Рецепт Соляники: дуже смачне печиво з твердого сиру
Рецепт Соляники: дуже смачне печиво з твердого сиру
ПРИГОТУВАННЯ
1 год 35 хв
ПОРЦІЇ
8
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
300 г борошна
150 г масла
150 г твердого сиру
1 яйце
100 г сметани
1 ст.л. солі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- У 300 г просіяного борошна додайте 150 г мʼякого масла та перемніть його в крихту.
- Натріть 150 г сиру на дрібну тертку, додайте його в тісто разом із яйцем і 100 г сметани. Замішайте однорідне тісто.
- Готове тісто загорніть у харчову плівку та покладіть у холодильник на 1 годину.
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Розкачайте тісто в пласт товщиною 2-3 мм, формою чи стаканом видавіть кружальця. Залишки тіста зліпіть разом, знову розкачайте та видавіть решту печива. Якщо вам буде зручно, розкачуйте тісто невеликими порціями, розділивши на 2-3 підходи.
- Перекладіть печиво на застелене пергаментом деко та притрусіть сіллю.
- Випікайте печиво 15-20 хвилин до румʼяного кольору (час залежить від духовки та розміру печива).
ЯКІ ІНГРЕДІЄНТИ ОБРАТИ
Для цього рецепту радимо використовувати трішки витриманий сир, щоб печиво було смачнішим і мало насичений посмак. Хоча воно буде чудовим практично з будь-яким твердим сиром. Сіль же краще брати крупну морську, щоб вона краще виділялася на печиві текстурою.
ФОРМА СОЛЯНИКІВ
Зазвичай соляники чи то пак соленики готують у вафельниці і більш пласкими. Однак вафельниці були не завжди та й зараз не в кожного така є ще й зі спеціальною насадкою, тому ми готуємо це печиво з дещо іншого тіста та просто вирізаємо круглою формою
По теме: ( из рубрики Рецепти Печива )