Рецепт Ягідні слойки
3498 Рецепт Ягідні слойки

Рецепт Ягідні слойки


Рецепт Ягідні слойки

Інгредієнти для «Ягідні слойки»:

Слойки

Тісто листкове дріжджове — 300 г
Творог — 250 г
Яйце куряче (невеликі) — 2 шт
Цукор — за смаком
Ванільний цукор — 10 г
Крохмаль кукурудзяний (з гіркою) — 1 ч. Л.
Ягода
Абрикос
Мигдаль (пластинки)
Борошно пшеничне / Борошно — 1 ст. л.

Посипання з базиліком

Цукор коричневий — 1 ч. Л.
Базилік (листочок) — 3 шт

Посипання з корицею і бадьяном

Цукор коричневий — 1 ч. Л.
Кориця
Бадьян — 1 шт
Цукрова пудра — 1 ч. Л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 16

Рецепт «Ягідні слойки»:

  1. Я робила слойки з ягодами (чорна і біла смородина, аґрус та малина), з вишнею та абрикосами. Ви можете використовувати все, що маєте на даний момент.
  2. Отже, з ягід видалити хвостики, помити. Вишні помити, видалити кісточки. Абрикоси помити і великі порізати дольками, а дрібні можна залишити половинками.
  3. В м’який творог, без крупінок, додати одне яйце, цукор за смаком, ванільний цукор і крохмаль, перемішати. Друге яйце розбити в окремий посуд і збити виделкою.
  4. Тісто розкачати в тонкий пласт на столі, злегка посипати борошном. Розрізати на квадратики приблизно 12 Х 12 см, краї змастити яйцем.
  5. Краї тісту, приблизно 1 см, загнути всередину, щоб вийшла кромка.
  6. В середину слойки покласти приблизно чайну ложку творожної начинки. На третю частину слойки зверху розкласти ягоди, посипати мигдальними пластинками. Краї знову змастити яйцем.
  7. Для інших слойок зробити інші посипання. Для абрикосових слойок в ступці розтерти коричневий цукор з листям базиліка.
  8. Для вишневих слойок в ступці дрібно розмолоти одну зірочку бадьяна, а краще використовувати вже готовий мелену, додати корицю і цукрову пудру, перемішати.
  9. Абрикоси нарізати часточками, розкласти їх на сирну начинку і посипати базиліковим цукром. Це посипання підійде і до вишні. Змастити краї яйцем.
  10. Для ягідних і вишневих слойок відмінно підходить посипка з бадьяном, але її потрібно посипати вже на готові слойки. Замість цих посипань можна зробити простий штрейзель або взагалі нічим не посипати, це справа смаку, часу і наявності інгредієнтів.
  11. Слойки випікати в розігрітій духовці при температурі 190 градусів 15-17 хвилин. Вишневі слойки посипати посипкою з бадьяном.
Читайте ще:  Рецепт Біскотті з шоколадом і фундуком

Слойки готові. Я впевнена, що поставивши на стіл таку красу, ви нікого не залишите байдужим. Приготуйтеся приймати компліменти. Смачного!

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Печива)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

пятнадцать + девять =

Сейчас читают:
Top