Рецепт Торт шоколадний «Ретро»
Рецепт Торт шоколадний «Ретро»
Інгредієнти для рецепта Торт шоколадний «Ретро»
корж
Кефір (250 мл) — 1 скл.
Цукор — 1 скл.
Яйце куряче — 2 шт
Борошно пшеничне — 1 скл.
Какао-порошок — 3 ст. л.
Розпушувач тіста — 2 ч. Л.
крем
Молоко — 250 мл
Цукор — 4 ст. л.
Жовток яєчний — 2 шт
Крохмаль картопляний — 1 ст. л.
Ванілін — 1 пучку.
Масло вершкове — 50 г
глазур
Сметана — 3 ст. л.
Цукор — 3 ст. л.
Какао-порошок — 3 ст. л.
Масло вершкове — 30 г
- Змішати яйця, цукор і кефір, все добре збити.
- Додати просіяне борошно, какао і розпушувач.
- Перемішати міксером до гладкості.
- Вилити тісто у форму для випікання і випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.
- Готовий корж викласти на решітку і остудити до теплого стану.
- Для крему змішати в невеликому кухлик молоко, цукор, жовтки і крохмаль. Добре розмішати вінчиком і поставити на вогонь. Постійно помішуючи, довести до запустіння. Кипіти не давати, помішувати, не допускаючи підгоряння і згортання. Мені такий спосіб варіння крему подобається більше-менше посуду брудниться і крем виходить однорідним завжди.
- У гарячий крем додати масло і добре розмішати. Остудити до теплого стану, зрідка помішуючи.
- Корж розрізати на три частини.
- Рясно змастити теплі коржі теплим кремом. Зручніше це робити в роз’ємному кільці. Верхній корж не змащувати. Дати просочитися протягом години.
- Для глазурі змішати сметану з цукром і какао в кухлик і поставити на вогонь. Помішуючи, варити до загустіння. Зняти з вогню і вмішати масло.
- Покрити торт глазур’ю з усіх боків і прибрати в холодильник на півгодинки.
- Прикрасити за здібностями.
По теме: ( из рубрики Рецепти Торів )