Мафіни з яблучним пюре
Содержание
Мафіни з яблучним пюре
Інгредієнти для «Мафіни з яблучним пюре»:
Білок яєчний — 2 шт
Пюре фруктове (Яблучне) — 130 г
Борошно пшеничне / Борошно — 210 г
Олія — 50 мл
Кефір — 120 мл
Цукор — 5 ст. л.
Розпушувач тіста — 2 ч. Л.
Сода — 1/3 ч. Л.
Сіль — 1 пучку.
Кориця — 1 пучку.
Імбир (мелений) — 1 пучку.
Цукати — 2 ст. л.
Горіхи — 2 ст. л.
Пластівці вівсяні — 2 ст. л.
Мед (рідкий) — 1..2 ст. л.
Масло вершкове — 10 г
Рецепт «Мафіни з яблучним пюре»:
- У мисці змішати просіяне борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль і спеції.
- В окремій мисці змішати кефір, яблучне пюре, рослинне масло, розмішати. Я додавала ще гарбузове пюре, тому мафіни вийшли оранжевого відтінку.
- Рідку суміш додати в борошняну, добре розмішати. Тісто має вийти пухким.
- Білки збити до міцної піни
- І акуратно ввести в тісто.
- Горіхи обсмажити на сухій сковороді, подрібнити.
- Цукати дрібно порізати.
- Вершкове масло розтопити, обсмажити вівсяні пластівці до золотистого кольору. У чашці змішати цукати, горіхи і пластівці, додати мед. Все добре перемішати.
- Відповідні формочки заповнити на 1/2 або 2/3 тестом (у мене формочки високі, я заповнювала до половини). При необхідності формочки змастити маслом і присипати борошном.
- Солодку суміш викласти на тісто, злегка притиснути. Випікати маффіни в попередньо розігрітій до 180 град духовці 25-35 хвилин (до сухої сірки).
По теме: ( из рубрики Рецепти Маффіни )