Рецепт Печиво з абрикосами
Содержание
Рецепт Печиво з абрикосами
Читайте также: Обзор смартфона BQ 5206L Balance
Інгредієнти для «Печиво з абрикосами»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно — 200 г
Цукрова пудра — 1 ст. л.
Сіль — 1 пучку.
Масло вершкове (холодне) — 100 г
Вода (крижана) — 3 ст. л.
Яйце куряче (для змащування печива) — 1 шт
начинка
Абрикос — 7 шт
Цукор — 3 ст. л.
Кориця — 1.5 ч. Л.
Рецепт «Печиво з абрикосами»:
- Борошно змішати з дрібкою солі і цукровою пудрою.
- Додати нарізане на шматочки холодне масло.
- Перетерти швидко руками в крихту.
- Влити крижану воду і зібрати тісто в кулю, трохи вимішати його. Якщо відчуваєте, що тісто не збирається в кулю і розсипається — додайте трішки більше води.
- Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на 1.5-2 години.
- Охолоджене тісто розкачати в тонкий пласт на посипаній борошном поверхні, вирізати парну кількість кружечків-заготовок (залишки тіста зібрати і знову прибрати в холодильник, потім використовувати і їх, розкотивши і вирізавши заготовки). Розділити кружечки-заготовки на дві частини.
- Для начинки: абрикоси вимити, розділити на половинки, видаливши кісточки. У мисочці збити яйце. В іншій мисочці змішати цукор і корицю.
- У центр першої частини кружечків-заготовок насипати по 1 ч. Л. коричневого цукру.
- Зверху на цукор покласти половинку абрикоси. Краї заготовки змастити збитим яйцем.
- У центрі другій частині кружечків-заготовок зробити надрізи «хрестом» гострим ножем, укласти зверху на першу, трохи притискаючи до змазаних яйцем країв. Потім вилочкою акуратно пройтися по краєчку печива, притискаючи.
- Деко застелити пергаментом, викласти печиво, змастити його зверху збитим яйцем, присипати коричневим цукром. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин до рум’яної скоринки. Готове печиво вийняти з духовки, дати йому охолонути.
По теме: ( из рубрики Рецепти Печива )