Рецепт Медове печиво з горіхом і корицею
Содержание
Рецепт Медове печиво з горіхом і корицею
Інгредієнти для «Медове печиво з горіхом і корицею»:
Мед — 110 г
Цукор — 40 г
Масло вершкове — 60 г
Розпушувач тесту — 1 ч. Л.
Борошно житнє — 60 г
Борошно пшеничне / Борошно (+20 г ) — 70 г
Ванільний цукор — 1 пакет.
Кориця (мелена) — 0,5 ч. Л.
Горіхи (очищені у мене мигдаль або кедрові) — 50 г
Глазур (цукрова) — 90 г
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 40
Рецепт «Медове печиво з горіхом і корицею»:
1. Мед, цукор і масло доведіть до кипіння на слабкому вогні.
2. Борошно житнє і пшеничне з’єднайте з розпушувачем і просійте. Додайте ванільний цукор, корицю і перемішайте.
3. Очищені і обсмажені на сухій сковороді горіхи, подрібніть качалкою. Величина помолу на ваш смак.
4. Гарячу медову суміш вилийте в борошняну і перемішайте.
5. Додайте в тісто горіхи, перемішайте.
6. Охолодіть тісто до кімнатної температури, воно трохи повинно бути тепле.
7. Охолоджене тісто, розкачати на столі в пласт товщиною 0,5-0,7 см. Формочкою виріжте з тіста печиво. Якщо тісто охололо і погано розкочується, прогрійте його кілька секунд в мікрохвильовці або на паровій бані.
8. На деко з папером для випічки викладіть заготовки (не змащувати маслом). Випікайте печиво при t 180 С протягом 10 хвилин. Але не перетримуйте печиво в духовці, воно дійде, «дозріє» при охолодженні.
Готові, остиглі печенюшки прикрасьте цукровою глазур’ю.
Приємного чаювання!