молоко гріється дістаємо подост бісквіт з форми. Прибрати з гарячого молока кавові зерна, додати поламаний шматочками білий шоколад. Розмішати до повного розчинення шоколаду.
4. Готуємо заварний крем. Жовтки ретельно перемішати з борошном. Влити ще гаряче кавове молоко. Нагріти до закипання (я роблю це в мікрохвильовці в декілька заходів, перемішуючи кожні 20-30 секунд). Накрити готовий заварний крем плівкою і залишити для охолодження (можна поставити в мисочку з холодною водою для прискорення процесу).
5. Набряклий желатин нагріти до розчинення.
6. Підготуємо цукровий сироп для просочення бісквіта. Розмішати цукор з водою, довести до кипіння, варити 1 хвилину.
7. Збити білки, поступово додаючи цукор, до стійких пік.
8. Сливки 35% збити до густоти. Додати остиглий заварний крем. Збити до утворення однорідної маси.
9. Додати до отриманої маси збиті білки і акуратно перемішати на низькій швидкості міксером.
10. Ввести тонкою цівкою, збиваючи міксером, в крем остиглий желатин. Наш крем-суфле готовий.
11. Бісквіт розрізати на два коржі.
12. Приступимо до складання торта. Використовуємо роз’ємну форму або кільце. На блюдо викласти бісквіт. Просочити половиною цукрового сиропу. Викласти зверху половину крему-суфле. Укласти нарізані шматочки банана. Накрити другим коржем, знову просочити його сиропом. Викласти другу половину крему. Відправити в холодильник на кілька годин для застигання. Після закінчення часу торт дістати з форми і прикрасити за смаком.
Смачного!