Рецепт Торт «Карпатка»
Содержание
Рецепт Торт «Карпатка»
Інгредієнти для «Торт» Карпатка «»:
Для тіста
Вода — 200 мл
Масло вершкове — 80 г
Сіль — 2 г
Борошно пшеничне / Борошно — 140 г
Яйце куряче (середнє, категорія С1) — 4 шт
Для крему
Молоко — 600 мл
Яйце куряче — 2 шт
Цукор — 140 г
Ванільний цукор — 10 г
Сіль — 1 пучку.
Крохмаль (кукурудзяний) — 50 г
Масло вершкове — 200 г
Для прикраси
Цукрова пудра — 20 г
Час приготування: 70 хвилин
Кількість порцій: 8
Рецепт «Торт» Карпатка «»:
- Для тіста. Сотейник з водою поставити на плиту. Додати сіль і вершкове масло. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і додати борошно. Швидко змішати.
- Як тільки тісто стане єдиним комом, а на дні утвориться борошняниї наліт, зняти сотейник з вогню. Злегка остудити суміш.
- Потім додавати в суміш яйця, по одному, добре перемішуючи після кожного.
- Далі половину тіста викласти у форму, застелену папером для випічки. Розподілити по дну, зробити лопаткою нерівності на поверхні.
- Випікати в розігрітій до 200 ° C духовці, 30-35 хвилин.
- З другою половиною тіста вчинити аналогічно.
- Для крему. Змішати яйця з цукром, сіллю і крохмалем. Додати трохи молока від загальної норми. Перемішати.
- Основну частину молока поставити на плиту, довести до кипіння. Потім поступово додавати гаряче молоко до яєчно-цукрової суміші, безперервно перемішуючи.
- Слідом поставити суміш на невеликий вогонь. Варити протягом декількох хвилин, до загусання і закипання. На закінчення додати ванільний цукор.
- Далі остудити готову заварну суміш.
- Збивати вершкове масло 4-5 хвилин. Потім частинами додати заварну суміш, перемішуючи після кожного додавання.
- Зібрати торт, виклавши на один з коржів весь крем. Накрити зверху іншим коржем. Відправити в холодильник, як мінімум, на 3-5 годин.
- Перед подачею посипати цукровою пудрою.
По теме: ( из рубрики Рецепти Торів )