Рецепт Ягідні слойки
Рецепт Ягідні слойки
Інгредієнти для «Ягідні слойки»:
Слойки
Тісто листкове дріжджове — 300 г
Творог — 250 г
Яйце куряче (невеликі) — 2 шт
Цукор — за смаком
Ванільний цукор — 10 г
Крохмаль кукурудзяний (з гіркою) — 1 ч. Л.
Ягода
Абрикос
Мигдаль (пластинки)
Борошно пшеничне / Борошно — 1 ст. л.
Посипання з базиліком
Цукор коричневий — 1 ч. Л.
Базилік (листочок) — 3 шт
Посипання з корицею і бадьяном
Цукор коричневий — 1 ч. Л.
Кориця
Бадьян — 1 шт
Цукрова пудра — 1 ч. Л.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 16
Рецепт «Ягідні слойки»:
- Я робила слойки з ягодами (чорна і біла смородина, аґрус та малина), з вишнею та абрикосами. Ви можете використовувати все, що маєте на даний момент.
- Отже, з ягід видалити хвостики, помити. Вишні помити, видалити кісточки. Абрикоси помити і великі порізати дольками, а дрібні можна залишити половинками.
- В м’який творог, без крупінок, додати одне яйце, цукор за смаком, ванільний цукор і крохмаль, перемішати. Друге яйце розбити в окремий посуд і збити виделкою.
- Тісто розкачати в тонкий пласт на столі, злегка посипати борошном. Розрізати на квадратики приблизно 12 Х 12 см, краї змастити яйцем.
- Краї тісту, приблизно 1 см, загнути всередину, щоб вийшла кромка.
- В середину слойки покласти приблизно чайну ложку творожної начинки. На третю частину слойки зверху розкласти ягоди, посипати мигдальними пластинками. Краї знову змастити яйцем.
- Для інших слойок зробити інші посипання. Для абрикосових слойок в ступці розтерти коричневий цукор з листям базиліка.
- Для вишневих слойок в ступці дрібно розмолоти одну зірочку бадьяна, а краще використовувати вже готовий мелену, додати корицю і цукрову пудру, перемішати.
- Абрикоси нарізати часточками, розкласти їх на сирну начинку і посипати базиліковим цукром. Це посипання підійде і до вишні. Змастити краї яйцем.
- Для ягідних і вишневих слойок відмінно підходить посипка з бадьяном, але її потрібно посипати вже на готові слойки. Замість цих посипань можна зробити простий штрейзель або взагалі нічим не посипати, це справа смаку, часу і наявності інгредієнтів.
- Слойки випікати в розігрітій духовці при температурі 190 градусів 15-17 хвилин. Вишневі слойки посипати посипкою з бадьяном.
Слойки готові. Я впевнена, що поставивши на стіл таку красу, ви нікого не залишите байдужим. Приготуйтеся приймати компліменти. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Печива )