Різдвяний Стонський торт
2442 Різдвяний Стонський торт

Різдвяний Стонський торт


Різдвяний Стонський торт

Інгредієнти для “Різдвяний Стонський торт”:

тісто

Борошно пшеничне / Борошно (або трохи більше) – 400 г
Яйце куряче – 2 шт
Оливкова олія (або рослинне масло без запаху) – 3 ст. л.
Вода (тепла) – 200 мл
Сіль – 1 пучку.
Розпушувач тесту  – 1 ч. Л.

начинка

Макаронні вироби / Макарони (товсті трубочки) – 250 г
Цукор – 150 г
Шоколад темний – 80 г
Мигдаль – 50 г
Горіхи волоські – 150 г
Масло вершкове – 70 г
Яйце куряче – 4 шт
Ванільний цукор  – 1 ч. Л.
Кориця – 1 ч. Л.
Лимон (цедра і сік) – 1 шт
Ром – 2 ст. л.
Екстракт (мигдальний, 3 краплі)

прикраса

Цукрова пудра – 1 ст. л.
Посипання кондитерська (шоко-декор, перлини, цукрові олівці і посипання)

Рецепт “Різдвяний Стонський торт”:

  1. Спочатку приготуємо тісто, для цього з’єднуємо всі інгредієнти. Муку змішаємо з розпушувачем, додамо щіпку солі, рослинна олія, яйця і теплу воду. Замісити еластичне тісто. Муки може знадобиться трохи більше.
  2. Тісто виходить трохи ліпковатим, але не забивайте тісто борошном, руки можна змастити олією. Закриємо миску харчовою плівкою і дамо тесту відпочити 30 хвилин.
  3. Відваримо макарони до стану аль-денте, коли макарони охолонуть додамо до них лимонний сік і перемішати. Заздалегідь включимо духовку.
  4. Приготуємо начинку. Волоські горіхи і мигдаль подрібнити в блендері. Шоколад натерти на дрібній тертці. Додамо ром і цедру одного лимона.
  5. Змішаємо тертий шоколад, горіхову масу, цукор, корицю, ванілін  і лимонну цедру.
  6. Зіб’ємо яйця і додамо їх в макарони.
  7. В макарони додамо начинку і ретельно перемішати. Для додання начинці більшого аромату скористаємося мигдальним ароматизатором.
  8. Остільки наш торт випікається досить довго, то для його приготування краще використовувати керамічну або скляну форму. Підготуємо форму і зробимо “французьку сорочку”. Для цього форму для випічки змазати вершковим маслом і обсипем борошном, залишки борошна струсіть.
  9. Тісто розкачати в тонкий лист до такого розміру, щоб краї тіста звисали з форми і могли накрити наш пиріг зверху, акуратно перенесемо тісто на форму.
  10. Зверху викладаємо нашу макаронно-горіхову масу і трохи утрамбуем її, щоб усередині не було пустот.
  11. Вершкове масло нарізаємо пластинами і укладемо їх на начинку.
  12. Загорнемо кінці тесту на пиріг так, щоб воно повністю закривало начинку. Ретельно защипніть тісто і трохи придавив рукою всю конструкцію для додання рівній поверхні. Зверху знову укладемо пластини вершкового масла. Випікаємо наш торт в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170 градусів – близько 1 години 20 хвилин (орієнтуємося на свою духовку). Якщо верх торта починає сильно рум’яниться, то накриваємо його фольгою.
  13. Даємо торту охолонути і настоятися не менше 2 годин, потім акуратно перевертаємо його на блюдо. Торт присипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо на свій смак.
  14. Торт виходить в міру солодким і неймовірно ароматним. Хрустке тісто зовні, а всередині чудова багата начинка з виділяється мигдально-горіховим присмаком.
Читайте ще:  Рецепт Торт "Карпатка"
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Торів)
Сейчас читают:
Top