Рецепт Булочки «Кульок із цукром»
504 Рецепт Булочки «Кульок із цукром»

Рецепт Булочки «Кульок із цукром»


Рецепт Булочки «Кульок із цукром»

Інгредієнти для рецепта Булочки «Кульок із цукром»

опара

Вода (тепла) — 50 мл
Цукор — 1 ч. Л.
Борошно пшеничне — 2 ст. л.
Дріжджі (свіжі, пресовані) — 20 г

тісто

Яйце куряче (кімнатної температури) — 1 шт
Цукор — 80 г
Ванільний цукор (8г) — 1 пакет.
Масло вершкове (розтопити, остудити) — 60 г
Сіль (щіпка)
Масло рослинне (без запаху) — 1 ст. л.
Сметана (кімнатної температури) — 100 г
Крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Білок яєчний (кімнатної температури) — 1 шт
Молоко (тепле) — 200 мл
Борошно пшеничне — 480 г

начинка

Масло вершкове (розтопити) — 1 ст. л.
Цукор коричневий (або звичайний) — 2 ст. л.

додатково

Жовток яєчний — 1 шт
Вершки — 1 ст. л.
Борошно пшеничне (на підпис) — 100 г

  1. Для опари. У теплу воду розкришити дріжджі, додати цукор, всипати борошно і замісити тісто, як на оладки.
  2. Миску з опарою накрити плівкою або кришкою і поставити в тепле місце, де немає протягів на 30 хвилин. За цей час дріжджі почнуть «працювати» і вийде така пишна «шапка». Пізніше шапка стане опадати, і з’являться бульбашки. Це означає, що опара дозріла. Я підбила опару і поставила в тепле місце ще на 10хв.
  3. В окремій великій мисці змішати яйце, яєчний білок, цукор, ванільний цукор, м’яке вершкове масло, сметану, сіль, влити молоко.
  4. Додати опару. Взяти частина борошна, змішати з крохмалем, розпушувачем, просеем в масу. Просіяне борошно додавати поступово в рідину і перемішувати ложкою в одному напрямку. На заміс у мене пішло 480г борошна.
  5. Додати рослинне масло. Вимішувати тісто в мисці 5хв. Заміс роблю в ручну, тісто любить тепло і ніжне ставлення. Щоб тісто сильно не забивати борошном і воно не прилипало до рук, я використовую рослинне масло. Просто змащую руки рослинним маслом і вимішую.
  6. Тісто закрити кришкою і прибрати в тепле місце на 1 годину. Дріжджове тісто боїться протягів і шуму, найкраще місце для нього духову шафу. Я нагріваю духовку на 30С, відключаю, залишаю тільки світло.
  7. Тісто через годину. На обробну дошку просеем 50г борошна, викласти тісто і акуратно, ніжно вимісити 5хв. Миску змастити олією і прибрати в неї тісто, накрити кришкою і поставити в тепле місце на 30 хв.
  8. Через 30 хв. тісто викласти на подпиленний борошном робочу поверхня, тісто поділити на шматочки рівним вагою. У мене вийшло 21шт по 54г. Кожен шматочок тіста опускати в борошно, видавити повітря, сформувати кулю, стягуючи кінці тесту до центру. Тісто накрити плівкою і залишити в спокої на 10хв.
  9. Починаємо працювати з першої заготовки. Тісто розкачати в коло, змастити маслом і присипати цукром. Від центру вниз зробити надріз і скачувати тісто у вигляді «кулька». На підпис і розкочування тіста у мене пішло приблизно 50г.
  10. «Кульки» викласти на деко, застелене пекарської папером, на відстані один від одного. Накрити плівкою і залишити в спокої на 20хв. У мене вийшло два дека.
  11. За 5хв. до випічки, змастити заготовки сумішшю жовтка і вершків.
  12. Випікати в розігрітій духовки до 200С 20-25хв. стежте за своєю духовкою. Готові булочки викласти на решітку, гарячими змастити вершковим маслом. Дати повністю охолонути. Охолоджені булочки прикрити пекарської папером і рушником.
Читайте ще:  Рецепт Дріжджові булочки
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Булочки)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

5 × два =

Сейчас читают:
Top