Рецепт Простий заливний медівник
Рецепт Простий заливний медівник
ПРИГОТУВАННЯ
1 год 45 хв+8 год для просочування
ПОРЦІЇ
8
СКЛАДНІСТЬ
складно
ІНГРЕДІЄНТИ
Для коржів
250 г меду
225 г вершкового масла
100 г цукру
3 великих яйця
300 г борошна
1 ч. л. розпушувача
Для крему
200 г сметани
350 г вершків, жирністю 33%
130 г цукрової пудри
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- У каструлю середнього розміру або сотейник додайте 250 г меду, 100 г цукру та 225 г нарізаного шматочками вершкового масла. Розтопіть інгредієнти на маленькому вогні.
- Коли суміш стане досить рідкою, збільшіть вогонь та кип’ятіть суміш 1 хв. Потім зніміть з вогню та залиште охолоджуватися на 15-20 хв, так щоб після додавання яєць, вони не зварилися.
- Вбийте 3 яйця в медово-цукрову суміш.
- В окрему велику та суху миску просійте 300 г борошна, додайте до нього 1 ч. л. розпушувача.
- Влийте яєчно-медову суміш у миску з борошном, збиваючи вінчиком інгредієнти до однорідного, рідкого тіста.
- Увімкніть духовку розігріватися до 160 градусів. Підготуйте форму для запікання, застеліть її пергаментом та змажте вершковим маслом.
- Вилийте суміш у форму та запікайте 1 год при температурі 160 градусів.
- Дайте готовому коржу трохи охолонути, вийміть з форми та зріжте з нього верхівку. Покладіть її на застелене пергаментом деко та підсушіть 10 хв у ще гарячій духовці.
- Для крему: у великій мисці змішайте 350 г холодних вершків та 130 г цукрової пудри. Збивайте міксером або кухонним комбайном, поки суміш не почне густіти. Додайте 200 г сметани та ще раз збийте, обєднавши інгредієнти в однорідний крем. Не бійтеся притискати насадку віничок до дна.
- Гострим довгим ножем або ножем-струною розріжте корж на 4 частини.
- Викладіть нижній корж на широку тарілку або дощечку та ретельно змастіть його кремом. Накрийте крем наступним коржем та змастіть його зверху, повторіть з усіма шарами. Верх та боковинки зібраного медівника також покрийте кремом.
- Посипте верхівку та боковинки медівника крихтою, яку ви раніше приготували з верхівки коржа.
- Поставте медовик до холодильника настоюватися на ніч.
ЯКИЙ МЕД ОБРАТИ ДЛЯ МЕДІВНИКА
Найкраще для медівника взяти гречаний або липовий мед, адже вони є найбільш ароматними та насиченими за смаком серед усього медового різноманіття. Але якщо у вас на кухні стоїть банка з медом, точний вид якого ви не пам’ятаєте — сміливо використовуйте її. І навіть якщо мед зацукрився, це не проблема, адже ви всеодно будете розтоплювати його для тіста.
КОРИСНІ ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ
Для випікання коржів знадобиться роз’ємна металеві форми, діаметром 22 см.
Слідкуйте, щоб ваш розпушувач був свіжим, інакше тісто може не піднятися.
Для крему обирайте жирну сметану, та слідкуйте, щоб жирність вершків була не менше, ніж 33%, інакше вони просто не зіб’ються. І сметана, і вершки для крему повинні бути холодними. Якщо ваша цукрова пудра збилася в грудочки, варто просіяти її через сито перед тим, як додавати до вершків.