Рецепт Мутакі Шемахінські
Содержание
Рецепт Мутакі Шемахінські
Інгредієнти для «Мутакі Шемахінські»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно — 500 г
Яйце куряче — 2 шт
Молоко (Тепле, 1 стакан 200 мл, може знадобитися ще 10 мл в тісто) — 200 мл
Дріжджі (Сухі) — 10 г
Сіль — 1 ч. Л.
Ванілін (1 м, або 1/3 ч.л.) — 1 пакет.
начинка
Курага — 250 г
вода
Цукор — 3 ст. л.
додатково
Масло вершкове (Для змазування тесту перед начинкою) — 50 г
Цукор (Для уварювання пюре кураги) — 100 г
Цукрова пудра (Для посипання готових виробів) — 50 г
Рецепт «Мутакі Шемахінські»:
- Розводимо дріжджі в невеликій кількості теплого молока.
- Просіваємо 500 грам борошна, всипаємо 1 чайну ложку солі і 1 грам ваніліну, все змішуємо.
Робимо воронку, розбиваємо туди 2 яйця, виливаємо залишки теплого молока і дріжджі розведені в молоці, замішуємо тісто. - Тісто м’яке, не липне до рук. Накрити тісто і залишити в теплому місці на 1-1,5 години для підйому.
- Приготуємо начинку: в каструлю кладемо курагу і заливаємо окропом (щоб накривало курагу), всипати 3 столових ложки цукру, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин.
- Зливаємо воду (якщо курага у вас чиста, то можете відразу ж пюрировать за допомогою блендера, я ж промила перед подрібненням).
- Пюре з кураги схоже по структурі на густий джем — вийшло 403 грами.
- За рецептом нам потрібно абрикосове повидло, так як у мене такого повидла немає в наявності, я готую його сама. Тепер потрібно 150 грам пюре кураги засипати цукром (100 грам), і уварити до щільної консистенції. І охолодити.
- Тісто розкачати в пласт товщиною 4-5 мм, змастити розтопленим вершковим маслом. І розрізати в формі трикутників.
На кожен покласти начинку (по 1 чайній ложці або трохи більше) і загорнути трубочкою. Накрити і в тепло на 15 хвилин. - Випікати в духовці при температурі 190-200 градусів 10-15 хвилин (я готувала при 180 градусах 15 хвилин).
- Рум’яні і з ванільним ароматом! Готові вироби посипати цукровою пудрою. Приємного вам чаювання і солодкого дня!
По теме: ( из рубрики Рецепти Печива )