Рецепт Суфле з варення і м’яке печиво
Содержание
Рецепт Суфле з варення і м’яке печиво
Інгредієнти для «Суфле з варення і м’яке печиво»:
печиво
Борошно пшеничне / Борошно — 200 г
Сметана (20%) — 250 мл
Цукор — 100 г
Яйце куряче — 1 шт
Сода — 0.5 ч. Л.
суфле
Варення — 200 г
Желатин (швидкорозчинний 1 пачка = 10 г) — 20 г
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 20
Рецепт «Суфле з варення і м’яке печиво»:
- Включаємо духовку розігріватися до 200 градусів.
- Якщо у Вас желатин швидкорозчинний, то спочатку готуємо печиво. Якщо немає, то перемішуємо желатин з розведеним варенням (див. Далі), щоб встиг настоятися. У мене перший варіант, готуємо печиво:
- З’єднуємо і перемішуємо яйце, сметану і цукор. Цукор розрахований на печиво середньої солодкості, все-таки суфле будемо робити з варенням. Якщо хочете приготувати печиво без суфле, то можна збільшити кількість цукру.
- У борошно додаємо соду, перемішуємо. Гасити соду не потрібно, так як це станеться при контакті зі сметаною.
- З’єднуємо рідкі і сухі компоненти, ретельно перемішуємо. Виходить дуже густе тісто.
- Деко покриваємо силіконовим килимком або пекарським папером. Викладаємо тісто або ложкою, або за допомогою кондитерського мішка. Я зробила мішок з хорошого і дуже щільного файлу для документів.
- Формуємо печиво.
- У мене вийшло два дека по 20 шт. Випікаємо в розігрітій духовці 10 хвилин. Але не перетримуємо, інакше буде сухе. Зверху печиво майже не змінює колір, зате знизу підрум’янюється.
- Готуємо суфле з варення. Консистенція нам потрібна як у ягідного пюре. Регулюємо її за допомогою кип’яченої води кімнатної температури. У розведеному вигляді повинно вийти приблизно 200 г. Якщо виходить трохи більше, то суфле все одно вийде, просто залишиться зайвим — не вистачить печива)))
- Додаємо желатин, перемішуємо. Якщо за інструкцією необхідно дати настоятися, то чекаємо.
- Потім постійно помішуючи, нагріваємо масу на середньому вогні до розчинення желатину і знімаємо з плити. Не перегріваємо, та не доводимо до кипіння! Після перегрівання желатин не застигне. Охолоджуємо приблизно до 38 градусів.
- І збиваємо масу на максимальній швидкості приблизно 5 хвилин. Краще це робити потужним міксером, а не блендером. Для чистоти експерименту я використала блендер. Збив за 3 хвилини 27 секунд)))
- Маса повинна посвітлішати, значно збільшитися в обсязі і загуснути до стійкої піни. Збиваємо на великій швидкості, так як желатин в якийсь момент починає стрімко «схоплюватися» і маса різко починає густіти.
- Викладаємо начинку на печиво. Шар регулюйте під свій смак, розтікатися не буде.
- І накриваємо зверху другим.
- Прибираємо печиво мінімум на 30 хвилин в холодильник. Готово! Приємного чаювання!
- Прикрашаємо за бажанням.
По теме: ( из рубрики Рецепти Печива )