3422 Рецепт Суфле з варення і м'яке печиво

Рецепт Суфле з варення і м’яке печиво


Рецепт Суфле з варення і м’яке печиво

Інгредієнти для «Суфле з варення і м’яке печиво»:

печиво

Борошно пшеничне / Борошно — 200 г
Сметана (20%) — 250 мл
Цукор — 100 г
Яйце куряче — 1 шт
Сода — 0.5 ч. Л.

суфле

Варення — 200 г
Желатин (швидкорозчинний 1 пачка = 10 г) — 20 г

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 20Рецепт Суфле з варення і м’яке печиво

 

Рецепт «Суфле з варення і м’яке печиво»:

  1. Включаємо духовку розігріватися до 200 градусів.
  2. Якщо у Вас желатин швидкорозчинний, то спочатку готуємо печиво. Якщо немає, то перемішуємо желатин з розведеним варенням (див. Далі), щоб встиг настоятися. У мене перший варіант, готуємо печиво:
  3. З’єднуємо і перемішуємо яйце, сметану і цукор. Цукор розрахований на печиво середньої солодкості, все-таки суфле будемо робити з варенням. Якщо хочете приготувати печиво без суфле, то можна збільшити кількість цукру.
  4. У борошно додаємо соду, перемішуємо. Гасити соду не потрібно, так як це станеться при контакті зі сметаною.
  5. З’єднуємо рідкі і сухі компоненти, ретельно перемішуємо. Виходить дуже густе тісто.
  6. Деко покриваємо силіконовим килимком або пекарським папером. Викладаємо тісто або ложкою, або за допомогою кондитерського мішка. Я зробила мішок з хорошого і дуже щільного файлу для документів.
  7. Формуємо печиво.
  8. У мене вийшло два дека по 20 шт. Випікаємо в розігрітій духовці 10 хвилин. Але не перетримуємо, інакше буде сухе. Зверху печиво майже не змінює колір, зате знизу підрум’янюється.
  9. Готуємо суфле з варення. Консистенція нам потрібна як у ягідного пюре. Регулюємо її за допомогою кип’яченої води кімнатної температури. У розведеному вигляді повинно вийти приблизно 200 г. Якщо виходить трохи більше, то суфле все одно вийде, просто залишиться зайвим — не вистачить печива)))
  10. Додаємо желатин, перемішуємо. Якщо за інструкцією необхідно дати настоятися, то чекаємо.
  11. Потім постійно помішуючи, нагріваємо масу на середньому вогні до розчинення желатину і знімаємо з плити. Не перегріваємо, та не доводимо до кипіння! Після перегрівання желатин не застигне. Охолоджуємо  приблизно до 38 градусів.
  12. І збиваємо масу на максимальній швидкості приблизно 5 хвилин. Краще це робити потужним міксером, а не блендером. Для чистоти експерименту я використала блендер. Збив за 3 хвилини 27 секунд)))
  13. Маса повинна посвітлішати, значно збільшитися в обсязі і загуснути до стійкої піни. Збиваємо на великій швидкості, так як желатин в якийсь момент починає стрімко «схоплюватися» і маса різко починає густіти.
  14. Викладаємо начинку на печиво. Шар регулюйте під свій смак, розтікатися не буде.
  15. І накриваємо зверху другим.
  16. Прибираємо печиво мінімум на 30 хвилин в холодильник. Готово! Приємного чаювання!
  17. Прикрашаємо за бажанням.
Читайте ще:  Рецепт Мутакі Шемахінські
По теме: ( из рубрики Рецепти Печива )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top