449 Рецепт Згущене молоко

Рецепт Згущене молоко


Рецепт Згущене молоко

Інгредієнти для рецепта Згущене молоко

Цукрова пудра — 180 г
Молоко — 1000 мл

Необхідна каструля з товстим дном і високими бортиками. Ставлю її на вогонь вище середнього. Перемішую в ній 180 грамів цукрової пудри і 1 літр коров’ячого або козячого молока. Залишаю молоко на плиті, періодично (через кожні хвилин 10-15) помішуючи.

Тільки через півгодини колір молока почне трохи жовтіти. Консистенція молока протягом процесу варіння практично не змінюється. Я варю згущене молоко від 1 години 30 хвилин до 1 години 40 хвилин. Хвилин за 10-15 до того, як згущене молоко буде готова, молоко починає кипіти більш активно: піднімається шапкою, більше пузириться.

Готовність згущеного молока, поки вона вариться, визначити по консистенції не вийде, оскільки загусає вона тільки в процесі охолодження. Готової згущеного молока повинно вийти від 450 до 380 г. Для того, щоб визначити готовність згущеного молока, її можна зважити, якщо маса більше зазначеної, продовжити варіння. Також в процесі варіння можна відкласти невелику кількість згущеного молока і через 1-2 хвилини подивитися, чи досягнута необхідна консистенція. Чим менше маса, тим густіше згущене молоко.

Читайте ще:  Яблучний десерт
По теме: ( из рубрики Випічка та десерти )

    Оставить отзыв

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    *
    *

    Роздiли
    Top